За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 36

• 29 114
  • 760
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Деси з хидратина можеш вместо вода. Реално по литър, литър и половина може да изпие.

# 691
  • Шумен
Хидратина хич не и хареса, но пък вода не ми се отказва. Тя и Вали заради тази Т само вода търси а от вчера на обяд е на една бисквита чаена  Tired Сега им направих попара (това си поискаха преди минути) ама със вода, да не е чай или мляко ме уговориха, чакат да изтине.

# 692
  • България/Германия
От вчера е с хрема Алекс, та явно затова ми е отказвал пюретата и кашите  Tired
Коризалия може ли да се дава на бебета?

# 693
По-добре недей, комбинираните хомеопатични препарати не са безопасни  Peace
Давай вит. С, чай от шипка, лайка.

# 694
Момичета, благодаря много на всички, които споделиха опит с мен. Разбира се, че ще я покажа на педиатър преди да взема каквото и да е решение, но все пак опитът на мами с по-пораснали хлапета е също важен и успокояващ.

Hug

# 695
elfie ако хремата е водниста Allium Cepa 9CH  на Боарон - 3Х5 гранули разтворени във вода. При нас спира на следващият ден. Това извлек от чесън.

# 696
Мами, помагайте, защото съм на ръба вече  Cry Cry Cry
Как да отуча детето си, свикнало само на ръце? Дълга история е защо и как стана така, но е факт. Малката вече е над 8 кг. и кръста ми започва да се обажда, както и ставите. Само ще опиша как се приспиваме - дундуркане на ръце в продължение на поне час (вече от 4 месеца нито един път не ми е заспала на гърда), при това аз трябва да съм права. Седна ли, ревва. Когато заспи, внимателно я слагам в леглото, като ръцете ми остават отдоло и продължавам дундуркането, така още 2-3 минути. Леко си измъквам ръцете, като пак я дундуркам, хващам чувалчето и него леко го придърпвам, за да се получи дундуркане. После клатя и леглото, като постепенно забавям и .............. в повечето случаи тя се събужда и ревва пак и горното се повтаря пак. През деня- тя в едната ръка, с другата готвя, ям, сервирам. Ужас е ако трябва до отида до тоалетната и трябва да я оставя за малко. Имаме шезлонг- омръзна й, люлка с люлеене и вибрация имаме от 2ри месец и познайте........ още сме с оригиналните батерии, т.е. ясно колко седи в нея, в кошарата реве. И в количката се научи да реве. Бабите как ме гледат по улиците не е истина. Какво да правя..........днес реших да я оставя, да видя до каго ще реве- на втория час не издържах и я взех  Cry

# 697
  • Шумен
Ако си имате баба или дядо на разположение може би ще помогне една раздяла от няколко дни. Или таткото да поеме бебето пак за толкова, бебетата реагират различно на различните хора, та бихте могли да овладеете ситуацията. Една приятелка точно заради постоянното носене на ръце и дундуркане беше впрегнала и родителите си, по график единия дежуреше всяка нощ с разнасяне после 2 нощи спи  Confused Като се премести при свекървата малката се кротна с носенето, та ми се вайкаше ако е знаела още в началото така да е постъпила.

# 698
  • в огледалото на живота
**Elly** ,позната история  Wink
Свикнат ли трудно се отучват после.
Да оставиш бебето да реве повече от 15мин.си е тормоз и за двете ви.
Каквото и да те посъветвам си е твое решение как да действаш.
При нас имаше такива периоди в които нищо не можех да направя през деня.....ако станех и тя се събуждаше... Crazy
Ако има странична помощ добре ще ти се отрази.Денем използвай момента и спете заедно поне да има някакъв интервал от спокоен сън.Ако си захранила вече купувай пюренца да спестиш време откъм готвене.
Когато децата започнат да се държат стабилно седнали е по друга работа.
Труден момент,но преминава.
Щом няма някакви странични проблеми и детето е с добър тонус,хапва и пълни пампите просто се въоржи с известно търпение.
 Hug

# 699
**Elly**  важното е да не откачиш Grinning
На тази възраст го зарязвах на земята с играчки около него...като се добереше до мен...мятах тенджери и лъжици да играе с тях.
Бънджито беше моето спасение. Тези с маса за игра.

# 700
Дааа, бънджи съм поръчала, чакам го вдругиден, да видим какво ще стане. А за откачането........трудна работа. Таткото е в чужбина и ще е там още месец и нещо. Баби имаме, но едната гледа болен дядо и няма много време, а точно другата (свеки) свикна малкото на ръце. Идеята е, че ми се ще да започна да си изграждам някакъв авторитет пред детето доколкото е възможно, един вид да знае, че като играем- играем, като се сложим да спим- спим, без мрънкане и рев и тъкмо съм постигнала нещо с цената на рев от страната на беба и нерви от моя страна и бабата идва и я грабва и целият ми авторитет рухва- и резултатът е, освен, че е разглезена вече, че като я види нея- широка усмивка, а аз съм "лошата".
Иначе пюренца купувам, не готвя, денем малката спи за по 20-30 минути и то заспива с огромни усилия от моя страна. В количката спи повече. През нощта ме буди 4-5 пъти за кърмене. Предпочитам да бутам количката изморена по улиците, отколкото да се мъча вкъщи да я приспя на ръце (защото по друг начин не става) или да реве по час и нещо. И още нещо- независимо в колко заспи вечер- в 20ч.,в 21ч, в 22ч, в 23ч, и т.н., все се събужда в 6 часа. Ооооооххххх дано е само период, защото не само съм изморена, ами се появяват и болките в кръста, гърба, ръцете и ставите. Искренно се надявам, че не звуча като мрънкало, но според мен да държиш на ръце 8-9 кг. в продължение на час и половина, два, си е направо олимпийска дисциплина.  Embarassed ooooh!

# 701
  • София
Елли и с двете ми деца сме минали по този път.Ще мине и този период Hug

# 702
Елли и с двете ми деца сме минали по този път.Ще мине и този период Hug
Ох, дано  Hug

# 703
Извинявам се предварително, че тук пускам анкетата, но е с учебна цел и правим проучване. Ще съм ви много благодарна ако я попълните. Благодаря Ви предварително!  : )

https://docs.google.com/forms/d/1cjl5-MQcB867APB7SrXpUQ_LKv1m8iI … Zc/viewform?pli=1

# 704
  • Шумен
**Elly**, аз бързо се ориентирах че бабите ще свикнат децата на едно от желание да им се порадват а после аз ще тегля. Затова отрано се ориентирах и наложих разделения, с порастването отпадат едно по едно. Като бебета сами усещаха, че мама не ги разнася и подмята и ние си имаме същите усмивки запазени за баба и сестра и, което пак си има плюсове с мен играят различни игри, отделят се доброволно от мен дойде ли баба аз дишам спокойно като са с нея  Grinning. Другите деца само тероризират майките си "Искам на люлката" навън, мен не ме закачат вече или най-много да ме попитат, отговора ми е един и същ "Мама не люлее, баба като дойде" и те си го знаят, чакат баба и само по люлки ходят. От зор го наложих това вето още като съвсем малки, сама няма как да люлея едното и да гоня и връщам другото  Crossing Arms сега се учат и сами на люлките, та скоро и това ще отпадне  Grinning Всичко е на периоди  Peace

Общи условия

Активация на акаунт