Отговори
# 330
Фоша, супер новина, браво!  bouquet
Мими, напълно съм съгласна с твоите думи! Peace Не съм раждала в София, но според мен тоалетните не са толкова от значение, важни са лекарите и тяхната компетентност! Съжалявам за преживяното с първото раждане и кошмара който си изживяла, важното е, че и ти и детето сте добре. Дано следващото ти раждане премине без никакви усложнеия. Дано Бог ни пази всички  и нас и рожбите ни ,и всичко да мине ”по вода”! Praynig Лукса и мен не ме вълнува, важно е да  мине всичко добре, а тези няколко дни престой се издържат, все пак не сме на почивка, та да искам ”всички екстри”, разбира се, че всеки сам си преценява! Peace

# 331
Ku4o, Axenia, Amelly,  Аз също съм от Плевен и мога да потвърдя, че там има много добри АГ лекари, казвам го от личен опит – силно препоръчвам клиника Света Марина и професор Горчев, но не знам какви са цените за раждане там. Аз също се замислям дали да не раждам там, но сякаш ще ми е мъчно последните месеци да си седя в Плевен при баба без половинката ми и после с бебко на няколко дни да пътуваме 150тина км до София. Засега съм се ориентирала към Токуда, там е 2000 нормално + 300-400 упойка или 2000 секцио. Доста е скъпо, но ако реша да остана в София, сигурно ще ги прежалим тези 2000 за сметка на спокойствието ни.

# 332
  • София
Amelly, моля прати ми линк на лични. Добре си го измислила за раждането. А най-хубавото е, че имаш къде да избягаш лятото, далеч от този мръсен град.

Да се оплача, че нашата спалня, а и бъдещетата на бебето, защото няма друга, се намира на ужасно шумен и натоварен булевард и ми писна всеки ден да пускам прахосмукачка за да обирам прахоляци. Всяка сутрин като погледна пода и все едно не е чистено с месеци. Да не говоря за завесите, които само да побутнеш и от тях се сипе прах. Как ще вирее малкото там, не знам.

Мими, съжалявам че е трябвало да преживееш това, надявам се всичко този път да е наред. Никой не оплюва Майчин дом откъм специалисти. И не става въпрос за лукса, само че живеем 21 - ви век и уж сме в ЕС. А условията там са като в средновековието, отношението е под всякаква критика, държат се с теб все едно си някаква непотребна твар, с право заслужила мъките си, само защото е дръзнала да мечтае да бъде майка.  Не смятам за редно да трябва да си плащаш на сестрите за елементарно внимание, което всъщност е част от задълженията им. Мисля че е жестоко отношението на докторите и техните социалистически подмятания, които все още смятат за супер смешни.
И това че не всеки може да си позволи частна клиника е така, само че предпочитам като ще плащам, /а това неминуемо ще се случи дали в Майчин дом, или на частно/ поне за малко да почувствам човешко отношение и да се насладя на първата среща с детето си, а не да я запомня като най-големият кошмар, както в твоя случай.

Даниела, не може ли да ти изпратят този документ или поне със самолет?

Фоша, честито момиченце.

# 333
Здравейте сладурки  bouquet
Фошаааааа супер новини  Hug Кротка мома си имате  Hug
Дани според мен няма проблеми да пътуваате, особенно след като се чустваш добре. Аз днес бях на БХС /в четвъртък ще знам резултатите/ и питах лекаря за морето в началото на юли, че обичам от сега да си запазвам почивката, и той каза, че няма проблеми само предварително ще направим схема какво да пия при болки, че нали аз все си ги имам и ако още имам. Та консултирай се с лекаря си, но не мисля че ще имаш проблеми, с повече почивка и но шпа в чантата Hug
Ще стскам палчета на теб и Axenia  Peace
Памперсче възползвай се задължително от хубавото време  Hug
Амели ще те чакаме във ФБ за да разгледаме и новите неща, страхотен творец си   bouquet
Ненимира сини гащи, а?Simple Smile супер Hug
Дария Бързо оздравяване, бях споделяла, за кашлица много помага, 10 гр. настърган джинджифил във 250 гр мед, разбърква се и 5-6 ч.л.на ден може.
Мими радвам се, че през целия ад, през които сте минали и изживяли  е завърило благополучно и сега отново имате възмощност за още едно слънце във вашия дом  bouquet

