Тук юмруче, там - ритниче, расте скорострелно моето ЮНСКО мъниче!

• 27 040
  • 745
  •   1
Отговори
# 630
Моля да ми кажете къде и на какъв лекар мога да отида тук. Вероятно на частно, защото не съм от града и няма как да взема направление.
Пледварително благодаря, ще се радвам да ми препоръчате някой.

# 631
Vilito86 , аз по принцип се обаждам на личната лекарка и тя ми казва къде да отида.. Тя е в МВР болница и последно като бях паднала и с подуто коляно ме прати при един ортопед там, но никакъв спомен как се казваше... Също ходих после и в болницата за активно лечение по ортопедия в Горна Баня, но то пак беше чрез позната лекарка..
Пробвай в ортопедична болница Витоша - http://vitosha-hospital.com/index-1.html , не съм ходила никога там, но всеки пък като мина покрай нея и си мисля как трябва да я запомня, ако се случи нещо, че аз съм много кекава. Дано да ти се оправи крачето бързо, знам колко е ужасно Sad

# 632
По принцип при изкълчено или навехнато 24 часа се слагат студени компреси а после само топло.По принцип можеш да мажеш с репарил-аз мазах заради друг проблем и доки ми го препоръча.Хубаво е все пак да те види доктор.За съжаление за София или Бургас не мога да препоръчам.

# 633
тези като плюшени/кадифе както Kölsches Mädel ги е описала и значи не са за предпочитане, въпреки че са по-скъпи.

Дилянка, не, не! Дано да не съм заблудила някого! Минки-вариантът не ми харесва на мен, лично. , а не че не е за предпочитане или има някакви недостатъци. Не съм ползвала и не знам плюсовете и минусите на минкито. Просто на външен вид не ми допада- поръчвала съм за други майки и съм ги виждала на живо. Само такива са ми впечатленията.

Цитат
Какво значи това, че имат bamboo inner layers?
Вътрешното покритие е от бамбук. Ето това имам предвид
http://bilianoschka.snimka.bg/other/peleni.578702.29893653

# 634
Vili, най-добре иди до Пирогов! Ще го снимат и ще ти кажат какво ти е състоянието! Аз съм си чупила ръка и като теб търпях няколко часа, но като се изду до пръсване и посиня право в Пирогов и снимка и гипс Sad Оказа се че я бях счупила на две места и така! Не си прави шега с тези неща, незнаеш какво ти е!!!!!

# 635
А могат ли да ми правят снимка като съм бременна?! Не знам защо, но си мисля, че не може. Следобяд ще отида до Пирогов и ще питам на регистратурата. Предполагам, че ще ме ориентират къде да ида Simple Smile Ама се подредих яко Simple Smile Хем адски ме боли, хем ми е смешно

# 636
  • София
Здравейте момичета, аз днес съм ранобудана, но трябваше да будя милия, че да става да отиваме да избираме курнизи и още някакви джаджи Simple Smile това с избирането и покупките ми е любимата част от ремонта  hahaha сега ще чакаме да изсъхне шпакловката, после пак идат масйторите слагат латекса и се почва голямото чистене, но пък и голямото пазаруване. Между другото малко извън темата, знаете ли някой магазин с прилични пердета на прилични цени, че мисля да сменям това в кухнята, но още не съм трърдо решила. Ако някаоя мама се сеща някой магазин нека ми пише на лично  Hug /аз бях намерила един магазин с белгийски пердета на килограм и искам да ви кажа че съм супер доволна от качеството - имаше и по-евтини и по-скъпи пердета/, но ми се иска и някой друг магазин да проверя/

Vilito86 дано да е само навехнато мила  Praynig и мисля, че си права, че не се правят снимки на бременни, на 99% съм сигурна. стискам палци да не е е сериозно  Praynig Hug

КоледнаЗвезда Талцита е най-доброто средтсво за киселини - минават за 2 мин точно Simple Smile

cveti891
браво на ТВ мила, много сладурска дрешка, на мен лично много би ми било интересно да видя ММ какво би купил, но може би е улеснен, че нали наследника е мъж та сигурно ще му е по-лесно при избора  hahaha

Цунки от мен и да се пазите  Naughty  Hug

# 637
Вили , аз бих ти препоръчала ИСУЛ или на частно при Тони Георгиев, за да не те снимат трябва да ти е спаднал оттока, това се прави като стегнеш крака, качиш го на високо го охладиш. Ако не е счупено е добре да си купиш наглезенка и да я поносиш няколко дни, добре е да тя да е тесничка, но все пак да не спира кръвообращението. Малко съм подробна, но аз след такова изкълчване 3 години си търпях преди да се реша да се оперирам в Исул, т.к. се оказа, че съм отчупила само парченце от костта, което даже на ренген не се виждаше Simple Smile.

