Работа мечта си търсим - търси ни и тя!

• 83 071
  • 753
  •   1
Отговори
# 105
Мисля, че още отначало беше ясно, че събитието е за студенти Peace
Аз затова не съм и ходила.

# 106
http://careerdays.bg/Nacionalni-Dni-Na-Karierata/2013/?mode=students

"ЗА КОГО Е ПОДХОДЯЩО СЪБИТИЕТО?
Завършващи училище;
Студенти;
Наскоро дипломиралите се студенти;
Хора с опит, търсещи промяна в кариерата си;
За тези, които искат да учат през целия си живот
!"

# 107
Ама разбира се. Ето ние търсим всякакви хора, видях много компании, които не търсят САМО стажанти. Имаше доста предложения, но не и за абсолютно всички хора  Peace

# 108
  • Sofia
Аз точно с такова впечатление останах, че е за студенти, тъй като миналата година доколкото си спомням така беше представено. Честно казано май предпочитам да си контактвам HR-ите в LinkedIN, но пък те нещо в последно време не ме хедхънтват.

# 109
Пише и за: "Хора с опит, търсещи промяна в кариерата си;". Както вече писах за младежи се считат и хора по-възрастни от мен. А монополите при фирмите у нас може би искат младежи, които нямат никакъв стаж и съответно не могат да ползват платен отпуск поне 8 месеца след като започнат. Повярвайте ми на каква ли не дребнавост се нагледах през последните години при все, че съм от търсените кадри..
Обаче така не става. Не случайно при протестите се чуха и искания за равни права м/у работодател и служител, каквито за сега не са налице. Някой питаше какви са му правата, ами ако те одобрят ти връчват един ферман със задължения, след това в 1 абзац виждаш и работодателят какво ти дължи. Да не говорим, че те това го имат за формалност - да осигури безопасна работна среда и изобщо не вникват в смисъла на този закон.

Последна редакция: чт, 14 мар 2013, 06:14 от Палмичка

# 110
  • Бургас
Ех, защо навремето като бях студентка нямаше такива стажове и събития.  Rolling Eyes

# 111
 В миналия ми трудов тоговор нямаше посочено работно време - пишеше само време определено от работодателя или нещо такова - при което спокойно те задължаваха на идваш един час по-рано от обявеното (устно) работно време. Нямаше клауза за сакции при неизпълнение на задължанията, ама ни заплашваха с глоби и когато казах,че в трудовия договор такова нещо не е урегулирано мен поне не ме заплашваха повече, но други ги глобяваха. И това от работодател, който много МНОГО държеше че работната обстановка трябва да е и приятелска и всичко може и трябва да се споделя със шефа.

# 112
  • София
Ех, защо навремето като бях студентка нямаше такива стажове и събития.  Rolling Eyes

Tweetys, не знам на колко си години, но аз с моята древност си ги спомням от мое студентско време тези дни на кариерата Simple Smile  Mr. Green, тъкмо стартираха...ще да е било някъде към 97-98-ма година  newsm78

# 113
Сори за СПАМА, но:

За младежи се считат хора до 29 години.

Аз си спомням, че имаше стажове 2002-ра, когато започвах да уча. И преди това е имало, знам от познати. Някъде 97-98-ма, както е писала Ариана.

# 114
  • Габрово
А монополите при фирмите у нас може би искат младежи, които нямат никакъв стаж и съответно не могат да ползват платен отпуск поне 8 месеца след като започнат.
А може би е по-лесно да наемеш и обучиш един служител без опит. Такива хора, ако са достатъчно мотивирани са готови да учат, усвояват лесно, бързо се адаптират. А един доказал се специалист вече си е изградил някакъв стил на работа, който може да не пасва на политиката на компанията. И разбира се ще има претенции за по-висока заплата Laughing.
Аз пък съжалявам, че тогава не съм търсила повече информация, че не съм била достатъчно настоятелна. Защото от миналия октомври вече не съм "младеж" Crazy

# 115
Не съм сигурна,но имам спомен,че имаше евро субсидии за фирми,които наемат хора без опит....това също е фактор...
Red velvet писах ти на лични.

# 116
Не съм сигурна,но имам спомен,че имаше евро субсидии за фирми,които наемат хора без опит....това също е фактор...
Red velvet писах ти на лични.

имаШЕ, вече ги спряха. Много им било трудно  ooooh! ooooh! ooooh!

# 117
Здравейте, нормално ли е да ти звъннат в 11.00 за да ти насрочат интервю в 15.00.След като казах, че ми е невъзможно ми затвориха телефона.Мислите ли, че е нормално?!

# 118
Явно всичко е нормално-на мен вчера един господин ми звънна и директно ме подкара на "ти",като целия тон на разговора беше все едно си говоря с комшията......В крайна сметка,докато уточнявах за какво се обажда/все пак съм кандидатствала на доста места и не можах веднага да се сетя за каква позиция ми се обажда/,човека ми каза "да намина,те и без това са си там"......Абе,много непринудено ни се получи....но,аз още се чудя дали да "намина"...,че е на майната си и предлагат много малко пари,а и отзивите/не от нет-а,от познати/ -не са позитивни.

# 119
http://www.procreditbank.bg/bg/page/274/tab/847
Интересно звучи, има и клипче с повече подробности. Малко напудрено ми изглежда, но си е шанс. Жалко , че съм много боса по математика и че е в София...

Общи условия

Активация на акаунт