Деца с телк

• 132 092
  • 747
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Надежда- аз писах и по-нагоре. Аз съм доволна и на това. Няма да се занимавам въобще. Вземат, че после се направят на интересни и ми смъкнат процента.Не. Не. Мн. пъти съм чувала, че при обжалване смъкват процента. Не ми се рискува.

# 646
Здравейте,

Искам да попитам, дали дете с поведенческо разстройство и ХАДВ + ОКР може да мине през ТЕЛК и има ли майки на деца с подобна диагноза да са успяли въобще да им се издаде решение от ТЕЛК?

Благодаря ви предварително, мами!

# 647
Какво е ХАДВ + ОКР?

# 648
Диагнозата му е: Поведенческо разстройство, Хипер активност, Дефицит на концентрация и Остро компулсивно разстройство.

# 649
bojidara-mama , трябва да имаш етапна епикриза от психиатър. Като отидеш за нея, той би трябвало да ти обясни...

# 650
bojidara-mama, ето тук можеш да прочетеш как се оценява трайната нетрудоспособност в проценти:http://www.homeopathybg.org/members/DeJure/naredbi/TELK.html#T2 

# 651
Диагнозата му е: Поведенческо разстройство, Хипер активност, Дефицит на концентрация и Остро компулсивно разстройство.
Не може ли да поговориш на тая тема с лекуващия лекар?
По принцип, зависи от много неща, не просто от поставената диагноза сама по себе си  Peace
Острота и тежест на симптоматиката, общо състояние на детето... Но си мисля, че съвсем правилно си решила да се ориентираш и да си потърсиш правата, защото едва ли ти е лесно  Hug

# 652
bojidara-mama, сподели с личният лекар, че ще пускаш молба за ТЕЛК и той/тя , ще ти дадат необходимият документ и с него подаваш молбата, а от там, ще ти изпратят писмо, за дата , място и какви прегледи и документи ще трябва да представите.

# 653
Благодаря ви, момичета!   bouquet

# 654
  • Sofia
Моят син е с ХАДВ и е с 55% телк

# 655
Някой може ли дами каже , дали на дете със бронхопулмонална дисплазия му се полагат проценти от ТЕЛК и какви  newsm78 / не намирам списъкът нещо ..../

# 656
  • София, Люлин-8
Оф ние на 5-ти декември сме на комисия, ако пак ни го пуснат за една година ще се гръмна. То ако можеше детето за една година да оздравее нямаше въобще да се разправям да пускам ТЕЛК.

# 657
Двойните детски ми изтекоха м.09.Подадох молба м.10.Казаха ми да подам други бланки този месец и сега да чакам заповедта м.12.А през това време ще ми изплатят ли детските за м.10 и 11? Thinking
По същия начин ме караха да подам два вида бланки и за социалната оценка...

# 658
Детските не се изплащат със задна дата. Какви са тези бланки, които трябва да попълваш след месец?

# 659
Надежда- аз писах и по-нагоре. Аз съм доволна и на това. Няма да се занимавам въобще. Вземат, че после се направят на интересни и ми смъкнат процента.Не. Не. Мн. пъти съм чувала, че при обжалване смъкват процента. Не ми се рискува.

Ей, тука точно грешиш! При обжалване почти винаги вдигат процента!!! На всичкото отгоре, ако случайно ти смъкнат % не връщаш получените пари!
Но в твоя случай, ти си доволна от %, трябвало е да обжалваш дата!! - Нямаше да ти пипат %-та!!
На всичкото отгоре 50% е много рисков %. При следващия ТЕЛК и 1% да Ви "резнат", нали се сещаш?
Ох, само се ядосвам, че повечето не си знаят правата, не се борят, па после тоз ни крив - онзи.........

Общи условия

Активация на акаунт