# 334
Aaaaa не така - Мими - за професионалистите в Майчин Дом никой не говори. Аз раждах при Д-р Божилов от МД и ако бях в БГ, пак щях да раждам при него - той спаси живота на Мария - след усложнения по време на едно уж нормално протичащо раждане. И за условията също никой не говори - стари тоалетни, стари мебели - майната му. Но нивото  на хигиената е нещо, което не можеш да подминеш просто ей така. В крайна сметка в МД има бременни, родилки и новородени и една инфекция би била фатална за някои от тях. А след клизма да те пратят в тоалетна, в която няма с какво да се избършеш/измиеш и дори да не те предупредят е адски адски кофти. А като се замисля тоалетните тип “клекало“ и леглата с пружина са най-тъпото решение за един родилен дом. С Мария се наложи спешно секцио - ами какво да ти кажа - напикавах се от болка докато се измъкна от тъпата пружина а упражнения тип “ клекни - стани за да се изпикаеш“ е последното, което трябва да правиш, когато са ти рязали матката.

# 335
Сухо, ами не не може да се изпрати, понеже трябва да се вземе и после да се преведе и легализита на италиянски в БГ.
Нинка, и аз така мисля, че няма да е проблем, ще съм в края на 4-ти месец живи и здрави, началото на 5-ти, но трябва да се приберем. А и трябва да си взема някои неща от баткото за бебо сега, то мога да ползвам само тези до 3-ти месец. Успех на резултатите в четвъртък! Peace

# 336
el 8004,супер Hug мисли си за това ,че момчетата са по-привързани към майките си.ама ние май повечето искаме моми  hahaha не знам защо така

minervageo,браво  Hug

kotkincho,и ние не успяхме да изненадаме никого нито като казахме за сватбата нито за дребчо,все едно им казахме че сме пили чай днес вместо кафе  hahaha а имах такива очаквания  Crossing Arms

anni0422,и аз съм се наточила на черешите чакам ги с нетърпение,а сега я карам на грозде и ягоди,но не е същото.не знаех ,че имаш мед.причини.  Hug дано всичко да е наред

nenimira,браво много се радвам  Hug ще си имаш един малък мъж  Heart Eyes

@Daniella@, благодаря ти   bouquet да това ми е първа бременност.и ние ще пътуваме за Б-я за празника и се надявам да мине добре.

pampers, много щуро и палаво бебче си имаш  Joy

fosha,браво ще купуваш роклички  smile3522

и аз вече чакам да стане 21 ,че да си видя дребчо много ми е домъчняло вече  baby_neutral , а и да видим вече дали ще се покаже какво е  Heart Eyes

# 337
Daniella, не се притеснявай пътуването няма да те затрудни нагласяваш се за път и ей къде е бг-то. Peace

Браво на мамите дето вече знаят какво детенце чакат Hug вече може да им говорите на тя и той Simple Smile

Много хубаво, че за великден ще си дойдете до бг, това е прекрасно просто, и на мен ми се яде грозде ама тука няма Sad надявам се да отида до норвегия, че там има всичко целогодишно и грозде от африка(оле как звучи)

# 338
Благодаря ви момичета!  bouquet Дано наистина пътуваме добре, а и не съм в крайните месеци все пак. Преди се прибирахме винаги август месец, ама тоя август няма как да е! Mr. Green
Ани, на теб загатнаха ли ти пола вече? В коя седмица си?
Дидка, вие къде сте? В Гърция ли бяхте? newsm78

