Халит Ергенч и новата продукция "Великолепният Век"( Muhteşem Yüzyıl) тема 67

• 37 642
  • 717
  •   1
Отговори
# 510
Hug Hug Hug

Мистик   не може да се каже ,че сме очаровани от новината ,ама дано е за добро и да е шастлива  Мерием .

Кажи нещо повече за   " зетя "

"Зетят" е успешен бизнесмен и собственик на първата застрахователна компания, носеща TSE ISO 9002 за качество, в Турция. Работи от над 20 години в застрахователния бизнес, от интернационален мащаб. Стар национал по водна топка, с над 125 спортни изяви. Преди е имал няколко медиативни (така ли се казва?) връзки с известни актриси.  Завършил е икономика. Живее на брега на Босфора, в апартамент от 400кв.м. Чувала съм, че бил много интелигентен и сериозен човек. Има син от предишен брак, с който Мерйем казва, че много добре се разбирали. Вече е представен на семейството на Мерйем. 43 години ще навърши тази година.

На мен пък зетя ми харесва.

# 511
Селим наистина ли е обичал да си попийва или просто защото е либерализирал закона за алкохола му са лепнали такъв прякор. newsm78

Селим II, наричан по прякор Пияницата, е 11-ият султан на Османската империя. Завзел е Йемен и о-в Кипър. По негово време флотът претърпява поражение в битката при Лепанто.Той е син на Сюлейман Великолепни или Сюлейман Законодател (на турски Кануни) и Роксолана. През 1545 година в Кония се жени за Нурбану Султан, венецианка и Валиде султан.

Изявен държавен везир в дивана по времето на Селим II е Йосиф Наси, а велик везир - Мехмед паша Соколович, който е женен за султанската дъщеря Есмихан Султан.

По времето на Селим II, с първата руско-турска война, започват конфликтите между Османската Империя и Русия.

Тази в почерненото не беше ли щерката на Шах?
Явно управлението на Селим е успешно благодарение на факта, че преди смъртта си Хюрем успява да назначи Мехмед паша за главен везир.

Аз  нали Хасеки-

Вече знаем, че Хюррем от гроба е убила Баязид- сега разбрахме, че и Мехмет Паша от гроба си за Велик Везир е назначила Laughing

Не съм съгласна с твърдението за Селим- упадъка и т.н.
Я да сметнем- колко държави е завладял Сюлейман за 46 години и колко- Селим за 8 години.
Селим е бил Султан само 8 години, колко време е изисквало подготвянето на един поход?
Мисля си, не е ли несправедлива историята към него?

Колко държави е завзел Сюлейман- Белград, Буда, Трансилвания, Родос - за 46 години.  Барбадоса и той- някъде победа, някъде загуба..........

Селим е живял само 8 години след Сюлейман, какво толкова е могъл да направи  newsm78

А този- младоженеца Laughingкво не му е наред на човека newsm78
Външната обвивка е мимолетна- важно е какъв човек е, колко красиви мъже спукват жените си от бой, не ги уважават и т.н., щом си го обича- да се женят, пък и заможен човека, образован.

Аз Бали Бей- не го харесвам. На Випчето, също не съм конкуренция, но за Рустем бих излязла на поход Laughing
Но нали съм Хасеки- само моя Султан си обичам Heart Eyes

# 512
  • до най слънчевия бряг
Мистик  newsm51    Благодаря  за отговора

Е , солидна биография  .
Дано им е на късмет .

# 513
http://prikachi.com/images.php?images/421/5957421h.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/424/5957424C.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/430/5957430A.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/436/5957436Z.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/445/5957445w.jpg  В Харема
http://prikachi.com/images.php?images/446/5957446Z.jpg   Покоите на Валиде/Хасеки

И за мое нещастие я няма снимката на златният път Sad
 Много ми се искаше да се изкъпя в Хамама на Хюррем,но 70 евра за това удоволствие ми се видяха доста. Другият път със сигурност ще го посетя има и сайт  http://www.ayasofyahamami.com/en/index1.html
Още ме яд,че съм такава скръндза ахахаха.

