Орхидея - номер 10.

• 89 434
  • 737
  •   1
Отговори
# 195
В Баумакс има ужасно много орхидеи като цените са от 8.99 до 50 лв и всякакви големини но добре си ги подбирайте, че някои са соста изтормозени явно от пренасянето не знам...  Но имаше уникални боядисани в синьо но не бих си взела само за един цъфтеж... Simple Smile

# 196
  • Варна
Благодаря Ви момичета, може би е Dendrobium "Winter Beauty"  newsm78

# 197
  • Gone with the wind
Имам няколко орхидеи от там, купувани са в правилните сезони и нямам оплаквания за качеството им.

# 198
Днес не устоях на поредното мини. Хем уморих вече няколко, но това е с уникални листа ..и сега ще се борим. Мога ли да го кача на блок? Или не е подходящо  newsm78 В саксийките явно не ми се получава.

# 199
  • Бургас
Аз бях качила три на клон,обаче или аз нещо бъркам, или не им хареса.Онзи ден свалих едното и го сложих в саксия.Имам няколко неуспешни опита и мисля да спра с експериментите.
Преди десетина дена си  взех пет намалени в доста тежко състояние ,някой с по един корен само и ги засадих в саксийки.Мисля,че са добре и ще ги бъде,едното беше с много сбръчкани листа а сега сякаш са по изпънати.Бяха в сфагнум много стар явно и прогизнали Sad корените бяха изгнили а си личи ,че са били много хубави растения.
И Ина ,фалчето е страхотно,много интересни листа има,дори да не цъфти пак ще е красиво Heart Eyes

# 200
Днес не устоях на поредното мини. Хем уморих вече няколко, но това е с уникални листа ..и сега ще се борим. Мога ли да го кача на блок? Или не е подходящо  newsm78 В саксийките явно не ми се получава.

остави в сфагума. Поливай мнооооого рядко- да кажем на месец два веднъж с потапяне. Оставяй да просъхва много добре.
Направих снимки на моята хубавица:

# 201
То в момента е направо подгизнало. Дълго май няма да се поливаме.

# 202
  • Варна
Ина,
лелеее, какви листа Heart Eyes За първи път виждам такива, как да му устоиш Simple Smile
Реге,
веднъж на два месеца не е ли ужасно малко? То в тази саксийка колко сфагнум има, не мисля, че чак толкова влага ще държи. Де да знам, веднъж на две седмици ми се вижда нормално и пак за лятото примерно не съм сигурна. На мен прекаленото засушаване не ми се получава, две-три фалчета се бяха сбръчкотили от много сух режим, пък преполято и изгнило не ми се е случвало да имам досега. Май наистина зависи и как ще ги свикнеш Confused Кофтито е, че на тези минита корените им май стоят зелени даже и когато са сухи и не мога да го разбера моето на какъв хал е. Но ми се струва, че сфагнумът си променя цвета като изсъхне, ще гледам да се ориентирам по него.

# 203
Месечинке то и аз заради листата го отнесох  Joy а и е много силно растение, листата са едни месести и цветоносчето е доста дебеличко спрямо цялото бебе

# 204
  • Русе
INA_ar, чудно е минито! Hug  Ох,аз вече и такова искам! Crazy 
Иначе моите орхидейки продължават да се изживяват като салатки, свежи са и си пускат корени и листа, но цветоноси не виждам.Преди няколко дена на най-старата ми орхидея,която е от една година при мен се появиха две образувания,които се надявах да са цветоноси,но се сетих,че Месечинка обясняваше как до един цветонос не може да има друг и спрях да се надявам  Grinning ....явно ще са корени. Какво да се прави,когато решат тогава!

# 205
Ой ой колко много сте изписали. От миналата седмица се каня да Ви пиша , н овсе нямам време. На 19 март сега . посетих Баумакс-Варна, и  с кого да се запозная мислите, на количките с минитата, с ФЕН-чето, хиихих,стана много сладко. И се ровихме двте ,ровихме и на края аз си тръгнах с 3 минита а тя с 2 мисля ,че беше.Само ,че от 2 дни забелязвам ,че пъпките са червени и сухички такива.
Много и е топло в нас ли на минито? Защо почервеняха?
Тъжно ми е ,защото нарочно я купих моята с много пъпки, за да и се радвам по-дълго после да цъфти,а то какво стана.Само 3 цветчета има Sad((((и много червени пъпчици.
Бихт ели ми казали , мога ли да направя нещо за да продължи да цъфти.Не съм я пресадила, заради цветовете.Ако трябва,кажете веднага я матам в нови корички.

# 206

Реге,
веднъж на два месеца не е ли ужасно малко? То в тази саксийка колко сфагнум има, не мисля, че чак толкова влага ще държи. Де да знам, веднъж на две седмици ми се вижда нормално и пак за лятото примерно не съм сигурна. На мен прекаленото засушаване не ми се получава, две-три фалчета се бяха сбръчкотили от много сух режим, пък преполято и изгнило не ми се е случвало да имам досега. Май наистина зависи и как ще ги свикнеш Confused Кофтито е, че на тези минита корените им май стоят зелени даже и когато са сухи и не мога да го разбера моето на какъв хал е. Но ми се струва, че сфагнумът си променя цвета като изсъхне, ще гледам да се ориентирам по него.

Ами правилни разсъждение но виждаш резултата имам цъфтеж на минита . Аз зимата ги поливам на месец и половина два. Стоят в спалнята там е топло денем ако е слънчево иначе е горе долу. Често по задните орхидеи в редичките имат конденз на стените. А аз поливам всички заедно така че едните се съобразяват по другите. Лятото ги поливам на месец горе долу и пак нямам проблем защото пък в спалнята  е сянка но добре осветено. Ако видя че подминава месец леко пулверизирам отгоре колкото да издаянят до поливането. Никой не ми е написал оплакване  Joy

От прекалено често поливане може и да не става изгнило, но пък със сигурност цъфтежа може да се спре. Имам приятелка която заразих с тази мания и тя като си купи фалчета се оплакваше че не цъфтят и така две години. Като направихме разборка се оказа че си ги поливала всяка седмица- 10 дена - без значение от зезона. Растенията бяха добри но цъфтеж йок. КАто намали поливането сега се скъсват да цъфтят.

# 207
И аз отидох до новия Баумакс в София и имаше ужасно много орхидеи. След час/два обикаляне от единия рафт до другия си тръгнах с две хубавици, за по 9 лева всяка. Като изключим това, че орхидеите бяха разбъркани и не се знаеше коя на каква цена е, имаше доста интересни разцветки.
Ето и двете ми нови хубавици:
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=10151481757664098&set … ype=3&theater
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=10151481757384098&set … ype=3&theater
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=10151481757479098&set … ype=3&theater

# 208
Реге а с катлеите и дендробиумите как стои въпроса? За тях няма ли да е прекалено засушаването? От както минах разумната бройка ми е малко трудно да ги поливам по видове и ги карам през просото  Mr. Green Но все пак лекичко се притеснявам да не объркам нещо.

# 209
  • Варна
Да ви покажа моята хубавица, на която незнам името  newsm78, но ми цъфти за втори път и е вече така един месец  newsm44  /доста по -дълго, от другите по -различни от фалчето орхидеи, които имам/. Малко е крива, но неможах да я овладея когато излизаше. Сега отдолу излиза още един израстък.

Общи условия

Активация на акаунт