Отговори
# 345
Привет коремчета!
Амели да ви е жива и здрава принцесата и много да слуша!
Нинка е сега отивам да стържа джинджър ,че бухам като стар пушач Mr. Green
Фоша честито ще се киприте заедно Grinning
Ненимира и на теб честити сини гащи Wink
Даниела няма проблем с пътуването ,а и с кола ще се съобразяват с теб и бебо  Grinning
Ехе ще валят новини на 21-ви, ние на 22 -ри ще се разпишем Heart Eyes
За болниците мисля че е до късмет ,на кого попаднеш -за всяка може да се каже и хубаво и лошо Naughty
Днес е мрачно и тъжно,но поне не е студено.
Мен от вчера не спират да ме гъделичкат ,най вече когато лежа, тоолкова е мило пожелавам ви да го усетите по скоро Hug
Да поразмине това гадене ,че ме сърбят ръцете да се опитам да изплета нещо.(Не че съм от много сръчните де Blush)

# 346
  • София
Дам, и аз много си я харесвам. Ако говореше малко повече щеше да е по-добре, но нищо, изглежда ми като страхотен професионалист. В смисъл, сега отговаря на всичките ми въпроси, ама не ми казва нищо странично от сорта, на коя страна да спя, какво да ям или да не ям и т.н. И аз си ходя с едно списъче и си я тормозя на прегледите. Много ми харесва, че ми обяснява всичко на екографа, кое какво е, какво прави бебето и т.н. Hug Утре ще си го видя малкото сладурче, нямам търпение вече. Цял месец мина без преглед.

Ти наистина ли очакваш да ти казва такива неща?  Защото аз не мисля, че има много доктори, които го правят, ако изобщо има такива...  За тази цел има книги за бременни, форуми Wink  Но пък ти добре си го измислила със списъчето, щом за теб това е важно. 

Аз пък имам много познати и приятелки, които отиват да раждат без избор на екип и без да си плащат и са изключително доволни от всичко.  И това в държавни болници - Тина Киркова, МД...  Въпрос на късмет е според мен.  Няма как човек да предвиди всичко, особено, когато става дума за раждане.

# 347
  • Щастлива мама на 3 слънца
здравейте мами и от мен
не съм писала много отдавна но пуснахме малката на занималня и други неща са ми на главата Simple Smile)) Днес ме пита една позната как е бебето и аз ,ами кое бебе Simple Smile)

За болниците какво да кажа казвала съм го хиляди пъти ,мое мнение - момичета раждайте в АГ Варна ,най -добрата апаратура .Не знам как може някой да си избира съзнателно някой от другите болници ,то добрата апаратура трябва на секундата ,а не да натоварят мама и бебе и до аг който издържи Божа работа .Мое мнение ,човек трябва да очаква всичко по време на раждане нали тогава сме с единия крак в гроба Simple Smile В аг мизерията е голяма верно ,няма тоалетна хартия като ти направят клизма ми казват да си изкараш хартията и в стайте няма ни сапун ни хартия . Ама майната му има си течаща вода ,всеки знае какво се носи там . Все пак не е хотел .
За плащането на екип съм за абсолютно имам приятелка акушерка и ми е разказвала ужасяващи случай .В крайна сметка за тях всичко е бизнес няма чувства или морал ,поне така съм забелязала. Бях споделила моя позната общинарка на около 40 години с близнаци , ражда ей така без екип ,че не било редно да се плаща ,еми милата остана в кома ,за децата вече не знам . И то тогава се сменяли екипи ала бала ,кадърните лекари резервирани и до там . Никога не съм съжалявала ,че раждах при приятелка и си платих сега пак ще си платя . Друга моя позната ония ден така оставили я да се мъчи 10 часа накрая я резнали и се сменили няколко лекаря и всеки различно е казвал ,но без уговорка така е .Моя братовчетка си и водили секцио без уговорка еми половината операция от лекаря другата от стажанта , сега е грозна гледкаи  за какво за 200-300-400 лева ,Може и да има късметлийки и да е минало добре ,но след като става въпрос за 2 живота най - малкия проблем са парите. Ето друга позната дадоха хиляди за сватба и за раждане не останало ....