# 638
  • Видин
Вили задължително отиди на лекар да те снимат, синът ми беше на три месеца и аз паднах с него на ръце, на него слава богу му нямаше нищо, на мен леко ми се поду глезена, моят мъж ме заведе в ортопедията, която при нас е на третия етаж и аз пеша по всички стълби, то не ме болеше много - докито като ме видя, ми казва - каква снимка искаш виж как добре си стъпваш, но когато ме снимаха - се оказа счупен... Cry така че мила, беж на доктор, стискам палци всичко да е наред и нищо да ти няма  Hug

# 639
Рентгеновите снимки не са препоръчителни за бременни, но лекарите преценяват ползите и рисковете в зависимост от ситуацията.

Моят мъж днес  ме развесели. Казвам му"трябва да почнем лека полека да мислим име за девойката. Проблема е , че не ми хрумва нито едно женско име", а той " Е добре де, що пък трябва веднага да я кръстим, не може ли след 1 месец(разбирайте 1 месец след като се роди бебето) ", а аз " Е как ще я изпишем от болницата без име- какво ще пише". " Ми ще пише бебето на еди кой си и еди-коя си"  Joy Шегува се, естествено, ама ми стана смешно като си представих подобна ситуация. Crazy

# 640
Добро утро мами,

така като гледам май срещата за 17 ти ОТПАДА и остава за края на месеца 31.03.До тогава събирам предложения за заведение,а ако не се измисли такова остава О!шипка на ул Шипка,за да можем после да се разходим из Борисовата ако сте навити.[/color][/size]

Аз отивам да си търся личен лекар и педиатър днес Hug Hug хубав и усмихнат ден на всички  bouquet

При мен не се съгласиха за ми направят на зъба ренгенова снимка така че не знам дали и на теб ще ти направят.

# 641
  • София
Vиlito, никакви клиники, никакъв лед- трябвало веднага в пирогов- може да е счупен, а чакането влошава нещата. Надявам се вече да си отишла- там ще почакаш малко (понеже една приятелка си счупи крака мин. седмица като излизаше от нас (уж дойде да ме гледа,сега аз гледам нея:) и отиде в пирогов и след 2-3 часа чакане най-после я приеха), но ще те снимат и ще ти кажат със сигурност. А щом си паднала на ръце и не си си ударила коремчето и сега не те боли или нещо друго особено, няма страшно.

# 642
Момичета, обръщам се към всички - някой да е поръчвал от Щатския Амазон до БГ и с какъв шипинг ви таксуват? Вярно ли е, че се плащат допълнителни митнически такси? Защото в този английския амазон - няма това, което търся и второ цените им са в пъти над щатските, за едни и съши неща.. Моля запознатите да пишат. А аз предварително благодаря  bouquet

# 643
Vilito86, най-добре иди в Пирогов в спешния кабинет. Също така, може да се чуеш с твоят АГ си по телефона, евентуално. И спокойно - със сигурност не си първата бременна, която пострадва по подобен начин - попадала съм на подобни обсъждания в бг мама. Снимка, може би няма да ти направят - не знам, но пък глезена е най-далечната възможна част от тумбака ти.  Виж се с лекар, не предприемай само лечения е моят съвет. Стискам ти палци.

За киселините - аз не вярвах много, много, но се оказа,че и на мен газираната вода ми помага- две глътки и спират...интересно защо ли? Четох на етикета- аз май пих горна баня - пише само вода и газ (хихи)  Thinking

fashionmama За френските изисквания за пътна безопасност на бебето ми попадна това : http://www.securite-routiere.fr/vehicule-siege.html

И там освен за отделно столче се споменава и за допълнителен колан за приспособяване на зимния бебешки кош. Което ме накара да се замисля- в сайта на Чико съм виждала следната приставка: http://www.chicco.com/ProdottiChicco/SchedaProdotto/tabid/87/art … n-US/Default.aspx - май и други марки имат подобен артикул. После четох и българския закон и останах с впечатление, че и тук могат да се ползват, ама не ме бива много в тълкуването на законите Simple Smile Аз получих бебешка кошница за кола, но се замислих,че това е добър вариант за хора които ползват кола рядко и може би си заслужава да се проучи.

П.С. Благодаря за милите думи за количката ни   bouquet

# 644
Момичета - издразних се на юлската тема. Там ни оплюват как не ни било пукало за for girls who ride, как никой нищо не казва и не пита, а си говорим за глупости - покупки, пелени и т.н. Трябвало да се изсипем всички в болницата да я видим как е.... Е, как ще се изсипем като това са критични неща и процедури. Едва ли и на роднините й дават да влизат често. Само едно момиче ни е защитило - че като сме разбрали новината, сме напълнили темата с пожелания, притеснения и коментари. И си се хвалят юлките колко били сплотени за разлика от нас, пък аз съм попадала на такива невероятни скандали там, че не е истина ... И точно както сме си пишели глупости, една питаше какво са това еднократни пелени - нали е чела при нас, да е разбрала!
Е, много кофти ми стана.

Общи условия

Активация на акаунт