Деца с телк

• 132 141
  • 747
  •   1
Отговори
# 615
Здравейте!
Сигурно е питано и отговаряно стотици пъти в темата,но съм с две деца и нямам възможност да следя темата.Моля да бъда извинена Hug

Въпросът ми е:Колко време преди изтичане на решението от ТЕЛК трябва да подам отново документите?
Решението ни е от дата –28.01.2014,т.е. след три месеца изтича,но помня че се чакаше доста време отговора им.Кога е най-добре да подам документите за преосвидетелстване?

Благодаря Ви!

# 616
Направо ги подавай.

# 617
Аз лично ги подавам един- два месеца преди изтичане на телка.

# 618
Когато аз си заверявах ТЕЛК решението (което изтича на 1.04.2015), ми казаха, да подам още януари, най-късно февруари за преосвидетелстване.

# 619
Благодаря за бързите отговори,още утре ще задействам нещата!

Но сега да попитам за документите-какви са при ПРЕосвитетелстване? 

Трябва ли да чакам писмо от ТЕЛК и тогава да занеса документите?

Последна редакция: вт, 28 окт 2014, 15:11 от Dzhigova

# 620
Отиваш и подаваш молба за преосвидетелстване.
Пращат писмо с дата и какви документи изискват според вашата диагноза.
Поне в София е така.

# 621
  • София, Люлин-8
Dzhigova нашия ТЕЛК изтича на 1-ви януари. На 14-ти октомри подадох документи за преосвидетелстването (молба-попълва се на място, копие от старото ТЕЛК решение, направление за ТЕЛК от личен лекар и копие от акта за раждане на детето). На 22-ри получих писмото от ТЕЛК. Датата ни е 5-ти декември така мина процедурата при нас, когато отидем при комисията носим всички описани в писмото документи и изследвания, аз лично ще нося и още две изследвания които не са ни поискани но потвърждават състоянието на детето. Успех.  Hug

# 622
  • София
Здр. мами. Искам да питам нещо. Дадоха на детенце 50% ТЕЛК. С дата на инвалидизация 30.04.2014г. Ходих до социалните да питам от коя дата назад ще ни платят и какви док. трябва да нося т.е. за колко месеца. Не бяха особено  любезни. Та общо взето не можах да разбера. Знам на какво имаме право. Една отзивчива майка тук ми изброи. Иначе ако чакам на социалните да ми обяснят..... Все едно си ги дават от джоба.

# 623
Здравейте!

Вчера подадох молба за детските. За ТЕЛК-а ми казаха, че си продължава до изтичане на датата, т.е. до септември 2015, без да се налага да подавам молба сега. Но забравих да попитам за интеграционните необходимо ли да подам отново документи или те също си продължават? Благодаря!  bouquet

# 624
  • София
Здравейте!

Телка на дъщеря ми изтича на 1.03.2015,според вас кога е по-добре да подам молба за преосвидетелстване-януари или още декември тази година и тази молба там на място ли ще ми я дадът да я попълня и друго нещо примерно настоящето решение на Телк трябва ли да се носи?
Адреса за подаване предполагам е същият за София-на ул.Иларион Макариополски.
Надявам се,че сега като ще ни е за втори път,няма да изискват да имаме епикриза от болница за доказване на диагнозата свързана със куп изследвания и прегледи и да се налага да постъпваме в болница.
Ние сме с ДЦП,ако на някоя майка детенцето е с такава диагноза и са минавали за втори път ще се радвам да сподели,какво са изисквали в писмото.

# 625
Здр. мами. Искам да питам нещо. Дадоха на детенце 50% ТЕЛК. С дата на инвалидизация 30.04.2014г. Ходих до социалните да питам от коя дата назад ще ни платят и какви док. трябва да нося т.е. за колко месеца. Не бяха особено  любезни. Та общо взето не можах да разбера. Знам на какво имаме право. Една отзивчива майка тук ми изброи. Иначе ако чакам на социалните да ми обяснят..... Все едно си ги дават от джоба.

Ще ти изплатят със задна дата от датата на инвалидизация, т.е от 30.04.2014г.

# 626
  • София
Надежда Simple Smile - благодаря за бързия отговор.

# 627
Благодаря на всички за отделеното време.Безценни сте! Hug

# 628

Ще ти изплатят със задна дата от датата на инвалидизация, т.е от 30.04.2014г.

Защо са Ви дали дата 30.04.2014г.? Тогава сте подали документите за ТЕЛК, тогава е установена диагнозата, или тогава се е разболяло детето? (щото и тия в ТЕЛК-а си ги правят едни...)

# 629
Плащат ли соц. оценка със задна дата и каква е нейната стойност  - ориентировъчно ...... newsm78 . Подала съм септември документи . Днес се сетих аче искат и декларация от личната за доплащане на лекарства по ЗК.

Общи условия

Активация на акаунт