# 348
@Daniella@, в 11 седмица пътувах до БГ (700 км за 1 ден). Бях с кола и никакви проблеми...просто повече почивки и се въртях на седалката, че да не се застоявам само в една поза. Щом нямаш оплаквания и лекарска забрана...давай смело напред  Laughing Аз в четвъртък стягам куфарите за последен курс до БГ и обратно и после се отдавам на заслужен мързел  Crazy

# 349
Здравейте, момичета!
Как сте днес   bouquet
Гледам обсъждате пътувания. Аз се чудя дали ще мога юни месец да пътувам сама с колата от Варна до София (аз да карам)? Другия вариант е да съм с рейс, но ме е страх, че ще ми става лошо в рейса. На мен още преди бременността си ми ставаше зле в рейс, а сега не смея и да си помисля какво ще е  Sick  Mr. Green
Иначе за раждането, аз съм си избрал да раждам в Аг, но още не съм се ориентирала при кого Sad . Но е много по добре както в случая с Адреналинка или Памперс, когато познаваш някого от екипа, при когото ще раждаш.

Последна редакция: вт, 12 мар 2013, 16:12 от Kristisha

# 350
Kritisha, ако няма други усложнения, мисля, че няма да имаш проблем юни да караш сама. Аз карах дълги разстояния сама с предната бременост може би до към осми месец. Девети не ходех надалеч, за да не остана далеч от София, не че чак толкова от карането съм се притеснявала.
Според мен по-добре с кола- като се схванеш, спираш, слизаш, разтъпкваш се. След моето последно изживяване с автобус (микробус) от София до Хасково, не бих препоръчала. Хем никога не ми е ставало лошо в автобуси, даже в началото си мечтаех как ще се отпусна и ще си пътувам като куфар без да следя пътя. Е, да, ама не.

А за това, че е въпрос на късмет на кого ще попаднеш в големите болници съм напълно съгласна - затова и подчертах, че без да си платиш, не можеш да РАЗЧИТАШ на внимание. Можеш само да се надяваш. Всеки си преценява. Аз лично пък от БХС да кажем, бих спестила, но точно от това внимание не бих.Предният път държах на две неща - таткото да е при мен и лекарят да има лично отношение. Само така бях сигурна за себе си, че дори и нещо да се обърка, има кой да реагира, докато аз съм в безпомощно състояние Peace

# 351
@Daniella@, да в Гърция сме, аз съм на близко 700км и съм си вкъщи , ама като знам как пътувах до Петрич със стиснати кълки  hahaha сега мускулната треска направо не ми мърда  Joy беше ме страх да не падне дребчо.
и на мен това ще ми е последното пътуване понеже ще си оставам в Б-я и там ще раждам.

Kristisha,всичко зависи от това как се чувстваш ти.моята сестра си кара колата до края на 8 месец и то спря да кара ,защото трябваше последния месец да е на легло.  Peace

# 352
Здравейте момичета!
И аз се каня да пътувам от Варна до Рибарица през юли месец, че и из България на 3-4 места планувах още, но моя приятелка ми каза, че усещането било ужасно да минаваш през дупките и не е особено препоръчително за детето. Надявам се да се чувствам добре и да осъществя плановете.
Гледам някои от вас знаят пола вече. Супер! Аз съм чак на 26- ти както казах и до тогава се чудя дали ще е момче или момиче. Изгарям от любопитство.
Каня се да започна упражненията на sealover - пилатеса и крос тренажора. До скоро не смеех с тези мои зацапвания, но вече съм качила 4 кг. почти и мисля, че е време. Как да се огранича не знам. Яде ми се тесто и хлаб и това е. Ще ставам хипопотам май.  Mr. Green

# 353
Дидка, Дундичка, на нас ни се събират около 900км с кола да минем и около 8-10 часа са с ферибота. Мъжа ми ще кара и ще почиваме повечко. Ще се приберем за около 2 седмици и после чаак другото лято живи и здрави с малкия член на семейството! Heart Eyes

# 354
*АДРЕНАЛИНКА* , ужасен пост, който по никакъв начин не подкрепям, особено пък това:

"Не знам как може някой да си избира съзнателно някой от другите болници ,то добрата апаратура трябва на секундата ,а не да натоварят мама и бебе и до аг който издържи Божа работа .Мое мнение ,човек трябва да очаква всичко по време на раждане нали тогава сме с единия крак в гроба."

Не се хващам за отделни думи, направило ми е впечатление, че постоянно пишеш за някакви трагични случаи, от които честно казано в момента никой няма нужда  Wink Досега честно си признавам избягвах да ти чета постовете, но това не можах да не коментирам. Извинявам се на другите момичета, че се разписвам с такъв пост.

