За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 36

• 29 120
  • 760
  •   1
Отговори
# 675
Момичета, интересува ме от миналите вече варицелата деца има ли поражения, т.е. останаха ли белези? Сигурно е рано да се каже, но ако има минали по-отдавна ако може да се включат. Синът ми снощи, останал за малко насаме пред тв да вземе да си изчопли повечето корички. Днес му е 11 ден, коричките си стояха още. И сега се опасявам, че ще има поражения. Толкова го пазих да не чеше и накрая.... Питах в темата за варицела, но никой не сподели. Rolling Eyes

# 676
  • София
Ами Поли...не се знае, може да има може и да няма, това с коричките е кофти...може и да останат. Моят не се е чоплил, въпреки това има 2 мини  дупчици.

# 677
Здравейте, мами.
Имам проблем с малката, която е на 23 дни:
От два днисе опъпчи яко по муцунката, но никъде другаде.
Педиатърът беше претрупан и даде само заръка по телефона да спра мазането с крема на себамед (мажа от два дни на проблемните места и има ефект за няколко часа, но после пак е червена) и да й дам  натрий нещо-си (ампула), (дадох й го вече), но все пак: ако някоя от вас има опит с пъпките на мъничета, да сподели опит...

Само по лицето, няма по тялото, много са и мънички, на около 1-2 мм отстояние, около слепоочията, челото, бузите (все местата, с които контактува с нашите дрехи, кожа и нейните чаршафи), повечето са без бяло връхче.

Много ми е жал да я гледам каква е зачервена (мисля, че не я сърбят, но знам ли...) и много ми се иска по-бързо и лесно да се отървем от проблема.

А, пера с Бочко, и нашите дрехи и нейните неща...

# 678
Разкарай Бочко-то и вземи някой по-качествен бебешки прах. Материите, до които се допира нежната кожа трябва да са памучни, не синтетика  Peace

# 679
Ами Поли...не се знае, може да има може и да няма, това с коричките е кофти...може и да останат. Моят не се е чоплил, въпреки това има 2 мини  дупчици.

В темата за варицелата пишат, че при спукани мехурчета остават белези, а според мен и с коричките е така, както при акне, така си мисля. Като се маха насилствено и не се чака да падне само. newsm78 Ами каквото стане. Добре, че са няколко на едната ръка и останалите на гърба. Момче е, и да остане нещо няма да е от такова значение.
Ей, яд ме е, все пак. Съмнявам се, че дори не се е усетил какво прави, просто си е чоплил, гледайки детско. Whistling
Здраве да е. Ейнджълче, къде са дупчиците на твоето? Аз все си мисля, че с времето ще се позаличат.

# 680
  • България/Германия
elfie - всичко ли отказва... ако да, не я насилвай, може зъбче, може да се разболява(дори още да няма видими за теб симптоми)...може всякакъв дискомфорт да има... може да предлагаш, ако не искай давай си млякото, само не насилвай с лъжицата. Хубаво, че сте отложили ваксината.

Ами днес всичко отказва, вчера само на кашата се мръщеше, но яде зеленчуково пюре, а днес само при вида на лъжицата се започва един рев и не иска дори и да опита. Не го насилвам, давам мляко, ама и млякото не го пие като хората, по 50-60 мл и започва да бута с език  Tired

Сигурно е зъбче или пък се е заразил от кака си, макар че го пазихме Sad А варианта да му е топло го изключвам, защото не сме в БГ и температурите са около 20 градуса.

# 681
Здравейте, мами.
Имам проблем с малката, която е на 23 дни:
От два днисе опъпчи яко по муцунката, но никъде другаде.
Педиатърът беше претрупан и даде само заръка по телефона да спра мазането с крема на себамед (мажа от два дни на проблемните места и има ефект за няколко часа, но после пак е червена) и да й дам  натрий нещо-си (ампула), (дадох й го вече), но все пак: ако някоя от вас има опит с пъпките на мъничета, да сподели опит...

Само по лицето, няма по тялото, много са и мънички, на около 1-2 мм отстояние, около слепоочията, челото, бузите (все местата, с които контактува с нашите дрехи, кожа и нейните чаршафи), повечето са без бяло връхче.

