Работа мечта си търсим - търси ни и тя!

• 82 979
  • 753
  •   1
Отговори
# 60
Здравейте момичета, имате ли набюдения дали частните трудови борси вършат някаква работа или само събират пари за регистрация?
Те вече не взимат пари, но и не всеки могат да намерят работа уви. Сама по-добре се справих от разни големи имена в бранша, които смятаха, че вече и Господ не може да ми помогне.  bowuu

Иска ми се работодатели да започнат вече масаво да обявяват заплатата на позицията. Или поне да пишат някакъв диапазон. Така ще се избегнат много недоразумения и въртене на телефони повярвайте ми!  Peace Това, че няма точно определена заплата за дадена професия и сумите варират страшно много. Работодателите трябва да разберат, че ще спестят не само разочарованието на кандидатите, но и своето, ако гневно ги отрязват заради предлаганата твърде ниска заплата. Хубаво е да се знае.  Peace За един едно е атрактивно и стимулиращо заплащане, за друг съвсем различно.  Wink Както са точни в изискванията, да бъдат точни и в предлагането.  Wink

# 61
Иска ми се да работя като Project Manager или Project Coordinator, интересува ме кой сертификат е препоръчително да имам PRINCE2, PMP, ITIL. Гледам Vivacom са пуснали обява за стажант Управление на проекти - утре на изложението и тях ще поразпитам.

# 62
Имам въпросче към Red Velvet: Утре ще ходя до местният офис на Менпауър, та да я питам, как би следвало да се подготвя/ кандидатствала съм по няколко обяви, пуснати от тях, но принципно ме поканиха за да си направя регистрация/- да нося ли дипломи, трудова книжка и т.н., както и да питам как да се облека- като за интервю или може и по-делнично/знам,че Ред е винаги много отзивчива и се надявам,че ще откликне и сега/? Благодаря предварително !

Нищо не носете,може копие на автобиографията,но те колегите имат. Облечете се както Ви е удобно,по-делнично.

Разбира се,агенциите за подбор на персонал не са универсална панацея.

# 63
Благодаря!  bouquet Все пак е някаква възможност.....искам да направя всичко,което зависи от мен....пък,дано да има вече резултат/че вече взех да се отчайвам-имам над 200 кандидаствания от началото на годината,като занижих сериозно критериите,но уви-няма нищо на хоризонта,което поне малко да си струва/.

# 64
 Утре и други ден са дните на кариерата в зала Армеец, София! Понеже не мога да намеря инфо - някоя от вас знае ли от колко до колко часа ще се провежда изложението? Мисля да отида след 3 следобяд със сестра ми (която не може по-рано), но ако до тогава работодателите ще са си тръгнали ще отида по-раничко сама. Ако някой знае и сподели ще съм много благодарна  Hug

# 65
  • София
Ей, не мога да ви намеря с новото заглавие!

Дните на кариерата не са ли в НДК?
И аз ще опитам да отида, въпреки че малчо е вкъщи.

Да докладвам за туроператорите - в резервите съм. Sad
Малко се издъних на Ексела, затова.

Днес съм на интервю!

# 66
Утре и други ден са дните на кариерата в зала Армеец, София! Понеже не мога да намеря инфо - някоя от вас знае ли от колко до колко часа ще се провежда изложението? Мисля да отида след 3 следобяд със сестра ми (която не може по-рано), но ако до тогава работодателите ще са си тръгнали ще отида по-раничко сама. Ако някой знае и сподели ще съм много благодарна  Hug

В НДК е!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

12 - 13 Март 2013    София    Национален дворец на културата, ет. 5

http://careerdays.bg/Nacionalni-Dni-Na-Karierata/2013/

Работодателите си тръгват към 5.30-6, някои и малко по-късно

Последна редакция: вт, 12 мар 2013, 10:35 от New moon dreaming

# 67
 Благодаря  Hug Щях да се чудя къде се крият хората  Wink

# 68
  • Sofia
Иска ми се да работя като Project Manager или Project Coordinator, интересува ме кой сертификат е препоръчително да имам PRINCE2, PMP, ITIL. Гледам Vivacom са пуснали обява за стажант Управление на проекти - утре на изложението и тях ще поразпитам.

Какво да ти кажа - не е лесно да си намериш първа такава работа. В България ценят повече PMP, но пък е скъп - задължително се изисква курс и опит мисля към 3 години. Изпита не е лек. Prince2 е по-популярен сред UK компаниите, но като цяло методологиите са подобни. Ако караш Prince2 не ходи на курс в БГ, тъй като тук го организират Projecta и са на български, а изпита е на английски. Лично съм проверявала дали са оторизирани да провеждат курсове и се оказа, че не са. Виждам, че и изпити правят, но пак не знам до колко им е легитимна дейността. ITIL е за Service Management, не за Project Management.

# 69
Благодаря  Hug Щях да се чудя къде се крият хората  Wink

За втори път те виждам да пишеш за Армеец, и затова така бурно го написах, дано да забележиш  Mr. Green Mr. Green Аз след малко политам натам да поемам смяната.  Peace

# 70
  • София
Ако караш Prince2 не ходи на курс в БГ, тъй като тук го организират Projecta и са на български, а изпита е на английски. Лично съм проверявала дали са оторизирани да провеждат курсове и се оказа, че не са.

Май само British Council са оторизирани да провеждат изпита и да сертифицират.

# 71
  • Sofia
Ако караш Prince2 не ходи на курс в БГ, тъй като тук го организират Projecta и са на български, а изпита е на английски. Лично съм проверявала дали са оторизирани да провеждат курсове и се оказа, че не са.

Май само British Council са оторизирани да провеждат изпита и да сертифицират.

Да, така е.

# 72
Някой навести ли НДК   newsm78 Впечетления  Rolling Eyes
Мисля утре да взема някое св  и да се видя за какво става дума, но и сайта с работните места не отваря...

# 73
 Red, аз и до Армеец ще се разходя понеже явно ми се иска  Party

# 74
Здравейте,

Да се запиша и аз в темата, започнах работа преди седмица. Определено не е моята работа мечта. Ниско заплащане, не много добро отношение от колегите и така...., опитвам се да свикна. Дано успея, а и дано изникне нещо друго на хоризонта. Напоследък все по-често си задавам въпроса, дали все повече си премълчаваме когато сме недоволни и не смеем да изразим мнение само и само да не ни "изхвърлят"? И друго случвало ли Ви се е да имате задължение извън тези за които сте се договорили /уж ивънреден случай/?
П.С Съпружеското тяло ми казва , че съм отвикнала да работя и се глезя...., дали е прав?

Общи условия

Активация на акаунт