Орхидея - номер 10.

• 88 814
  • 737
  •   1
Отговори
# 585
Е, Денима, страхотни са тези саксии, които си направила Simple Smile
Аз се включвам с проблем...
Това фалче тъкмо прецъфтя, листата му в краищата са като изсъхнали.
На какво ви прилича newsm78

# 586
  • София
pisenxeto, щипки - от магазините, където продават аксесоари за коса - ластици, шноли, кърпи, щипки във всевъзможни размери и цветове  Peace

denima, саксиите са истинско произведение на изкуството!   bouquet

# 587
  • Бургас
Благодаря ви!
Относно проблема не мога да се произнеса.
За щипките ,да в такива магазини за аксесоари има различни размери.Дендробиума е с дебели стъбла и не знам дали ще се намери нещо подходящо,аз моя само го подпрях с една пръчка.

# 588
Трябва ми ето такава като на снимката,което се вижда.Имам шноли,но не стават за тази орхидея.
А старите булби пущат нови листа на върха,това какво означава? newsm78 Може  ли пак да има цвят по тях?

# 589
Трябва ми ето такава като на снимката,което се вижда.Имам шноли,но не стават за тази орхидея.
А старите булби пущат нови листа на върха,това какво означава? newsm78 Може  ли пак да има цвят по тях?

Такива прихващачи не се намират. Продават ги само със цветята.

Новите листа означават че булбите се удължават. Според вида могат да цъфнат в новите участъци а ако са от многократноцъфтящите ще ти цъфнат пак и от старите участъци.

Денима
НЕВЕРОЯТНИ САКСИИ !

fisholina
не се вглеждай прекалено в това пожълтяване - не е страшно никак. ако все пак те дразни дръпни една идея навътре от прозореца.

# 590
_re_ge Благодаря за отговора!   bouquet
Ще мисля с нещо друго да ги прихвана.

Последна редакция: нд, 02 юни 2013, 21:54 от pisenxeto

# 591
  • София
_re_ge Благодаря за отговора!   bouquet
Ще мисля с нещо друго да хи прихвана.

Със свински опашки дали няма да стане?  newsm78 Не виждам добре на снимката за какво става въпрос, но ако говорите за черната халка - да, ще свършат работа. Или то е нещо специално?

Момичета, а такова великолепие може ли да се намери в България?
http://forum.passiflora.ru/gallery/files/7/1/2/8/dendrobium_densiflorum.jpg

Последна редакция: нд, 02 юни 2013, 21:56 от -=Деси=-

# 592
_re_ge,
Благодаря за отговора.
Щом не е не някаква болест, не ме притеснява Simple Smile

Относно щипките и аз си мисля, че със свински опашки ще стане.

# 593
  • София
Или някоя красива панделка? Има ли причина да се слагат точно щипки и тези приспособления? Простете за лаишкия въпрос  Embarassed

# 594
Ами при мен са много булби и почват новите да се изкривяват.  Confused
Аз имам само две орхидеи,нека кажат другите.

# 595
  • най-шареното място
Привет дами!
Сега откривам темата и красотата ѝ Simple Smile
Връзвам с памучен канап през 10-20 см на 8 хлабавко и така вдигам стъблото /цветоноса на фаленопсиси/ като стигне половината си дължина поне.

# 596

Нямам нищо против, ето и обещаните снимки на изгнилата розетка на жълтата красавица: ; ;

[/color]

Здравейте, имам същият проблем, онзи ден ми подариха една много красива орхидея, беше опакована и като я разопаковох видях, че сърцевината й е загнила и 2-3 см от стъблото на цветоноса също е кафеникаво /само да вметна, че човекът който ми я подари не разбира от орхидеи и е избирана по цвят Simple Smile/. Изчистих изгнилите листа и натупах мястото с канела и част от стъблото. Не знам дали съм сгрешила. Довечера като се прибера ще пробвам с медицинския спирт.

# 597
  • най-шареното място
И тук да напиша - не си. Ще покара нова розетка.

# 598
  • София
дами, здравейте,

аз имам две фаленопсис и много ги обичам!

да питам на коя теория сте поддръжници - за рязане на стъблата след прецъвтяване на орхидеите, или за оставяне на пълно изсъхване и тогава премахване на стъблата?

благодаря! лек ден!

# 599
_
Относно щипките и аз си мисля, че със свински опашки ще стане.

Лошото на свинските опашки е че те се затварят но за да ги махнете трябва да ги срежете.

Оптайте с пластмасовите лентички ( гъвкави дълги с тел вътре) с които се опаковат част от техническите стоки в момента - завивате булбите , прикрепяте към пръчките и усуквате. ако искате да ги махнете става във всеки момент.

Общи условия

Активация на акаунт