# 339
Нищо не са ми казвали, надявам се тая седмица ама нищо не се знае Simple Smile

# 340
Здравейте коремчета, как сте днес?
Относно избора на болници и по специално МД. Аз съм съгласна и с отрицателните и с положителните мнения. Лично аз се чудих между МД и Токуда - двете болници, които ги водят с най-добрите специалисти, техника и неонатология. За мен това са най-важните неща. Тогава се замислих за разликата в цените, и предпочетох да дам 500 лв повече за раждането за Токуда, но да получа и удобствата, които също не са за подценяване. Подкрепям Den4o, че хигиената е много важна и не могат да те пратят след клизма в тоалетна без вода. Но подкрепям и Мими, че специалистите там са ниво и не случайно всички случаи, в които има опасност за бебето, го транпортират в МД. В Токуда не е така, те си имат обурудване и специалисти и бебето си остава там. За това и аз реших там.
Относно БХС - момичета, които сте правили първо БХС и резултата е добър, не правете второ. Винаги второто е по-лошо от първото. Няма никакъв смисъл да си слагате допълнителни драми на главата.
Amelly, Axenia и аз съм от Ловеч. От години не живея там, но гледам да си ходя веднъж на 2-3 месеца да видя родителите Simple Smile

# 341
  • София
йоана - аз съм селянче Simple Smileот едно село близо до Ловеч  Party

# 342
  • София
Йоана, все се каня да ти кажа колко е прекрасна докторката, която си си избрала в Токуда Heart Eyes  Ако по някаква причина се налага да избирам друга освен моята, то това би била тя.

Честито на всички за хубавите новини от прегледите!
Аз съм на 21-ви на ФМ и също ми е любопитно дали ще предположат нещо за пола...

# 343
Йоана, все се каня да ти кажа колко е прекрасна докторката, която си си избрала в Токуда Heart Eyes  Ако по някаква причина се налага да избирам друга освен моята, то това би била тя.

Честито на всички за хубавите новини от прегледите!
Аз съм на 21-ви на ФМ и също ми е любопитно дали ще предположат нещо за пола...

Дам, и аз много си я харесвам. Ако говореше малко повече щеше да е по-добре, но нищо, изглежда ми като страхотен професионалист. В смисъл, сега отговаря на всичките ми въпроси, ама не ми казва нищо странично от сорта, на коя страна да спя, какво да ям или да не ям и т.н. И аз си ходя с едно списъче и си я тормозя на прегледите. Много ми харесва, че ми обяснява всичко на екографа, кое какво е, какво прави бебето и т.н. Hug Утре ще си го видя малкото сладурче, нямам търпение вече. Цял месец мина без преглед.

# 344
Да взема отношение за професионалистите и избора на място за раждане. Със сина ми имах големи дилеми и в крайна сметка се спрях на решението за Шейново, с избор на екип и плащане за удобства, което като пари ми излезе колкото раждането в частна клиника. Съображението ми беше също, че при евентуално усложнение така или иначе бебета ги карат в МД или Шейново. А в крайна сметка, въпросът с раждането е да си на сигурно място, ако се случи усложнение, така го разбирам аз. Иначе можеш- и най-добре и приятно ще се чувстваш - да си родиш и вкъщи  Peace
Пак бих избрала същото, но в случая ми водеща лекарката, на която имам доверие. Има време до раждането, не съм взела решение, но понеже тя сега е във Вита, може би все пак ще се насоча натам.
А пък -недай боже - от там Шейново е на един хвърлей.

Истината, за съжаление, в големите болници е че трябва да си платиш, за да си сигурен, че ще получиш внимание (не казвам, че няма и мили лекари, които си вършат работата прекрасно и без да си си платил, но никога не можеш да РАЗЧИТАШ, че ще се паднеш на такъв). А вниманието е изключително важно - не само за да се чувстваш добре, а и за да не бъде пренебрегнат нито един сигнал за евентуална нередност при протичане на раждането...

Общи условия

Активация на акаунт