Работа мечта си търсим - търси ни и тя!

• 83 077
  • 753
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Чудя се, работодателите, когато пишат заплата в обявите, дали се замислят, може ли да се оцелее с 300-500лв / месец newsm78

# 601
Чудя се, работодателите, когато пишат заплата в обявите, дали се замислят, може ли да се оцелее с 300-500лв / месец newsm78

Знаят разбира се. И те пазаруват от същите магазини от които и ние. И те плащат консумативи. Но така ще има повече за тях.

# 602
Не съм се записвала тук, но ви следя. Не мога да не споделя една обява....търсят си танцуващ и артистичен икономист  Mr. Green Ако някой от вас е всестранно развита личност нека не я подминава  Crazy http://www.jobs.bg/f1741803
Joy И всичко това за скормната заплата от 310 лв.

Да, но обърни внимание, че е по "трусов" договор. Аз лично, ако съм човек, който пуска обява, бих си я прегледала поне 5 пъти за евентуални грешки. Това, че има някои работодатели или лица, които си позволяват да пускат толкова непрецезирани обяви, намеква за факта, че едва ли ще имат особено високи изисквания към евентуалните кандидати, които са съгласни да работят за сигурните 310 лв. плюс несигурния бонус. Вероятно основното изискване в тази обява е именно опита в народните танци или на театралната сцена. Което също може да се тълкува много обширно - аз в училище съм участвала в пиеси (бях Червената шапчица), пяла съм във хор, а по физическо учихме народни танци - ерго имам такъв опит. А има и професионални танцьори с опит в ансамбли като "Ф. Кутев" и пр., има и хора със сериозен театрален опит...

# 603
Момичета знаете ли свидетелството за съдимост за колко време става и каква е цената?
МНого благодаря
На мен миналата година, септември месец ми го издадоха веднага. Мисля, че 6-7 лв. платих.

Колкото до танцувалния икономист ( ох, ще умра от смях с тоя  Joy Joy), то не че баща ми не беше ДиДжей и стругар едновременно, а майка ми певица и счетоводителка, но...някак си поотделно ги вършеха нещата именно с цел по-високи доходи. А този, горкият има да се разкъсва и разтърсва между Елениното хоро и ДДС-то колкото да топи килограми. Ама как пък я и сметнаха тая заплата 310 лв.
Като моите бивши шефове ще да са комай. Дето не били обичали кръгли суми. "Та хайде да не е 600 лв заплатата, както си говорихме, ами да е 580..."  Mr. Green
Но тези, освен, че явно не обичат кръглите числа, не си падат и по особено големите  hahaha

Последна редакция: чт, 04 апр 2013, 12:23 от Анонимен

# 604
  • София
Момичета знаете ли свидетелството за съдимост за колко време става и каква е цената?
МНого благодаря
На мен миналата година, септември месец ми го издадоха веднага. Мисля, че 6-7 лв. платих.
Благодаря!

# 605

Знаят разбира се. И те пазаруват от същите магазини от които и ние. И те плащат консумативи. Но така ще има повече за тях.

Е, не е съвсем така. Вероятно има и много работодатели, които дават малки заплати, за да има повече за тях, но криза в България има и ... когато за работодателя няма пари , то и за служителите няма пари - нещата са навързани. Длеч съм от мисълта , че масата работодатели искат да дават малки заплати, дори съм останала с точно обратното впечатление- когато всичко върви добре са склонни да дадат повече от средно приетата заплата за определена длъжност , но да запазят качествените си служители.

# 606
Сама казваш-за да запазят обаче служителят. Значи все пак можело е и преди това да му дадат повече пари за да не е принуден да търси друга работа.
Основно става въпрос за първоначален подбор , където винаги гледат да назначат човек за по-малко пари. Разбира се не става въпрос за тесни специалисти и редки професии.

# 607
МНого благодаря

Става бързо като цяло. Вадила съм си преди години. Важи за 6 месеца. Мисля, че е около 5 лв. Проблемът в районния съд, където аз трябваше да отида беше, че отидох там, накараха ме да си попълня заявлението, после ми казаха, че не можело да си платя там, а само по банков път, към определена банка, и преводът беше почти колкото цената на свидетелството. Като се изключи чакането в банката и разкарването, да речем, около половин час ми отиде в съда с вече попълнената бланка, защото нямаше много други хора.

# 608
  • София

Е, не е съвсем така. Вероятно има и много работодатели, които дават малки заплати, за да има повече за тях, но криза в България има и ... когато за работодателя няма пари , то и за служителите няма пари - нещата са навързани. Длеч съм от мисълта , че масата работодатели искат да дават малки заплати, дори съм останала с точно обратното впечатление- когато всичко върви добре са склонни да дадат повече от средно приетата заплата за определена длъжност , но да запазят качествените си служители.

Ако 500-600лв е сумата, която се взема от голяма част от работещите, нищо чудно, че сме на поседните места по бедност  newsm78 Дано това се промени в следващите години  Rolling Eyes

# 609

Да, разбира се. Но понякога за тях не остава много повече, повярвайте.

Иначе добрите компании с добрите специалисти дават доста добри заплати, но...дет се вика кой за каквото е учил.

Аз затова помолих за дефиниция на ниска и висока позиция. Всеки различно се възприема. Понякога МЕНИДЖЪР не е единствената висока позиция. Ето аз съм прост консултант, а съм с повече задължения от мениджърката ми.

