Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са причините за болки при обръщане и какво може да се направи?
Какви са възможните причини за кървене по време на бременност и какви са рисковете?
Какви са нормалните промени в теглото по време на бременност и как да ги управляваме?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са причините за болки при обръщане и какво може да се направи?
Болките при обръщане могат да се дължат на натоварването на тазобедрените стави, което е нормално за периода на бременност. Те могат да бъдат облекчени с витамини или магнезий. Важно е да се консултирате с вашия лекар, за да установите причината за болката и да получите съвет за нейното облекчаване.
-
Какви са възможните причини за кървене по време на бременност и какви са рисковете?
Кървенето по време на бременност може да бъде причинено от различни фактори, като ранни спонтанни аборти или други усложнения. Важно е да се консултирате с вашия лекар, за да установите причината и да получите подходящо лечение. Рисковете зависят от причината за кървенето; следователно е изключително важно да получите професионален медицински съвет.
-
Какви са нормалните промени в теглото по време на бременност и как да ги управляваме?
Нормалните промени в теглото по време на бременност варират според индивидуалните характеристики. Обикновено жените наддават между 11 и 16 кг. Управлението на теглото включва здравословно хранене, редовна физическа активност и консултация с лекар за подходящи стратегии за поддържане на здравословно тегло.
-
Какви са възможните причини за болки в срамната кост по време на бременност и как да се облекчат?
-
Какви могат да бъдат възможните причини за твърд корем по време на бременност и кога жената трябва да се консултира с лекар?

(у дома сме възприели тактиката, че всеки води преговори със собствените си родители)

Ще се звънка в НОИ,ама има ли значение на кой телефон 

То не че не му е време де,ама...Моя док,който ще ме изражда каза,че вече съм в 9 месец и ако започне родова дейност няма никаква причина тя да бъде спирана.Аз контракции получавам,но без болка.Иначе понякога имам някаква лека,тъпа болка ниско долу.А иначе обичайните кръст,срамната кост,таз,ябълките,а за през нощта да не говорим.
.Как да и обясня,че не е нужно
Искала да идва да ми помага,ама аз с нея ще се разбера.А и за сега все още не сме я запознали с наще,а сме заедно от 2г и половина.Тя си мисли,че съм като другата и снаха.Готвеше и,гладеше,чистеше,переше,малкия гледаше,а е жена на 66г и ходи на работа по 8 часа.Аз не искам да ми се мешат,ако имам нужда ще питам да помогне,така да.Ама да ми виси по цял ден няма да стане,ще показвам рогата.а и все пак за сега живеем с мойте родители.За помощ има хора не сме сами,нияо че всички ходят на работа.Хайде и аз ви се оплаках 
Акушерка и 3 лекари ми го разясниха.