# 355
Дидка, Лулу, благодаря за мнението, съгласна съм Simple Smile
Само като си помисля с рейс да се визя и тръпки ме побиват.
Аз в момента си карам колата всеки ден, така че ще имам тренинг за юни месец Wink Живот и здраве на колата съм се спряла за сега.
В петък ще ходя да си разбера кръвната група. Въпреки, че като съм била малка са ми я проверявали 0+, но за всеки случай пак си пуснах. Ние и двамата с мъжа ми сме 0+

# 356
  • Gone with the wind
*АДРЕНАЛИНКА* , ужасен пост, който по никакъв начин не подкрепям, особено пък това:

"Не знам как може някой да си избира съзнателно някой от другите болници ,то добрата апаратура трябва на секундата ,а не да натоварят мама и бебе и до аг който издържи Божа работа .Мое мнение ,човек трябва да очаква всичко по време на раждане нали тогава сме с единия крак в гроба."

Не се хващам за отделни думи, направило ми е впечатление, че постоянно пишеш за някакви трагични случаи, от които честно казано в момента никой няма нужда  Wink Досега честно си признавам избягвах да ти чета постовете, но това не можах да не коментирам. Извинявам се на другите момичета, че се разписвам с такъв пост.

Мдам, и аз така - и историята за общинарката  Confused

А идеята да плащам за избор на екип в държавна болница ми се струва малко ала подкуп  Rolling Eyes Някак не ми допада и не одобрявам - ако ще плащам ще ида в частна (в Токуда напр. неонатологията е една от най-добрите), доколкото разбрах и в Щерев ще правят неонаталогично отделение...

# 357
Момичета да кажа аз имаме пишка.... Вчера бях на док. Малко се поуплашихме..... ще спестя нещата... Само ще кажа че се надявам вс да е ок.
С бебо вс е в норма, но проблема е в мен имам септум и съсирек на плацентата от отлепване, но ме съм къряла.... Мн се уплашихмр и от там при друг док.  в Бургас който е мн добър. Той потвърди, но ме успокои. Сега сме в Свищов... Субота съм на защита на дипломна.
Връщам се да ви чета

# 358
  • Щастлива мама на 3 слънца

Не се хващам за отделни думи, направило ми е впечатление, че постоянно пишеш за някакви трагични случаи, от които честно казано в момента никой няма нужда  Wink Досега честно си признавам избягвах да ти чета постовете, но това не можах да не коментирам. Извинявам се на другите момичета, че се разписвам с такъв пост.

веднага отговарям
Скрит текст:
хубаво е да се пишат сладки приказки във форума ,но има и една реалност ,за която също трябва да се споменава .Знаеш ли ,че в Майчин дом карат вече безнадеждните случай към АГ за да не се пише смъртен акт и да не се помрачи репутацията на болница .Вярно вътре е страхотно ,като в хотел грешка няма ,и специалисти има и климатик и тоалетна хартия .Но аз си се интересувам по принцип от толкова скъпото раждане там ,ето моя колежка излезе от там еми родила е бебе 3 кила и са я сцепили от горе до долу ,но си е била на хотел и не е проблем това. Искам са кажа ,че според мен е добре да се избере раждане в болница с най- хубавата и съвременна апаратура. В аг като раждах едновременно буквално с една мама се наложи да сложат на бебчето апарат за дишане и веднага в кувиоз. И като техниката е най -добра нещата стават бързо.
Извинявам се мили момичета ,че ви занимаваме с такова сравнение , най -важното е септември да си излезем с прекрасно бебче и с минимални поражения. А после хотели колкото искаш !

CurlyD  e това е новина честито Simple Smile)))

Последна редакция: вт, 12 мар 2013, 17:07 от *АДРЕНАЛИНКА*

# 359
 Ще раждам живот и здраве в частна клиника при лекар, на който имам изключително голямо доверие.
 Днес останах изключително разочарована от здравните работници в града, в който живея. За изследванията сутринта- изпратиха ме от частната клиника в градската поликлиника понеже изследването за антитела го правели само там, както и пуснах и останалите. Еми какво да ви кажа- трагедия! Пред кабинета опашка от 30 пенсионера, които ще се избият да се изпреварват. Най-накрая влизам, поздравявам с добро утро тази, която ще ми взима кръв- еми гледа ме на стерео. Питам я за резултатите кога ще излязат и откъде да ги взема- едвам ми отговаря. Каза ми след 14:30 да си взема изследванията- да, ама отивам и изследването за антитела не било готово и ме връщат и ми казват към края на деня или утре.  Отивам да взема на друг етаж изследването за урина, влизам, поздравявам и отново супер негативно отношение. Ако се наложи да ходя отново и ме подразнят ще се карам вече с тях. Вдигнах им мерника вече.
 Не мога да си представя да раждам в държавна болница при някой си, на който му е крив света.
 Това е от мен, оплаках се.

Общи условия

Активация на акаунт