# 610
tea22, няма да влизам в такива спорове - казах това, което мисля. Всеки е свободен да мисли каквото иска  Hug Работила съм и за малко и за много пари, виждала съм, че ми дават повече от колкото реално изкарвам и са ми давали и много по- малко отколкото заслужавам...хора разни, работодатели разни. Винаги съм давала 5-6 месеца на работодателя си да  коригира заплатата ми, като си върша работата не като за 400лв/например/, а както трябва да се свърши. Оценявали са старанието ми - винаги. В същото време работейки в дадена фирма и виждайки, че няма как да си позволят да ми дават по- висока заплата решавам сама за себе си- дали ..или...
А наистина 500-600-700 лв е масово вземана сума за неквалифициран труд /което изобщо няма общо с квалификацията на робтещите...много висшисти работят не по специалността си/. Всъщност не съм запозната с размера на заплатите в държавния сектор  newsm78 По- високи от при частниците ли са? Изключвам частниците, които хитруват и осигуряват на определена заплата, защото са длъжни, а дават по- малко

# 611
  • София
....
Аз затова помолих за дефиниция на ниска и висока позиция. Всеки различно се възприема. Понякога МЕНИДЖЪР не е единствената висока позиция. Ето аз съм прост консултант, а съм с повече задължения от мениджърката ми.

В повечето компании е така, по-важното е, че мениджърите вземат високите заплати, а задълженията са за изпълнителите под тях .

# 612
А наистина 500-600-700 лв е масово вземана сума за неквалифициран труд /което изобщо няма общо с квалификацията на работещите...много висшисти работят не по специалността си/.
Същата сума е и за клалифицирания персонал, и за вишисти, с София. В сферата на строителството едва се стига до 1000ля, масово е 800лв. Аз работя в малка фирма, година и половина, заплата ми чисто беше 600лв, повдигала съм въпроса за увеличение- ми рано било; човек трябвало да работи 4-5 години, за да се вдигне заплатата. Преди 2 месеца ми я намали-направи я 450. Сами можете да се досетите как и дали изобщо стигат тия пари за нещо, при условие, че плащам и наем. Оправданието беше, ми положението в страната не е добро, нестабилна е държавата, няма държава, няма пари и прочие...
Да допълня само, че извънреден труд не се плаща....основно се стой до 19-20ч на работа. Като компенсация може 1 седмица почивка, ама не винаги; какво се случва с платения отпуск-никой не знае...
От миналия  месец ме прати на борсата по труда, връчи ми заповедта за освобождаване и каза, че нямала пари за осигуровки, нека държавата да ме издържа, нали внасяла постоянно осигуровки.... Иначе щяла да ми дава и тя пари, ама не знаела колко... Tired
Иначе си търся работа от август месец и досега нищо-3 интервюта само, от които 2 бяха готови да ме вземат...Но... на едното място искаха да ме пращат в Търговище, за година поне, но парите бяха малко, нямаше и командировъчни;бавят се парите-отказах. За другото място-направо ми казаха, че се бавят парите с месеци, че давали по половин заплата само... Имам две колежки, работи във въпросната фирма, и те го потвърдиха това-пак отказах. За третото-така и не се обадиха, а ми харесаха условията... Даже скоро пак бяха пуснали обява и аз пак си пуснах Св-то, но не знам дали беше правилно това или не... Както и да, не са се обадили.
Може някой да каже, че съм много претенциозна, че съм отказала да отида на другия край на Б-я, но аз съм момиче...ми не можах да се хвана и да си зарежа тукашния живот и мъж.  Cry
А искам сигурна работа, семейство, дете...а за това последното просто не мога да си го представя ако не се развият в положителна насока нещата при мен....И ММ е без стабилна работа....
Ох..спирам да пиша, че стана много дълго и сигурно ви досадих. Освен да си пожелаем успех и да бъдем здрави, друго не знам....

# 613
Мисля, че е съвсем нормално да не пожелаеш да се преместиш. Аз също не бих се преместила някъде заради работа, освен ако съпруга и детето ми не са с мен или ако обстоятелствата са толкова напечени, че нямам избор.
Не се отчайвай-все ще се намери нещо за всички нас, които търсим Hug

Аз си чакам списъци на допуснати и недопуснати кандидати за две длъжностти в НОИ и си чета междувременно-за едната дадоха конспект Laughing Има и изпит за компютърни умения и когато попитах жената, приемаща документите с какъв софтуер работят ме изгледа все едно падам от небето.Както и да е, накрая каза,че са с Word.  LaughingИсках да ми каже и коя версия, но не посмях да попитам вече.
Вчера имаше опашка за подаване на документи, та ми е любопитно колко ли хора сме подали-очаквам към стотина  Simple Smile

# 614
Аз пак съм сред вас.  bowuu
Бях започнала работа , една седмица пробно.
Първо отидох един ден отсъствах три , после отидох ден до края на тази трябваше да не ходя.
Хората ме пуснаха да си почивам завинаги.  Laughing
Та се чудя каква работа би била подходяща за често отсъстващи.
По принцип не боледува толкова често от три месеца не беше боледувал , но сега какво стана , явно детето не иска мама да работи. Без това сам си вика ние да си почиваме само тати да работи.
Предната година когато бях решила пак да работя още първия ден не можах да отида изписаха му антибиотик и аз се отказах. Сега съм почти на път пак така да стане.

Общи условия

Активация на акаунт