Халит Ергенч и новата продукция "Великолепният Век"( Muhteşem Yüzyıl) тема 67

• 37 678
  • 717
  •   1
Отговори
# 210
Идеята на статията, която прочетох вчера е, че съпругата щяла да реди служебния кабинет вместо президента, демек както Хюрем командори Сюлейман по същия начин командори и тя Президента и има пръст в политическите му решения.Лично аз в сериала не мисля, че Хюрем е тази дето командори Кануни, а само му отваря деликатно очите за някои неща.

# 211
# 212
Махи ви праща целувка   love001

# 213
  • София
Ари, жива да си! Опази честа на горкия Джон Фуут!  Joy За една бройка да го бяхме кастрирали и боядисали в тъмно лилаво!  Joy

Ани, мерси за снимките! За всеки случай плюх 3 пъти през рамо, че тези мили жестове на Махи са ми съмнителни! Laughing

Относно цитирания "вестник"...Лично за мен това е кенефна литература /с извинение/, и ми е много мъчно за погубените дръвчета.

Чак сега обърнах внимание, че Хю е раждала всяка година в периода 1521-1525  ooooh! Предполагам, в този период популацията на пъдпъдъците е била намаляла застрашително и пъдпъдъка е бил застрашен вид!  Joy Но друга ми беше мисълта, този син Абдула, съществувал ли е наистина или това са догатки и за това не сме го видяли /поне аз, може да съм пропуснала някой епизод/ в сериала?  newsm78

Хубав слънчев ден на всички от мен!!!   bouquet

# 214
Добър ден !

Те от вестника сигурно или са в самото начало на филма, или са гледали рекламата,а тя както знаем е подвеждаща.

# 215
Лиде, твърдо в сериала не дадоха нищо за починало детенце. Много постове се изписаха за това, че Хюрем е родила всъщност 6 деца, а във филма са 5. Благодаря за нощните творения!Супер сте!  newsm10 smile3501 newsm51

# 216
Добро утро! Купонясвали сте снощи до късно май!  Laughing
Благодаря за всичко - от стихотворенията до картинките и инфото!
Кафето ми е по-сладко, когато  чета такива таланти!  newsm51

Благодаря за чудесното кафе.Аз понеже не пуша,обичам кафе с мезе Laughing

# 217
Хайде да се посмеете малко:

Един мъж живеел сам.Вървял по пътя и си приказвал
Заведох се сам на кино, после на ресторант, купих си и подарък от мола, и сега, разбира се, се надявам на секс... Joy Joy Joy Joy

# 218
Ари888  Hug Heart Eyes
Лорче ние разбрахме ,че не е той важното е приликата нали тъй? Hug
Иначе истинският Сюмбюл си е бил черничък с виолетов оттенък . Joy

Няма значение,важното,че има прилика.

# 219
  • София
Лиде, твърдо в сериала не дадоха нищо за починало детенце. Много постове се изписаха за това, че Хюрем е родила всъщност 6 деца, а във филма са 5. Благодаря за нощните творения!Супер сте!  newsm10 smile3501 newsm51
Благодаря ти, mamata48Hug
Ей-богу, това има Абдула, все едно днес за първи път го виждам. Явно не съм му отдавала особена важност и за това.

# 220

Самотният султан - не сме го виждали да се храни толкова сам... Cry Cry

Голямата галерия със снимки от 89 епизод. Peace

http://www.startv.com.tr/foto-galeri-detay/dizi/muhtesemyuzyil/8 … olum-fotograflari

# 221

Специално за оредяващите фенки на Бали бей. Embarassed Embarassed

# 222

Самотният султан - не сме го виждали да се храни толкова сам... Cry Cry

Голямата галерия със снимки от 89 епизод. Peace

http://www.startv.com.tr/foto-galeri-detay/dizi/muhtesemyuzyil/8 … olum-fotograflari

Голяма,голяма ама Матракчъ-йок!

# 223
  • Пловдив
Предлагаем ознакомится с интересными фактами и помарками в сериале. Ну что, сравним Историю и Сериал?

★ В сериале, мы видим Султана в штанах, а штаны начали носить при Султане Махмуде II в 1800 г.

★ Женская одежда в сериале а-ля французская мода 19 века. Ничего схожего с 16 веком нет, в гаремах дамы ходили полуобнажённые и в панталонах.

★ Когда Султан вступает на трон, у него не должно быть бороды, а Султана Сулеймана нам показали с бородой, при входе в Стамбул.
★ В сериале Джафар Паша был убит мечём, тем не менее, когда дело касалось смертного приговора важной фигуры, их просто душили шёлковым шнуром.
★ Когда Сулейман одерживал победу, турки стреляли из 121 орудий, а турки не имели таких традиций.
★ В сериале нам показываю Насуха Эфенди странника – художника, а на самом деле, он был одним из самых образованных людей, важный исторический деятель, он был очень образован, знал много языков, делал оружие, участвовал в каждом бою. Он хорошо рисовал и рисовал эскизы многих улиц и зданий Стамбула. Он был вместе с Сулейманом в Манисе.
★ Когда Сулейман вступил на престол, ему было 26, а актёру – 41.
★ Роксолана родилась в 1506 и попала в гарем в 14 лет, а актрисе – 27.
★ Когда Султан вступил на престол, церемония проводилась в старом Дворце, а не в Топкапы.
★ На собраниях Дивана, никто не имел права и слова сказать кроме Султана, а в сериале ни так.
★ В гареме Султана, были не только рабы, как это показывают в сериале.
★ Одежде янычар не уделяли столь большого внимания.
★ В сериале, хранитель покоев имеет на собраниях Дивана, шапку, а в гареме нет. На самом деле, если он без шапки, то его не допускали в гарем. Мужчинам не разрешается появляться перед женщинами без шляпы.
★ Девушек, которых привозили в гарем, могли только после трёх летних обучений и правил воспитаний, могли увидеться с Султаном, а Хюррем сразу предстала перед ним, даже упала на руки.
★ Принцесса Изабелла на самом деле королева Испании и Португалии, которая вышла замуж за принца Фердинанда Арагонского, королеву послал Колумб в Индию, когда он открыл Америку. Колумб открыл Америку 1492-м года, так что во времена правления Сулеймана Великолепного Изабелла должна была быть старухой, а не принцессой, которая не состоит в браке.

# 224
  • Пловдив
Випче според това което постнах по напред за несъответствията между филма и историята излиза че Матракчъ направо са си го ус......и като образ .И инатресно защо точно него:(

Общи условия

Активация на акаунт