Отговори
# 315
Добро утро на всички!
Ненимира, браво на малкото момченце, щом се е показало! Hug
Дидка, честито за пеперудките в коремчето, които скоро ще станат ритничета! На теб първа бременност ли ти е?
Дария, да се правяш бързо!  bouquet
Танище, всички броим дните до прегледа, моите са 9 до ехографа. Искам да си видя бебо, а и дали ще се покаже и то? Нямам търпение вече! Hug
Приятен ден на всички!

# 316
  • София
Добро утро   bouquet
Да стискате палци в петък съм на БХС  Praynig

# 317
Добро утро   bouquet

И аз в четвъртък! Praynig Стискайте и на мен!  bouquet

# 318
  • София
Добро утро   bouquet

И аз в четвъртък! Praynig Стискайте и на мен!  bouquet

Peace Hug

# 319
Добро утро от мен  Hug
Аз утре съм рано рано на БХС и ехо Simple Smile и ще го видим, нашето малко бебенце Simple Smile
Не съм го виждала от един месец, но нямам и оплаквания, така че съм положително настроена, че всичко е наред.
Нямам надежда да ми кажат пола утре, защото е много рано. Но вчера коментирахме с ММ, че  на следващия преглед може и да  ни кажат. Simple Smile
Axenia и @Daniella@ стискам палци всичко да е наред.  Praynig
Милена - ето ти малко инфо за него
http://www.mc-markovs.com/index.php?option=com_content&task= … 48&Itemid=103

# 320
Ние днес празнуваме на дъщеря ми рождения ден, до сега бях в градината, сега работа вкъщи, следобед детски клуб- натоварена програма Малко почна да ме присвива корема, затова си давам час почивка, но после ще продължавам, няма как.

Момичета, благодаря ви много за милите думи, но малко ми е неловко - снимките в подписа ми са стари, половината са от преди Ива да се роди, а другите са мои опити по време на майчинството,които са изпълнени с грешки  Embarassed Създадох си този линк за по-лесно споделяне в плетаческата тема,от където се учех. С годините достигнах доста по-добро ниво, а и имах възможност да плета за един бутик ,където критериите са високи и няма шанс да не се ошлайфаш. Ако искате да видите по-качествени изпълнения, мога да ви пратя профила си във ФБ или направо да се добавя в септемврийската група.
И в тази връзка, при първа възможност ще потърся в магазините за платове подходящ материал за пелените,които показа ku4o и ще се опитам да докарам няколко бройки, а защо не и плетени?

По повод избора на болница за раждане ще ви споделя какво интересно явление установих при раждането на Ива- аз тогава бях в Ловеч и раждах в Плевен ( 40 км разстояние), защото в Плевен,знаете, има университетска болница, една камара частни клиники с брилянтни доктори, водят се най-добрите в северна България и т.н. И когато аз раждзах, заедон с мен имаше няколко момичета от София, които бяха дошли само да родят и след изписването се качиха на колите и си заминаха към София! Дори не бяха от някой близък на Плевен град! Тогава си мислех, че са дошли от София до тук заради конкретен доктор,на който разчитат, но сега ми идва на ум,че може би заради парите са избрали да раждат там. Ние бяхме в Университетската болница и раждахме по здравна каса, а лекарите не са ни искали пари "под маса", нито избор на екип, нито нищо.

Сега, живот и здраве, нищо че съм в София, мисля към 7-8ми месец да си отида на Ловеч при майка и да си чакам раждането, а като настъпи момента, пак в Плевен, едно защото там е доктора ми от първата бременност, който е наистина гениален, и второ,защото в клиниката,в която той сега работи, раждането струва 550лв с включени всички консумативи за майката и бебето. За съжаление доктора ми го "лапнаха" в Инвитро центъра и той напусна държавната болница,така че очевидно няма да раждам за сметка на здравна каса, но цената,която сегашната клиника предлага ми се вижда съвсем приемлива.

# 321
  • София
Amelly да ти е жива и здрава щерката и много да ви слуша  Hug  bouquet
Ти от Ловеч ли си?  Shocked Щото и аз Wink

# 322
  • Gone with the wind
Амели, аз ще си взема една пеленка  Heart Eyes
Относно раждането в Плевен ме позамисли - аз съм половин плевенчанче, може да се каже, че имаме добри връзки в болницата (много близък приятел на баща ми от детинство е завеждащ на едно от отделенията), та ще поразпитаме. Като цяло съм се насочила към Тина Киркова, Шейново или Окръжна. В окръжна ми харесва това, че не са чак толкова много пациентите и не си на конвейер, харесва ми, че бебето е при теб и подкрепят кърменето, но има време да го поизмисля още.  

# 323
Здравейте, в топлия слънчев ден! Докато баба Марта не се е разсърдила, ще изляза да отметна някоя задачка навън. Само чакам да изпере пералнята.

Amelly, много добре си го решила това с раждането. Тук във Варна много често идват да раждат жени от други населени места.  
За ФБ- прати ми линк към профила си и ще те добавя в групичката. Нямам търпение да ти разгледам другите плетива.

Този път нашия бебок беше много шавлив на прегледа и доктора се озори да му измери каквото искаше и да му огледа гръбначните прешлени. Едва успяваше да го хване на екран, а аз почти нищо не различавах за разлика от предните пъти. И колкото бъдещия татко да искаше снимка след прегледа, бебето реши, че няма да позира специално заради него.  hahaha Следващия месец на 4Д-то и да иска няма къде да се крие Mr. Green

Pukanka_, разбира се, че всичко ще му е наред. Hug
А за пола ние снощи си говорихме, че ако бебето на следващия преглед ни се надупи, няма как да остане скрит пола му, колкото и да ни се иска. Joy

nenimira, за жалост на първите прегледи на всички ни източват така кръвчицата. Мисля, че после само от пръста вземат. В сряда ще разбера, защото съм на преглед при акушерката.

