Бургаски майчета - 14 тема

• 31 506
  • 713
  •   1
Отговори
# 540
  • До морето :)
Да бе, ясно. Просто вече нали има избор на екип, та си мисля, че са спаднали парите под масата. Аз понеже съдя по себе си. Отидох да раждам без уговорка, без да ме е следил лекар от МБАЛ. Раждах нормално, и внимание ми обърнаха, и всичко беше ОК. Затова ми е странно това с парите. На мен никой не ми е направил даже намек за пари.

# 541
Плановото секцио не е съвсем като нормалното раждане,утре ще ходя при него и ще споделя мнение после.Нямам нищо против да си платя,стига да е в рамнките на нормалното и аз,и бебето ми да сме Ок.

# 542
Здравейте Бургаски мами, включвам се малко неочаквано в темата ви, но току що я намерих. Simple Smile Очаквам моето първо детенце през юни и се надявам да имам безпроблемно раждане. Исках да получа малко информация за раждането в ДМ, но не намирам темата за болницата. Моля да ми изпратите линк към темата или ако някоя от вас има впечатления за секциото В ДМ - мога да я попитам и на лични. Благодаря предварително и се надявам да мога и аз в бъдеще да споделям с вас.   bouquet

# 543
# 544
Здравейте. Laughing
Аз и двата пъти съм раждала в МБАЛ.Първият път с уговорка и си платих "под масата" за това а втория път като по-смела родих без такава.И двете ми раждания бяха леки,в рамките на три часа но от второто съм по-доволна как протече,нищо,че след него се наложи и кюртаж.Ангелов ми направи кюртажа и съм много доволна,че точно той се падна да го направи,беше тежка манипулация,без упойка,най-гадното нещо,което съм преживявала но извършена добре,т. к не се наложи да се прави повторно както понякога се случва. PeaceВсъщност аз точно двама доктори не исках да ми се паднат а точно при единия родих,а при втори се наложи манипулацията. Laughing
За Ангелов лошото е,че е адски корумпиран иначе е добър професионалист.От приятелки имам добри отзиви и за Иванов що се отнася до секцио.Мен само ме е преглеждал,добри впечатления имам от него.И Душепеев,и Кироваков,и Миринчев явно не са лош избор. Thinking
Ех,само си представете всички пари в тази държава дадени "под масата" в нашето здравеопазване ако влизаха легално в системата а не потъваха в нечий джоб какво щеше да стане,особено ако се изразходваха и правилно.Ех,сигурно и докторите щяха да са доволни ако голям процент от тях им се трупаха съвсем прозрачно и регламентирано към заплатата.Тогава може би и а дано нямаше така унизително според мен да си искат и прибират пликовете с финикийските значи в джоба.Но сега какво става,те се възползват от естествения страх на хората и си прибират често събраните дори със заеми парички на отрудените хорица.Особено пък при семейства чакащи рожба е съвсем естествен този страх от неизвестното,все пак не раждаме по 100 деца.Извинете за лиричното отклонение,желая на всички чакащи рожбите си лека бременност,още по-леко раждане,бързо възстановяване и живи,здрави и прекрасни рожби. Hug

# 545
Мамчета, от десетина дена акито на малката е маслено зелено. Не е настинала, нито сополи, нито кашлица, нито температура. Като бяхме на последната ваксина педиатърката я преглежда - нищо. Нямаме промяна в храната, в режима абе съвсем нищо не се е променило, дори коликите спряха. Някоя от вас да е имала подобен случай ?

# 546
Мамчета, от десетина дена акито на малката е маслено зелено. Не е настинала, нито сополи, нито кашлица, нито температура. Като бяхме на последната ваксина педиатърката я преглежда - нищо. Нямаме промяна в храната, в режима абе съвсем нищо не се е променило, дори коликите спряха. Някоя от вас да е имала подобен случай ?
Такъв цвят можеш да постигнеш ако даваш нещо, което съдържа повечко желязо?

# 547
Чувала съм също и от силни колики,че може да промени цвета...

# 548
  • Бургас
аз знам че може и от твоята храна да се оцвети акито на бебето като се кърмите...

# 549
не се кърмим, пие една и съща преварена вода, едно и също мляко, колики почти вече няма.........в голяма чуденка съм.. да добавя и че си е много спокойна, спи добре, абе няма никакъв признак за нищо което да я притеснява или боли

# 550
  • Бургас
Любопитно ми е как така лекарите си искат пари? Някак не мога да си го представя. Идва и ти казва, дай 200-300 лв., за да мине ражднато без проблеми? Или някак по заобиколно става?
Имам чувството, че ако на мен някой ми намекне може и да не се усетя какво точно иска да ми каже  Laughing

# 551
Любопитно ми е как така лекарите си искат пари? Някак не мога да си го представя. Идва и ти казва, дай 200-300 лв., за да мине ражднато без проблеми? Или някак по заобиколно става?
Имам чувството, че ако на мен някой ми намекне може и да не се усетя какво точно иска да ми каже  Laughing
хахахах това и на мен ми е любопитно, каквато съм заспала Гана съм сигурна, че за такова нещо хич няма да се усетя  Laughing Laughing

# 552
  • До морето :)
Същата съм и аз. Ако не ми се каже директно, няма да разбера.

# 553
Аз ще ви обясня как става.
  ММ :  Искаме да попитаме как стават нещата като дойде момента, къде да ходим ?
  док:  Искате аз да израждам ли?
  ММ :   да
  док:  Ами като станат на определено време контракциите ми звъните и тръгвате към болницата и аз ще дойда там . Трябва да се платят едни 500 лв на болницата заради избора на екип , аз за себе си нищо не искам ама така са нещата по закон . Абе има един начин да се спести малко от сумата ....
 При което мъжа ми го прекъсна и му вика :
  ММ:  да , да , искам само да знам че можем да разчитаме на вас на 100 %
  док: ооо да , аз спя много леко , по което и време да звъннете ще съм там преди вас.

Впоследствие се наложи секцио и в деня на операцията преди да тръгнем към болницата ММ му звънна и го пита с какви пари да се подготви и той каза 400 ! И това е!
Веднага щом е излязъл от операцията го е дръпнал настрани  "да му обясни лично как е минала операцията"  Peace

# 554
И при мен се случиха по същия начин нещата,казахме му че искаме той да извирши операцията,мъжа ми попита колко ще ни струва,той ни каза,даде ни телефона си,да му звъним по всяко време и така..ще отидем още веднъж за да определем дата.

Общи условия

Активация на акаунт