Халит Ергенч и новата продукция "Великолепният Век"( Muhteşem Yüzyıl) тема 67

• 37 660
  • 717
  •   1
Отговори
# 495
Лютфи паша осъжда една прелюбодейка на смърт като я пребият с камъни.Шахбану е възмутена от решението му и му вдига скандал и той я удря.След това пък тя уговоря стражите да го пребият и се развеждат.

# 496
Някъде четох, че са се били двамата и след това са се развели, но нямам вече спомен тя него ли наби или обратното.

Praynig Praynig Praynig ох иншаллах, това искам да го видя. Ако и Шахзубан бъде ошамарена в тоя сериал, нито една лоша дума няма да кажа вече за сценариста. Ама явно е докарал Мерием до срив, аз тоя не го одобрявам за зет и точка! Crossing Arms

mamata :За Шах и Кадията си права,май и това, като всичко друго, ще свърши в нищото.

Така че за анкетата гласувам с 13. Друго - т.е. НИЩО. Вероятно ще ги открие чак Селим като султан и ще ги изпие, hahaha поне няма да отидат зян  Drunk 
но това ще е в друг филм

# 497
За Хюрем говорят не сериалите,а плодовете на нейната благотворителност

Защо ние  разглеждаме културата през призмата на телевизията, без да се замислим за това. Така че ако помислим , пред нас  имаме човек,който трябва да бъде проучен по-дълбочинно. От всички неща, които може да се видят в Истанбул  само  двореца на Хасеки заслужава да я погледнете от този ъгъл. Титлата Хасеки съдържа в себе си всичко, финес, нежност, въплъщение на културната инфраструктура, високата оценка на мисията и добротата на личноста Хюрем  султан."

"След смъртта на човек за неговите дела и намерения могат да говорят само такива дериватни благотворителности,каквито са оставили  потомците  на  Хадис/Hadiths/. И това говори за това ,че продължаване на това дело в онова време не е толкова материално колкото силно морално. За Хюрем говорят не телевизионните сериали, а плодовете и добрите и дела."

Днес това  потвърждава и Чифте хамам (Cifte Hamam) намиращ се на площад "Султанахмет " и двореца на Султана,болницата " Хасеки" и рехабиционния център към нея.
Рзказва д-р Мустафа Гюлер /Mustafa Guler,/ за Yeni şafak "("Нова Зора"), член на Факултета по филология, в Коджатепе университет.
Превод от руски

Последна редакция: ср, 06 мар 2013, 15:46 от trendafilka

# 498
Хюрем и Михримах са една след друга:

# 499
Селим наистина ли е обичал да си попийва или просто защото е либерализирал закона за алкохола му са лепнали такъв прякор. newsm78

Селим II, наричан по прякор Пияницата, е 11-ият султан на Османската империя. Завзел е Йемен и о-в Кипър. По негово време флотът претърпява поражение в битката при Лепанто.Той е син на Сюлейман Великолепни или Сюлейман Законодател (на турски Кануни) и Роксолана. През 1545 година в Кония се жени за Нурбану Султан, венецианка и Валиде султан.

Изявен държавен везир в дивана по времето на Селим II е Йосиф Наси, а велик везир - Мехмед паша Соколович, който е женен за султанската дъщеря Есмихан Султан.

По времето на Селим II, с първата руско-турска война, започват конфликтите между Османската Империя и Русия.

Тази в почерненото не беше ли щерката на Шах?
Явно управлението на Селим е успешно благодарение на факта, че преди смъртта си Хюрем успява да назначи Мехмед паша за главен везир.