# 324
Добро утро, аз днес станах и пак си легнах Joy
Дидка, аз имам ограничение за килограмите, повече от 10-15 не трябва да кача, защото съм податлива на качване.(а и се надявам след бременността да ми се оправи инсулина и да си стан като преди 60 кгне сегашните Sad)
Аз мисля да раждам в тутракан, а пък може и в Плевен има даже при кого да седя, ама тутракан ми е на 50 км дет се вика и сама с колата отивам  Mr. Green

# 325
Pampers  - така е Simple Smile това, че ние искаме да го видим и да му се порадваме, не значи че и то е на същото мнение  Wink
Нашето дано не се окаже срамежливо и да ни даде шанс да му се порадваме Simple Smile
Ти как си?  Отшумяха ли неразположенията? Възползвай се от хубавото време сега  и слънчицето   Nature Sunny

# 326
 Кой спомена за три епроветки кръв? Днес ми взеха цели пет, като едната ми я дадоха да съм я носила до някаква амбулатория в другия край на града, като резултатите щели да бъдат готови в понеделник. Другите резултати ще ги взема днес следобяд, а утре ще ги дам на АГ.
 Та общо взето деня ми минава в обикаляне на улиците.
 Подстригах се. Друго интересно при мен няма  Laughing

# 327
Здравейте коремчета  bouquet
Дълго време не съм писала, защото малкия ми беше с едни астматични пристъпи и бяхме само по лекари и т.н. Вече е добре и от днес се върнах на работа.
Нямах време да изчета всичко написано, но много се подразних на някои изказвания направени тук.
Честит рожден ден на малката кукла! HugДа е много усмихната и щастлива!

Ще отговоря на malina07 - Аз съм една от тези които си плащат на лекар от Майчин дом. Там смятам да раждам и отново ще си платя за избор на екип. Изключително неприятно впечатление ми направи поста ти.
Искам да кажа, че имам много по-важни неща от лукса. Първото ми раждане беше в Тина Киркова, след което едва останах жива, а детето ми се бори за живот 49 дни. До този момент не съм навлизала в детайли, но сега ще го направя. Там буквално ме осакатиха за цял живот, малкия беше критичен над 20 дни, никой не ми даваше надежди, че той ще оживее. При една нормално протекла бременност и последвало тежко раждане. Над 12 часа той беше в мен след изтекли около плодни, зелени и кални води. Никой не е обърнал внимание, че той е дишал трудно след като се е родил и 12 часа  се е мъчел. Благодарение на връзките на свекърва ми(тя е медицински работник от 30г.) той бе преведен в неонатологията в Детската университетска болница. В Тина Киркова нямат добри специалисти нито апаратура. Неонатолозите, които го спасиха са категорични, че виновни за състоянието на детето са екипа водел раждането и неонатолозите, които са го поели.
Никой не се наемаше да ми разреши да забременея отново, до момента до който не срещнах лекаря от Майчин дом. Благодарение него сега аз съм бременна и нещата до сега вървят добре.
Правила съм консулт във всички прехвалени частни клиники, но никой не се осмели да се занимава с мен, защото съм "тежък случай". Повярвайте ми, че тоалетните, леглата и всички тези преходни неща, които нямат отношение към професионализма на добрия лекар не ме интересуват.
Живяла съм и в мизерия и в лукс. Била съм и в скъпи частни клиники, по друг повод и в държавни мизерни болници.
Моля само когато решите да окачествявате определена болница първо да помислите, че може да има хора които да са на различно мнение. Не бъдете толкова крайни. Аз нямах късмета да получа добро отношение и адекватна помощ в Тина Киркова, но имам много други мами, които са я получили. Това е причината, която не ми дава право да давам такива крайни изказвания, въпреки, че имам основателната причина да го направя.
Не забравяйте, че има хора които нямат финансовата възможност да бъдат в частни клиники, които не смятам, че са по-добри от Майчин дом.
Факта, че когато нещо се обърка веднага родилката и бебето се транспортират към Майчин дом, говори сам по себе си много.
Проследяването на бременността и самото раждане ще ми струва колко да родя в една частна болница/клиника, но това е моят избор и смятам, че е добре да уважим решението на всяка една от нас. Всеки си има индивидуална причина, която я е накарала да направи този избор.

# 328
Веселото, честита прическа!  bouquet Ще видим и на мен колко епруветки ще ми вземат!
Памперс, приятна разходка! Hug
Пуканка, дано да е срамежливо и да се покаже! Peace
Тук цяла нощт валя и трещя, сега уж е слънце, ама има и облаци, та току виж пак завали! Whistling Човек трябва да има винаги чадър в чантата, че нищо не знае, как си е слънце и изведнъж завали! Mr. Green
Момичета, мислим да пътуваме за Великден до България, в края на април! Как ви се струва, за сега бременноста ми е лека и нямам неразположения. Ще пътуваме с колата и после на ферибота. Ще почиваме повечко по пътя. Какво мислите? Трябва да си взема много важен документ, та трябва да се приберем.

# 329
Здравейте  Hug Аз днес бях на преглед и всичко си е наред, качила съм 3 кг. Според док беб ще е момиченце, поне засега друго не се вижда Simple Smile Иначе по време на целия преглед бебето спеше и не мръдна, освен веднъж с ръчичката. На преглед чак след месец пак, много време ми се струва...
На всички мами, които не са на работа пожелавам приятна почивка, на останалите - лека работа! А на тези, които не са на работа по работа - да свършат всичко запланувано за деня Simple Smile
Целувам ви и лек ден на всички Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт