Тук юмруче, там - ритниче, расте скорострелно моето ЮНСКО мъниче!

• 27 039
  • 745
  •   1
Отговори
# 90
Момичета пробвайте да намерите това кремче, супер е добро, тествано е от Щифтунг Варентест (немската организация за тестване на продукти) и беше отличено с най-висока оценка, а струва от порядъка на 8-10лв, много е хубаво, мирише леко на лавандула, но не е силна и дразнеща миризмата

Казва се Саносан крем против стрии за бременни

Точно такова ползвам и аз , доволна съм  Flutter

# 91
krisskata дай Боже да са ни добре дечицата пък другото ще се оправи  Praynig

# 92
  • Sofia
Така е разбира се, но не се знае кое от къде ще ти дойде...
Пак съвсем случайно при миналата бременност пак Тодорова ме изпрати да се изследвам за 4 вродени фактора за тромбофилия + MTHFR и се оказа, че в 2 от 5те гена имам мутация, нещо, което няма как да разбереш без изследване (и ако не те пратят на изследване след 2-3 аборта... ) Следствието от това е, че съм на Аспирин протект още докато опитваме и след установяване на бремеността - инжекции фраксипарин всеки ден + неусвояване на обикновената фолиева киселина... И въпреки че предишната ми бременност завърши неуспешно, а тези 2 подробности ги разбрах едва в 4 месец, проблем свързан с тях нямаше за плода Naughty, така че лотарията е пълна... Да не забравяме и Таласемията  #Crazy
Изобщо триста зора докато забременея, а с бремеността два пъти по толкова... Но нали гоним заветната цел  Laughing

# 93
TINN i Kalinchica благодаря ви за уточнението и аз така си мислех,че трябва да има някакви показатели,за да се правят изследвания,но все пак си мисля,както казват и другите мами,че трябва да се включат  и тези, и за хормоните,както и всички,които евентуално могат да са заплаха за бебето и мама,и които могат да се отключат по време на бременността Crazy
Аз попитах понеже моята доки понякога трябва да я подпитам за нещо,че да се сети да ми пусне някое изследване,а знам че за гестационен диабет се пускат в 26 седмица newsm78 поне така съм чела...
Пожелавам на всички да сме здрави и много скоро да си гушкаме здрави бебоци Hug

# 94
  • Sofia
Аз също ще правя изследване за гестационен диабет след 2 седмици; не мисля, че има конкретни причини в момента (качила съм 5-6 кг), но предполагам, че защото се следя в клинка по репродуктивно здраве, предишната бременност и всичко останало искат да го направя за всеки случай... А най-вече сигурно защото бебока е малко по-напред с размерите  Wink Дано все пак са ОК нещата

# 95
мами да се включа и аз в новата тема с едно въпросче  Wink на 25сед и 4дни съм а малката е 30см и тежи само 700грама дали е нормално това или е слабичка?  newsm78

# 96
cveti891 това го изкарах от сайта mamaibebe.com , както и преди съм казвала аз от там си следя какво се случва в различните седмици и винаги като съм питала докторката се е оказвало правилно.Но така или иначе пропорциите са индивидуални и за всеки са различни,горе долу са тези ..... и си мисля че даже си е доста бебчето  Hug

Седмица 25

Формира се структурата на гръбначния стълб. Развиват се белите дробове. Започват да се отварят ноздрите на бебето. Според изследвания то вече може да усеща мирис. Развиват се гълтателните рефлекси. Бебето вече може да свива пръстите на ръката в юмрук. Бебето е около 35 сантиметра и тежи 660 грама
.

Не се притеснявай   bouquet

# 97
cveti891 това го изкарах от сайта mamaibebe.com , както и преди съм казвала аз от там си следя какво се случва в различните седмици и винаги като съм питала докторката се е оказвало правилно.Но така или иначе пропорциите са индивидуални и за всеки са различни,горе долу са тези ..... и си мисля че даже си е доста бебчето  Hug

Седмица 25

Формира се структурата на гръбначния стълб. Развиват се белите дробове. Започват да се отварят ноздрите на бебето. Според изследвания то вече може да усеща мирис. Развиват се гълтателните рефлекси. Бебето вече може да свива пръстите на ръката в юмрук. Бебето е около 35 сантиметра и тежи 660 грама
.

