Орхидея - номер 10.

• 89 396
  • 737
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Аз съм от тези, дето нищо не режат има ли живот в него Mr. Green

Май и аз  Grinning

# 256
Благодаря за съветите, особено на _re_ge за списъка на реанимационни грижи! Ще се опитам утре да отскоча до Баумакс и започвам да действам. Ще пиша за резултатите.   bouquet  Hug

# 257
  • Gone with the wind
Аз лично съм на мнение, че не си струва дундуркането и реанимацията на фалчето на Киа. Щом и кейки-то е успяло да се поспаружи .... Не знам къде ги видяхте другите кейки-та, признавам, че не си нося очилата
Лично аз не бих се занимавала, просто вече нямам нерви за това, пък и при реанимацията най-малката грешка (дали засушаване за 1-2 дни), или преполиване, може да е фатална, та съвсем не си струва. Да й се купи саксия и субстрат струва колкото ново фалче, ами ......
Бих се хванала пак да реанимирам само растение, което е със сантиментална стойност (подарък), другите ... има ги по магазините.
А и щом Киа е изпуснала фалчето до това положение, дали ще се справи с реанимацията?

# 258
  • София
Ку4о, май точно сантиментална стойност има. Ако знаеш и аз колко години "дундурках" едно коледниче.  Sad  Накрая леля ми се смили над мен и го взе. Сърце не ми даваше да го изхвърля, а горкото явно усещаше, че го гледам само по задължение и не цъфтеше. Sad 

Загледай се в малките цветоноси, които са по 8-10 см на първата снимка и ще им видиш зелените връхчета.

# 259
Ку4о, май точно сантиментална стойност има. Ако знаеш и аз колко години "дундурках" едно коледниче.  Sad  Накрая леля ми се смили над мен и го взе. Сърце не ми даваше да го изхвърля, а горкото явно усещаше, че го гледам само по задължение и не цъфтеше. Sad 

Загледай се в малките цветоноси, които са по 8-10 см на първата снимка и ще им видиш зелените връхчета.

Определно има защо да се бори за фалчето, така го усетих и мисля че има реален шанс.
Както казах зелените израстъци на цветоносите да доста обнадеждаващи.

# 260
Изчетох всичко от първия пост и на повечето вече ви цъфтят орхидеите.Моята даже още не е избила,само на зелени листа излизат нови и нови.
Да разбирам ли ,че може да пропуснат година цъфтеж?Четох за такива случаи?

# 261
и  с кого да се запозная мислите, на количките с минитата, с ФЕН-чето, хиихих,стана много сладко. И се ровихме двте ,ровихме и на края аз си тръгнах с 3 минита а тя с 2 мисля ,че беше.Само ,че от 2 дни забелязвам ,че пъпките са червени и сухички такива.
Ако трябва,кажете веднага я матам в нови корички.

мамми  Hug да наистина срещата беше "неотразима ",доста се позабавихме ,разбираемо е избора беше голям  и на моите две фалчета пъпките са на път да опадат ,предполагам че е от смяната на средата ,и аз се надявах на много цветове  Sad или минитата ще се окажат доста капризни ?!

# 262
Изчетох всичко от първия пост и на повечето вече ви цъфтят орхидеите.Моята даже още не е избила,само на зелени листа излизат нови и нови.
Да разбирам ли ,че може да пропуснат година цъфтеж?Четох за такива случаи?

Сега отново е сезон на залагане на цветоноси- около равноденствието- повече топлина повече светлина. ако има сили фалчето и иска да залага времето е сега. Но това е само ако да кажем не е цъфтяла и прецъфтяла есента.

# 263
Ние у нас пушим (доста), гостите ми пушат, почти всичките ми са в хола....оплаквания не съм получавала  Joy

Абе смеете се вие , хаха,но ние не сме пушачи, а знам че на цветята по принцип им действа. ХИХИХИ.То забранено ,то там си дават тук таме по сепаретата.

ей за смях станах

# 264
и  с кого да се запозная мислите, на количките с минитата, с ФЕН-чето, хиихих,стана много сладко. И се ровихме двте ,ровихме и на края аз си тръгнах с 3 минита а тя с 2 мисля ,че беше.Само ,че от 2 дни забелязвам ,че пъпките са червени и сухички такива.

мамми  Hug да наистина срещата беше "неотразима ",доста се позабавихме ,разбираемо е избора беше голям  и на моите две фалчета пъпките са на път да опадат ,предполагам че е от смяната на средата ,и аз се надявах на много цветове  Sad или минитата ще се окажат доста капризни ?!

хихииххи моите опадаха миналата седмица, но на върховете има по 3-4 пъпки, които май се наливат и растат и да видим дали ще ни зарадват. хихихих. Колегата ,който срещнах там, показах ти го , хихихи с голяяямата орхи, ме посъветва, по време на цъфтеж, по -често поливане,Ти какво мислиш? Аз сега си ги кисна всичките на 7-8 дни веднъж за около 1 час, изцеждам хубаво и връщам, но... и тук имам питанка, всеки път ли да слагам тор. Когато са цъфнали и когато не са цъфнали..  как да процедирам?

Хигихихихи кога пак ще ходиш? Имаш ли инфо дали има нещо интересно в тази насока хихи.

# 265
В Бриколаж имало орхидеи по 10лв, като в саксия били две разстения. Та ако се нагодят две дружки да си ги делят се получава супер. Аз още си нямам такава дружка  Tired Иначе са си цъфнали хубави разстения до колкото видях от снимки на моя приятелка. Това за русенския брико, но предполагам и по другите градове също.

# 266
Здравейте момичета.
Хайде да се похваля и аз с моята нова орха

не е с  много цвят но за цената от 5 лева е идеална......корените и са добре листата също, дано в следващия месец да няма проблем и да се приспособи бързо вкъщи..!!!   bouquet  bouquet
Хубав ден

# 267

Хигихихихи кога пак ще ходиш? Имаш ли инфо дали има нещо интересно в тази насока хихи.

Фенче , мами
свирнете и аз ще дойда да зяпам  Hug

# 268

Фенче , мами
свирнете и аз ще дойда да зяпам  Hug
Хайде момичета ,ама да преслушаме и Бриколажа ,щото в Баумакса цените нещо не ми харесват  newsm78

# 269
Колегата ,който срещнах там, показах ти го , хихихи с голяяямата орхи, ме посъветва, по време на цъфтеж, по -често поливане,Ти какво мислиш? Аз сега си ги кисна всичките на 7-8 дни веднъж за около 1 час, изцеждам хубаво и връщам, но... и тук имам питанка, всеки път ли да слагам тор. Когато са цъфнали и когато не са цъфнали..  как да процедирам?
Нямам голям опит с минитата ,за поливането може и да се съглася ,но торене по време на цъфтеж не е разумно мисля !

Общи условия

Активация на акаунт