# 500
 smile3501 smile3501 smile3501
Тренче, долу вдясно до всеки пост пише "информирай модератор". Това последното ти писание го прати в Цариград и "информирай сценарист". Ега нещо вземе та се освести. Както се вижда повечето тук хич не се доверяват само на телевизията, ами бая нещо са изчели. Но има и други, на които телевизията и  др.медии така им промиват мозъците, че става страшно. Така че - да живеят форумите - те са ни още едно прозорче към света навън, а пък и навътре към самите нас(за който иска де)

# 501
Тази в почерненото не е султанска дъщеря  Peace
мамата68 и аз съм за цех" Захарно петле" Joy
белбелче съгласна съм с теб ,аз без да искам понякога информирам модератор  ,когато редактирам свой пост ,демек си вкарвам автогол  Joy

Последна редакция: ср, 06 мар 2013, 15:58 от trendafilka

# 502
http://www.sabah.com.tr/Gunaydin/Magazin/2013/03/06/meryem-uzerli-evleniyor

Мерйем Узерли обяви, че веднага след финала на ВВ ще сключат брак, с Джан Атеш  Grinning
smile3511 ааууууууууу в такъв случай си пожелавам ВВ да е поне 75 сезона и докрая Мерием да играе в тях !

Колкото до Селим четох някъде (и май точно тук го обсъждахме),че прякора му "пияницата" идва не защото е обичал да пие, а защото като султан той е разрешил отново кръчмите и алкохола(които преди това за били забранени -сигурно от кадията Mr. Green Mr. Green),за да може с данъците от тази дейност да понапълни опразнената от походи хазна на ОИ.

# 503
Да, и аз такива спомени имам както ВВи поясни , но не бях на 100 % сигурна, затова попитах пак , имате ли идея кои актьори ще изпълняват новите роли в сериала-на принцовете, на Нурбану и пр, т.е. знае ли се нещо със сигурност.Това сме го дискутирали май преди, но само с догадки.

Лично аз епизода ще го гледам чак в понеделник, но ми е все едно вече какво ще се случи.

Щом се обичат младите, нека се вземат, но този хич не ми прилича на млад, лично аз не го харесвам като мъж.Един такъв черен, че пък и по-нисък от нея.То и ББ е леко мургав, но има сексапил в него.Хайде да не се обиждат почитателките му, но като го показах на майка ми го оприличи на циганин, а тя също е любителка на турските сериали, но гледа разбира се други, а не този.

Нека да не ми се обиждат почитателките на ББ и Випчето да не ме напада, но Матракчъ повече ми харесва от двамата.Но нали си е запазен само за нея, няма да се бием за един мъж я.

Последна редакция: ср, 06 мар 2013, 17:06 от gitadam

# 504
Здравейте великолепни в очакване на вечерта и новият епизод нямам търпение

# 505
Привет и от мен!
Защо така кътате Мериемчето,като се харесват младите нека се вземат Hug
Хайде да и е честито Heart Eyes
Направо като дърти свекита я стискате-сигурно по душа  си допадат,пък това е важно.

# 506
  • до най слънчевия бряг
 Hug Hug Hug

Мистик   не може да се каже ,че сме очаровани от новината ,ама дано е за добро и да е шастлива  Мерием .

Кажи нещо повече за   " зетя "

# 507

Не мога  да се съглася, че този "кpасавец" има и кpасива душа! Rolling Eyes Rolling Eyes

Толкова много кpасиви туpци има, откъде Меpием намеpи точно този гpозник! Mr. Green

# 508
Както казват старите хора: "Дошла сляпата неделя"  Laughing Споко, има време до края на ВВ. Може и котка да им мине път  Simple Smile

# 509
  • Истанбул
Hug Hug Hug

Мистик   не може да се каже ,че сме очаровани от новината ,ама дано е за добро и да е шастлива  Мерием .

Кажи нещо повече за   " зетя "

"Зетят" е успешен бизнесмен и собственик на първата застрахователна компания, носеща TSE ISO 9002 за качество, в Турция. Работи от над 20 години в застрахователния бизнес, от интернационален мащаб. Стар национал по водна топка, с над 125 спортни изяви. Преди е имал няколко медиативни (така ли се казва?) връзки с известни актриси.  Завършил е икономика. Живее на брега на Босфора, в апартамент от 400кв.м. Чувала съм, че бил много интелигентен и сериозен човек. Има син от предишен брак, с който Мерйем казва, че много добре се разбирали. Вече е представен на семейството на Мерйем. 43 години ще навърши тази година.

Общи условия

Активация на акаунт