Не се притеснявай   bouquet

успокои ме благодаря ти  Hug

# 98
Изчетох ви.  Crazy 2 дни не съм влизала във форума и нова тема,че и на 7-ма страница.

За мазането се мажа от 4-тия с Икаров за стрии .Преди това се мажех с лосионите ми ,които си ползвах редовно.Исках да си купя Саносан ,както е написала Аделина ,но не можах да го намеря  Thinking. Скоро разбрах,че евентуално може да го има в Кауфланд.

cveti891 миналата седмица бях на ЖК и АГ-то ми каза,че нашата девойка е около 600 гр.Но ми каза,че е    нормално за моето телосложение и килограми.Каза ми да не очаквам ,че ще родя голямо бебе.Така,че не се тревожи за това колко тежите сега.Както казва лекарката ми "Природата си знае работа"  Peace

# 99
cveti891 ами то си е доста индивидуално с размерите на бебетата чувала съм,че зависи също от големината на родителите(ако са по-високи).Нашата беба беше 630 гр в 23 седмица някъде та мисля че е нормално в 25 да е някъде около 700-800 гр.

# 100
  • Sofia
И аз ходя при д-р Начев за щитовидната жлеза. С хашимото съм, от което никога не съм имала никакъв проблем и никога не се е налагало лечение. Но като забременях ТСХ ми беше 2.31, според някои доктори това е ОК, трябва да е под 2.5. Начев обаче счита, че е високо и от тогава съм на Л-тироксин всеки ден, ще го пия през цялата бременност и докато кърмя. Сега намалихме малко дозата, може би защото резултата ми вече е 0.03, но доктора каза, че хипофункцията (ниските нива) не е проблем, а само хиперфункцията трябва да ни притеснява. И аз бих препоръчала Начев, той следи много бременни и жени с проблемни бременности и мисля че има доста опит. Приема в МД и в Панацея.

# 101
Здравейте,тумбачета Simple Smile според мен всяко бебе се развива по различен начин,мисля че е нормално да има разлика между бебета дори в еднакви седмици!Затова не се притеснявайте!Бебчо в 25 сед и 2 дни беше 850 гр.,на мен доки ми каза че сме в нормите Simple Smile

# 102
Добро утро момичета,

Малко раничко се събудих днес,но ме боли цяла нощ мъдреца и следователно цялтото слепоочие и реших да се допитам до вас.Може ли някоя мама от София да ми препоръча добър зъболекар,при когото е ходила по време на бременността,за да отида при него.Може да е по здравна каса или пък не, чесно казано ми е все тая само да ми оправи главоболието и зъбоболието,че не се трае.Благодаря предварително.Няма значение къде се намира из София,важното е да е читав и с добра хигиена.

Ох оплаках се  Crazy сега ще ида да се пробвам да спя да видим дали ще се получи Hug

# 103
Здравейте мами,
от доста време не съм писала, но покрай подготовката за сватбата не ми оставаше никакво време.
При мен всичко е наред, като изключим киселините и силната болка вдясно - при движение, за която и irri спомена. Попитах доктора за болката, но той ми каза, че щом е локално, няма нищо страшно.
За мазането и аз се мажа с Елансила на Галеник, но и при мен нещо много бързо свършва, та за по-натам ще потърся бутер крема на Хип, мисля, че adelina_bg го беше препоръчала.
И не на последно място искам да благодаря на fashionmamma, за хубавата пролетна темичка.

# 104
Добро утро момичета,

Малко раничко се събудих днес,но ме боли цяла нощ мъдреца и следователно цялтото слепоочие и реших да се допитам до вас.Може ли някоя мама от София да ми препоръча добър зъболекар,при когото е ходила по време на бременността,за да отида при него.Може да е по здравна каса или пък не, чесно казано ми е все тая само да ми оправи главоболието и зъбоболието,че не се трае.Благодаря предварително.Няма значение къде се намира из София,важното е да е читав и с добра хигиена.

Ох оплаках се  Crazy сега ще ида да се пробвам да спя да видим дали ще се получи Hug

Добро утро, мила. Аз ходих при д-р Алексиев на улица Бенковски 49.Тъй като на мен не ми се занимаваше с мъдреците, се разбрахме да ги извади, така и направихме.Бях в трети месец. Голям специалист. Не усетих нищо, а най-важното е, че вече нищо не ме боли Simple Smile Ето и телефон 0887 30 75 87
Дано се оправиш, че е доста гадничко и аз го минах Sad

Общи условия

Активация на акаунт