Днес с удоволствие чакам новият епизод,миналата седмица му се наслаждавах по турската телевизия,тази ще се боря с нета Simple Smile

# 514
Цитат
Външната обвивка е мимолетна- важно е какъв човек е, колко красиви мъже спукват жените си от бой, не ги уважават и т.н., щом си го обича- да се женят, пък и заможен човека, образован.
Laughing Не става въпрос за външната обвивка т.е дали е красив или не! За мен не си отиват, а и в него виждам нещо плашещо ,нещо на лош човек ми мяза  Mr. Green(дано не съм права)
А пък въпроса за положението и възможностите може да блазни,но едва ли е достатъчно! Mr. Green
Както Мистик каза (благодаря за инфото) ,"мъжагата" е бил гадже с  доста известни актриси, а това намирисва на лустрене на собственото му его и дано Мерием не е поредният му трофей!
 Това разбира се е моето мнение,различните очи виждат различно и затова не искам да ангажирам никого с него?

# 515
Мистик благодаря за информацията ,биографически и финансово ми харесва ,не че някой ме пита ама щом се обичат младите,нека се вземат!  Peace
  bouquet
Дзън Дзън благодаря за снимките,следващия път да се изкъпеш и да сложиш снимка с теляка ,за да решим дали си  струва парите!   bouquet  Joy

# 516
Мистик Hug    bouquet благодаря за "презентацията" на Джан Grinning

Ако се обичат наистина ...да се вземат Thinking но... нищо не се знае още ,виж се пръкне и 5 сезон Joy  ooooh!

# 517
Цитат
Laughing Не става въпрос за външната обвивка т.е дали е красив или не! За мен не си отиват, а и в него виждам нещо плашещо ,нещо на лош човек ми мяза  Mr. Green(дано не съм права)
А пък въпроса за положението и възможностите може да блазни,но едва ли е достатъчно! Mr. Green
Както Мистик каза (благодаря за инфото) ,"мъжагата" е бил гадже с  доста известни актриси, а това намирисва на лустрене на собственото му его и дано Мерием не е поредният му трофей!
 Това разбира се е моето мнение,различните очи виждат различно и затова не искам да ангажирам никого с него?

newsm10 newsm10 newsm10

# 518
Дзън Дзън благодаря за снимките,следващия път да се изкъпеш и да сложиш снимка с теляка ,за да решим дали си  струва парите!  bouquet  35
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Тренди,голяма си капия!!! Joy Joy Joy
Дзън Дзън,ако не го направи обещавам,че аз ще го направя.
Ще ги прежаля 70 евро,няма да счупя хатъра на една от нашите поетеси.
Ще снимам и кесето,и теляка,и налъмите,въобще всичко .Само не знам аз да метна ли чаршафа
или как майка ме родила?

# 519
# 520
Ани ,благодаря! Hug
 Опеделено мустака го прави "по-мъжествен" или пък това са снимки отпреди години!
Ама ...... бива!

# 521
Вярно външността е до време,но никак не и върви. Mr. GreenОтгоре на всичко
14 год разлика.  newsm78 Явно свикна със султана да търпи до себе си 43 годишен
 и не и прави впечатление. hahahaНо Джан/така ли се казваше,да не му стана и на него кръсница/
не е Халит.

# 522

Да ви подготвя за новата серия  Simple Smile

# 523
Да ви подготвя и за още нещо, но за него ще почакате  Peace

# 524
  • София
И на мен кандидат зетя ми харесва. За да има такова положение в обществото, трябва да е доста умен и начетен. Освен това е и фешън. Абе екстра си е. Нека бъдат щастливи!  Heart Eyes
Благодаря на всички за снимките и инфото, което сте поместили днес.
Малко ще почина, че попътувах и сядам да гледам новия епизод.
Приятни и вълнуващи мигове на всички!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт