Орхидея - номер 10.

• 90 374
  • 737
  •   1
Отговори
# 165
Благодаря _re_ge   bouquet  bouquet, ще следя петното, дано не е нищо сериозно, то всъщност си го имаше когато я получих, дано не е нещо заразно и да "заминат" и останалите  newsm17, че тогава ще полудея.

До liubeto_bg -  и аз не бих го разделила, аз имам същата, на майката изгни сърцевината и след третиране със спирт се вкочени, но това не и пречи дори да цъфти http://media.snimka.bg/s1/0282/026807502-thumb.jpg?

# 166
Хайде и тук малко красота за съботно настроение  Heart Eyes

# 167
  • Бургас
Ина  Heart Eyes много са хубави.Аз все искам да те питам ,какво стана с онзи паф който пускаше цветонос, цъфна ли вече?Интересно ми е колко време е нужно защото забелязах нещо и на моя.

# 168
Днешна фотосесия, бавничко се случват нещата

# 169
  • Бургас
 Peaceвидях го вече ,притесних се на не би нещо да се е случило,защото мина доста време,а на мен ми е интересно защото имам съвсем от скоро два и много се учудих като видях такова топче,въобще не очаквах.Ще го покажа и аз като се оформи още малко.
Стискам палци скоро да видим цвят.

# 170
Здравейте,дами!Имате великолепна тема,чудесно оформена!Поздравления!
Аз се включвам с един въпрос,на който се надявам да можете да ми отговорите.Предварутелно се извинявам,ако го има споменато из темите ви и не съм го открила.
И така...преди година мъжа ми ми подари една малка орхидея,закупена от Баумакс.Беше нацъфтяла с едни дребни цветчета,които почти веднага окапаха и от тогава не е цъфтяла.Клончето,на което беше хванат цветът изсъхна и го отрязах и ново такова не се е появило,само още едно листо и това се случи още миналалото лято.Та въпросът ми е имате ли идея какъв вид са тези мини орхидеи,които се продават там и ако имате,можете ли да ми дадете съвет как да я гледам по-правилно?Засега явно бъркам някъде.Присадила съм я в кори,държа я в прозрачен стъклен съд,поливам я 1 път в седмицата,не я държа на пряка светлина и понякога пръскам листата с водичка с един спрей.Бих качила и снимка,но не вярвам да ви помогне,има само 3 малки листа на нея Sad
Благодаря ви предварително!  bouquet

# 171
Здравейте някой 4увал ли е  за онлайн магазин www.tropiki.biz   има много хубави орхидей но ме безпокои доставката или по то4но състоянието на орхито по куриер.А и в сайта няма нито адрес нито тел. като фирма фантом е  newsm78.Моля за отговор искам да рискувам даже се регистрирах напълних  кошницата но се спрях

# 172
  • Варна
Wild*Orchid,
орхидеята ти вероятно е мини фаленопсис. Преди 3-4 странички ги обсъждахме, аз наскоро си купих такава и питах момичетата какво да я правя. Върни се да разгледаш, общо взето стигнахме до извода, че май са махнатички, твоята щом е жива и здрава значи добре я гледаш Simple Smile Пусни снимки все пак, да я видим. Може саксията да и е широчка и да расте повече на корени.

# 173
Благодаря за отговора,Месечинка виторога   bouquet
Ето ги и снимките,качила съм повечко,защото не знам какво точно би помогнало ако се види.Прочетох какво сте обсъждали преди няколко странички,дано моята да е от тези,които в един момент ще дадат цвят.Вчера я преместих до прозореца,преди месец-два я сложих в кори и в тази стъклена чаша,смяням и начините на поливане,единствено не съм я торила,ако ще помогне ще направя и това,но ако съм сигурна от кой вид е вероятно ще съм по-ефективна в грижите Simple Smile
Скрит текст:

# 174
  • Варна
Значи на мен ми изглежда абсолютно здрава. Обаче сякаш е дълбочко посадена, дали не трябва да махнеш един пласт кори, за да се освободи стъблото, така сякаш е заровено повече отколкото трябва. И друго - направо в чашата ли е посадена? Как се отцежда излишната вода? По принцип фаленопсисите имат нужда от добро проветряване и вентилация на корите, трябват им саксии с колкото може повече дупки, в съд без отцеждане е опасно. Намери някаква пластмасова кофичка или чашка, пробий колкото можеш дупки на дъното, може и отстрани дори и я премести там. Ако ти стои грозно може да я сложиш в кашпичка за красота. Това ми се струва, че трябва да се промени на първо време, иначе растението изглежда супер. За цъфтежа - не съм много сигурна, предполагам, че рано или късно ще цъфне, но предвид, че най-често залагат цветоноси през есента може да е и чак догодина Simple Smile Важното е да е здрава, пък все ще цъфне.

# 175
  • Бургас
И на мен ми се струва ,че е направо в чашата,не ми изглежда да се ползва като кашпа и дупки не виждам,ама то на стъклото няма и как да се направят,ако е така както ми се струва,опитай да намериш някакъв съд на който да направиш много дупки и който влиза в чашата и си я ползвай като кашпа.Интересно ми е от колко време живее така  newsm78

# 176
В началото беше в пластмасовата саксийка с дупки,в която е купена.Това до преди 2-3 месеца и състоянието и си е все едно и също.Реших да пробвам в това,защото е по дълбоко...няма разлика.Щом ме съветвате пак ще я върна в такава.Когато я поливам я изваждам и я слагам в съд с вода за половин-един час и после я връщам.последният път я полях директно в чашата и след половин час излях излишната вода и така...2 дни след това ви я снимам.Явно е нормално за този вид да не цъфти,ама поне да расте... Ще продължавам да я наблюдавам и да си чакам!
Мерси,момичета!

Последна редакция: нд, 24 мар 2013, 18:36 от Wild*Orchid

# 177
  • Варна
Ох, не е добра идея постоянно да я вадиш за поливане и пак да я връщаш в чашата... Това само я стресира всеки път. По-добре я прехвърли в саксия с дупки, за да може да дишат корените.

# 178
Здравейте момичета, отдавна тайничко ви наблюдавам Rolling Eyesаз много обичам цветята и се грижа с голяма любов за тези които имам. За съжаление в момента нямам фотоапарат да покажа моите любимци. Възхищавам се на всички вас за голямата любов и всеотдайност към цветята, но напълно ви разбирам. Имам нужда от помощ. Вчера след разходка до Практикер за покупка на Туя с намалена цена, не издържах на изкушението и си купих Орхидея.Въпреки  опита ми със цветята, до сега някак си ме беше страх да се грижа за това красиво цвете. Естественно след като се прибрах в къщи първото нещо, което направих бе да прочета в нета за отглеждането на това цвете. Мисля, че се подведох по една статия в която пишеше, че след закупуване трябва веднага да се прехвърли в нова пластмасова саксия-аз и така направих, но като днес четох тук във форума ми се струва, че съм сбъркала. Може ли по някакъв начин да си поправя грешката?Предварително благодаря за помоща  bouquet

# 179

didisa67, преди време имах подобен проблем с една орхидейка и направих малка "хирургическа интервенция",петната изрязох с резец и мястото поръсих с канела ,и до ден днешен орхидейката е жива  Peace

Общи условия

Активация на акаунт