Отговори
# 480
Здравейте, тумбачета  Hug
nellva, помпите на Авент са около 90лв,- така че си я пуснала на много ниска цена  Wink
но аз мисля задължително помпата ми да е електрическа- съвет от раждали приятелки  Wink
Herairness, да , скоро беше сватбата ни- 10.02  ...благодаря  Grinning
Близначе, и аз вчера много леко усещах бебето цял ден, пък когато реших да спя...ела да видиш какви вълни се случваха на корема ми  Crazy и бебетата имат нужда от мързелуване  Wink
М-тина, колана на Анита е много добър- имаго в Сердика МОЛ (Хиполенд) и стружа 70лв.

А относно бабите, аз със сигурно ще се възползвам и от мама и от свекървата, защото заради моята луксация най-вероятно ще съм секцио и първите 1-2 седмици ще са ми много в помощ  Naughty Но съм решила да са на смени- сутрин и вечер, а не и двете накуп  Laughing

# 481
  • София
Момичета аз ви бях питала преди време но не ме отразихте, сега ще питам пак на второ четене. Не искам да ходя на ФМ, но искам да отида на преглед да видя аджеба момче ли е, както ми каза преди 6 седмици др. Димитров или се е променило. Та има ли такъв преглед просто за виждане на пола. Но този път мисля да отида във Вита да съм при друг лекар където нямам досие, и там не е написано "момче", защото не съм сигурна, че толкова сигурен преди др. Димитров, че е момче сега ще може да каже, сгреших момиче е. Та ще се изложа ли ако си запиша час просто за виждане на пола?

# 482
Според мен няма да се изложиш, защото няма да си първата. Друг е въпроса, че ще те подкарат и ще ти направят ФМ и ще си платиш ФМ. Евентуално някак да уговориш предварително, доста да натъртиш. Пола ако се вижда, се вижда за минутка. Аз като хотих на фетална ехокардиография, дето изобщо предмет на прегледа не е пола, докато хвана ехографа и доктора се усмихна и каза - Момиче ли е?  Simple Smile Аз вече знаех, ама той видял и да каже.

herairness, както се казва, трябва да те черпя сега, че ме правиш 6 години по- млада  Laughing  но може от снимката да е. На живо изглеждам на годините си, не младея. Но си е приятно да те бъркат с по- млада, да  Flutter

# 483
Веси нямам идея къде в София можеш да отидеш на такъв преглед... дано другите ти помогнат  Hug

Аз искам да попитам кондензираното мляко сред забранените храни ли е? Защото от една седмица си хапвам всеки ден, ОБОЖАВАМ ГО!  Rolling Eyes

# 484
  • София
Ау от това сладкото, нали Пеперудка? Аз го бях забравила, доста време не съм си взимала сигурно има два месеца. Ще си взема, за мен няма забранени храни. То пък и толкова е мляко. Ей това е истинско мляко срещу мен в одеялото, тихичко се кваси в бурканите. Човек убивам за него.

# 485
Ау от това сладкото, нали Пеперудка? Аз го бях забравила, доста време не съм си взимала сигурно има два месеца. Ще си взема, за мен няма забранени храни.

Да, да не мога да спра да го хапвам  Laughing Laughing Laughing

# 486
Весе, а на ЖК като отидеш не те ли гледат с УЗ. Моя гинеколог винаги ме гледа и последните два пъти сам ми казва пола. Мисля че вече сме доста напреднали и пола добре се вижда и на по обикновените ехографи. Ама и аз нали преди време писах че моята мацка като я погледнем първо госпожицата си показва. Каква е такава - срам грам няма.

# 487
Момичета аз ви бях питала преди време но не ме отразихте, сега ще питам пак на второ четене. Не искам да ходя на ФМ, но искам да отида на преглед да видя аджеба момче ли е, както ми каза преди 6 седмици др. Димитров или се е променило. Та има ли такъв преглед просто за виждане на пола. Но този път мисля да отида във Вита да съм при друг лекар където нямам досие, и там не е написано "момче", защото не съм сигурна, че толкова сигурен преди др. Димитров, че е момче сега ще може да каже, сгреших момиче е. Та ще се изложа ли ако си запиша час просто за виждане на пола?

Отиди в някоя клиника с добър ултра звук и би трябвало да ти кажат какъв ще е  пола! но  ако е частен преглед може пак да те ощават 50-60 лв! 

# 488
  • София
Не съм сигурна Роси, че на този апарат в поликлиниката ще се види изобщо нещо, той май ми е набор! Калин го гледаха на него и го объркаха тогава, хич не му вярвам. Аз на частно ще отида дори 60 лв. да е просто искам да избегна това излишното притеснение което съм почти сигурна, че ще ми кажат да отида и на друг специалист (аз съм на 36г) Знам, че всичко с бебето е добре и не желая да ми се насява паника. За мен докторите вече не ни гледат като пациенти а като клиенти. Просто искам да чуя  и видя още веднъж със сигурност какъв е пола, защото трябва да почваме с боядисването. Може да е сгрешил доктора, мен ме гледа в 16 г.с.  а бременността ми е корено различна от първата, за това си мисля, че може да е грешка.