Много ми е жал да я гледам каква е зачервена (мисля, че не я сърбят, но знам ли...) и много ми се иска по-бързо и лесно да се отървем от проблема.

А, пера с Бочко, и нашите дрехи и нейните неща...

Ако може да ти подейства малко успокояващо, при моето бебе някъде около 15-20-ия ден се появиха такива пъпчици - по лицето, някои с, някой без бяло връхче и нашият педиатър каза, че било бебешко акне и щяло да си мине от самосебе си. Много им се дразня, иска ми се да ги махна, пробвах с кремче на бочко и малко поизбеляха /защото има смрадлика/, но все пак си стоят и чакам в някой прекрасен момент да изчезнат и да галя гладки бузки  Hug
Дано при вас бързичко да отшумят /ако са от този тип/!

# 682
  • София
polin_a - в темата за рварицелата Kölsches Mädel пише, че точно заради отлюспени корички има 4-5 белега. Моят не е отлюспвал нищо насилствено, има 1 мъничка дупчица на челото, близо до косата, пада бретона там, реално не се ижда и една някъде...не помня на ръка ли крак ли...чат пат я виждам и после забравям. Няколко месеца след варицелата имаше и други белези, но те си изчезнаха, хем бях сигурна на корема и на единия кра, че ще останат дупки, просто бяха много големи  пъпките , но и те се махнаха.

elfie - остави го тогава на мляко няколко дни...

# 683
Cherr-y, благодаря, успокояващо звучи Wink

# 684
бегиннер мамма и моята дъщеричка беше така -ходихме на дерматолог и те съветавм и ти да я заведеш,щото трябва експертно мнение и за твое успокоение.На нас доста мазила изписаха при вас може да се касае за обикновенния кърмачески себореен дерматит и ние се оправихме с Локоид Крело,но това е антиалергично средство и няма начин да не изчезне обривът,обаче не е единствено лечение..
не ми се вярва да е от праха за пране.Пожелавам успех в лечението  Peace

# 685
  • София
Cherr-y, благодаря, успокояващо звучи Wink

Бебешкото акне и моето дете го имаше - по брадичката и на бузките, с нищо не съм го мазала, пъпките си завехнаха сами. Наше приятелско дете се беше изпъпчило ужасно на челото - по-страшно от пубертетските пъпки, но и при него всичко мина с времето  Hug

Ако твоето детенце е с по-нежна кожа, по-натам като започне да си пъха палците в устата и да се лигави от зъбките, може да прави гнойни пъпки по брадичката и под скулите (докъдето стигат изпънатите пръстчета на ръката, когато палецът е пъхнат в устата) - не се притеснявай, също е нормално  Peace

# 686
  • Шумен
Михаела почна да повръща наред и така цяла вечер. Имам Хидратин Алфа, ама чак сега се сетих че е във шкафа а тя реално вече спи. Май не е зле да и дам утре и него освен водата  newsm78, но питането ми е колко сашета са подходящи за нейната възраст (като килограми е малко над 15) за денонощие? Тя ако продължи и лекар ще търся, но си мисля още след като закуси да и пробутам няколко глътки от това. Имам подозрение, че може и от боба за който се тръшка цял ден (имаме си претенции) да и е станало тежко а само тя яде от него, Валя отказа да вечеря и не насилих с каквото и да е. Дано това да е било и да няма повторения  Praynig

# 687
  • на последния етаж
Синът ми имаше бебешко акне - появи се около две седмици след раждането и се изчисти за около две седмици. Ето този балсам ни изписа педиатърът и ни помогна много!

# 688
Polin моя син изкара варицелата на 11 Април. Все още има 2 - 3 непаднали корички. И аз се чудех за петната...на моя си се виждат. Не е чоплил пъпките. Чудех се дали да почна да го мажа с нещо. Но видях че тези по откритите част почнаха по-бързо да изчезват като стоя 5 дена все навън. Явно слънцето действа добре.
Beginner и аз мисля че е бебешко акне - с нищо не съм третирала.
Десито свещички Вомитусхил действат страхотно. Аз съм слагала докато спи че моя иначе не дава.

# 689
  • Шумен
От снощи не е имало изпълнения, та може и храната да е.

Общи условия

Активация на акаунт