Орхидея - номер 10.

• 89 396
  • 737
  •   1
Отговори
# 285
Здравейте,
Четох доста за орхидеите и днес си поръчах кейки паста GrinningОт доста време се колебаех....и сега си я чакам. Много съм нетърпелива, какво ли ще се получи Rolling Eyes
Моля е сподели какво е това да не ровя в нета да търся допълнително.

Това е паста с фитохормони, която се нанася върху спящите пъпки.
Стимулира образуването на кейки.
Ето как изглежда цветоноса след нанасяне на кейки паста.

# 286
  • Gone with the wind
Кейки фокус или нещо подобно беше - обсъждали сме го и преди (мисля, че тук, но може и да греша)
Имаше и подобна паста за стимулиране на корени

# 287
Това е паста с фитохормони, която се нанася върху спящите пъпки.
Стимулира образуването на кейки.
Ето как изглежда цветоноса след нанасяне на кейки паста.

Кейки фокус или нещо подобно беше - обсъждали сме го и преди (мисля, че тук, но може и да греша)
Имаше и подобна паста за стимулиране на корени

Възможно е да сте го обсъждали но аз да не съм била активна в темата.
от тази снимка обаче не виждам нищо положително лично за мен . Едни безкоренови кейки дето да се чудиш какво да ги правиш. Интересно ми е какво се печели ако фалчето ти пусне кейки - за мен първо грижа за кейкито и за майката- и за двете деленето не минава безболезнено и второ четири пет  еднакви по цвят фалчета .. newsm78. Значи тази паста не е за мен.

Обаче пастата за корени... имам едно кейки дето така и не може да образува добра коренова система- пресадих го в кори, листата му омекват. сложих до над мрежичка с вода,корените започнаха а се покриват слек мухъл - направо се чудя как да му угодя. Майка му и тя не е от най-здравите. Та паста за корени може и да ми свърши работа. От къде се поръчва този артикул?

# 288
Ето един линк със снимков материал за пастата за корени.
http://www.swistak.pl/a15796531,ROOT-PASTE-ukorzeniacz-STORCZYK- … NOPSIS-VANDA.html

Относно пастата за кейки на мен ми е нужна за едно фалче, което много ми се иска да размножа..ще потърся пастата за корени и ако намеря такава с доставка до БГ, ще дам линк Hug

# 289
  • БГ
Здравейте,
вече съм горд собственик на първата си орхидея фаленопсис закупена днес.
Ето я:
цък
цък2
цък3
Струва ми се,че е малка саксията или си въобразявам..
Първото поливане го планирам за края на седмицата.

# 290
Здравейте,
Ето я:
цък
цък2
цък3

Честито! Саксията си е идеална. Орхидеите обичат да стоят на тясно, а твоята си е идеална. Може с години да изкара там. Полей когато корените започнат да посивяват. В момента е все едно сега полята.

# 291
  • Gone with the wind
Реге, това е единия от продуктите, другия не мога да го намеря  Embarassed
http://www.growthtechnology.com/orchidfocus-instr-gf.asp# - има контакт на доставчик в Бг, та може директно да ги питаш за цената

# 292
Реге, това е единия от продуктите, другия не мога да го намеря  Embarassed
http://www.growthtechnology.com/orchidfocus-instr-gf.asp# - има контакт на доставчик в Бг, та може директно да ги питаш за цената

Кучо Мерси!

Здравейте,
Ето я:
цък
цък2
цък3

Има вътре мъхове. Аз имам такива с една красавица от Баумакс, горе долу и такава разцветка. Мъховете задържат влага- значи поливаш още по на рядко. И следиш тези зелении да не се разрастват . ако се случи по-добре смени субстрата.

# 293
Здравейте момичета.
Аз имам проблем с три от моите орхите, тази сутрин пак пресаждах и трите, две от които са с много лоша коренова система, уж поливам рядко а корени изгниват или стават на шума и третата и тя е тръгнала по същият път.....съжалявам,че не снимах като ги бях извадила, но общо взето са с по 3 корена и то не много големи, а цвета им не е зелен, а кафяв и са супер твърди почти като клечки на дърво.
Та въпроса ми е какво да ги правя....търсих зелен кристалон, но за съжаление не намерих.
Много съм разтревожена,че ще ги загубя, а иначе листата им са в отлично състояние поне до момента.
Моля за помощ дайте някой съвет.

# 294

Тази моя красавица след като окапаха цветчетата й стои като замръзнала, никакво развитие. Да я торя ли за да мръдне в развитието си?

Привет
много е красива, не бях виждала такава странна окраска на вътрешните листчета!
От колко време е прецъфтяла?
Опитните тук казват че след прецъфтяване торят с зелен кристлон но за торенето много добре прочети материалите от първа страница- изясни си всичко, питай ако имаш въпроси и едва тогава започвай , защото торенето може да доведе до повече вреди от Неторенето!

Направо забравих кога точно я купих  Crazy Има поне 4-5 месеца от прецъфтяването мисля. На върха има пъпки, но започнаха да съхнат. Няма да бързам с торенето докато не съм наясно точно как и кога.
_re_ge   bouquet благодаря.

# 295
ФЕН-ЧЕ, какво става с твоето мини? Моите пъпки по върховете си мислех ,че ще се развият, но май май .... няма да е така. При теб как са пъпките по върховете?

# 296

Направо забравих кога точно я купих  Crazy Има поне 4-5 месеца от прецъфтяването мисля. На върха има пъпки, но започнаха да съхнат. Няма да бързам с торенето докато не съм наясно точно как и кога.
_re_ge   bouquet благодаря.

Възможно е да не развие пъпките на върха на цветоноса така че споко. Може да остане така а може и да тръгне да съхне цветоноса. Можеш да я наториш с тор за повече корени /листа- водим го зелен кристалон . Но ако нямаш става и с универсална тор. НО много разредена- поне 4 пъти над указаното. и следващото торене поне през 3-4 поливания. Междинно едно поливане с английска сол след торенето.

# 297
Здравейте, вчера се сдобих с един фаленопсис.
Днес след щателно оглеждане на листата забелязах странни подутини.
Някаква представа какво е?

# 298
Момичета,имам проблем и моля за съвет!Тъкмо се радвах,че половината ми орхидеи се трупнаха с пъпки,те взеха,че вехнат Sad!Даже някои се отварят и буквално увехнали цъфтят...Да не говорил,че и зветовете не са толкова трайни,както преди...Какво да правя?На какво би могло да се дължи това според вас?Толкова ги чаках да цъфнат наведнъж,а то...

# 299
Много харесвам Орхидеите. Много близки и любими хора за мен ми подариха преди 2 месеца орхидея, замина за близо две седмици започна да пожълтява и вехне. Вчера отново получих една такава красота http://www.cvetensviat.com/160/%D0%BE%D1%80%D1%85%D0%B8%D0%B4%D0 … 1-65-%D1%81%D0%BC има много пъпчици, но сутринта забелязах едно жълто листо. Възможно е заради опаковката вчера да не съм забелязала, но много искам да успея да я съхраня и да й се радвам. Връщам се да чета написаните съвети  Peace

Общи условия

Активация на акаунт