# 489
# 490
  • София
Eййй, големи духове съм разбунила с моя пост  Shocked
Момичета, не се плашете! Въпреки, че съм описала по-мекият вариант на нещата... Но важно е всички нови мамета да знаят, че само първият месец е такова нанагорнище! После едно, че бебето започва да се храни на по-големи и все по-големи интервали, второ, че кърмичката ще се е урегулирала, а с нея и тревогите ви покрай изцеждането и грамажите, трето, че и във физическо отношение ще се чувствате доста възстановени (след раждането).
Аз предполагам, че именно и поради тази причина на първомесечното нанагорно всички баби се натискат да идват в дома ви да помагат. Представете си само какви са техните спомени: освен всичкото, те са прали купища пелени на ръка, а само това е способно да ти отнеме целия ден ведно с простирането, гладенето и подреждането. Те наистина искат да помогнат. Лошото е, че сега нравите са различни и ние търсим своята самостоятелност, не щем съветите им, защото се придържаме към новините в световен мащаб и това дразни наистина и двете страни. Ако аз съм отишла да помагам и на мен би ми било обидно, че на всеки мой съвет отговорът е НЕ!

Та аз си мисля, че вариантът с помощта можете да облегчите евентуално, ако още в началото направите подробен разговор и разпределите задълженията - кой какво ще прави. Ако обясните своите виждания за възпитание и дундуркане на детето и държите помощникът да се придържа към тях. Не е трудно да се обясни и да бъде разбрано отсреща, достатъчен е аргументът, че нататък вие оставате сами с бебето и ще сърбате супата... Защото иначе в движение да се изясняват отношения и правила е наистина лудост, само води до обиди. А пък не знам, Скречи, аз ако съм една баба, не бих искала да ми дават само и единствено парцала и мръсните чинии...  Thinking Нали и аз ще искам да му се порадвам на буболечето. Има и такива баби, дето не се бъркат, но те са изключително малко... в България... Трябва да се търси златната среда - безусловно - както във всичко в този живот...

Мъхче, абсолютно вярно са те информирали... секциото е допълнителна трудност и изисква дълго лежане и ненапрягане. Един месец, един месец стисни зъбки, извършвай преговори - после ще свърши  Peace А пък цялата натрупваща се дипломация ще е необходима и за натам - в отглеждането на дечицата по принцип  Hug Ще се променим, ще си поизгладим ръбовете, няма къде да ходим  Laughing

Джине, еххх, то ти си имала златно детенце  Heart Eyes Аз също имам една приятелка, която направо не го усети бебчето - супер послушно беше. На всички пожелавам такъв късмет да извадят!

Гери, аз съм ги пускала моите точно от 7-8-годишни по лагери. Малко е кофти наистина, че не умеят нищо да правят, но пък да видиш как отрано се научиха да си перат гащички, чорапки  Mr. Green Въпрос на предварително обучение, а ти имаш достатъчно време да се позанимаеш с малката и да я подготвиш за ежедневието й там  Peace
Скрит текст:
Това добре, ама да видиш сега как ми се подиграват майките, че не ща да си пускам децата никъде без придружител  Crossing Arms не ща, и толкоз бе!  Crossing Arms Страх ме е... Но не съм права, де.

Весе, и аз мисля като djorgova_d - Вариантът е да отидеш на частен АГ преглед - там, където имат хубава апаратура. Да, ама на такива места пък никъде под 50 лв няма как да ти вземат, та ще спестиш съвсем малко - ФМ е 80 лв.

# 491
  • Ако ви трябвам, да знаете, че съм на същото място, където бях и когато не ви трябвах.....
Ами Весе по всички частни клиники ще те вземат само си харесай къде и си запиши час и си готова и накрая да ти кажат момиче....... newsm44 ще черпиш многооооо smile3521

# 492
  • София
Весе, звъннах тук : http://mcverde.com/nav/ultrazvukovo-izsledvan-2d3d4d/
и ги питах дали може да се запише час за преглед, само за да се види пола на бебето и те ми казаха, да, като цената е 50лв.

# 493
  • София

Джине, еххх, то ти си имала златно детенце  Heart Eyes Аз също имам една приятелка, която направо не го усети бебчето - супер послушно беше. На всички пожелавам такъв късмет да извадят!

Ми това второто, ако е пълна противиположност /както казват, че е нормално да стане/ какво ще го правим? Има да ги строявам майки, свекита...да се оправят Laughing

# 494
  • София
Мерси много Джина, точно това ми трябваше.
Сандалка целта не ми е да спестя 20-30 лв. а да си спя спокойно. Защото съм сигурна, че ако отида на ФМ ще ме пратят и мен на фетална кардиология ли беше, сещаш се, нали съм надхвърлила 35. А не ща да ходя.

Общи условия

Активация на акаунт