Отговори
# 495
Сандалка, karlie просто ме разбихте. Нали бях споделила, че не мога да подхвана списък с нещица, защото не си представям ежедневието с бебе. Е сега вече си го представих. В началото просто бях опулена и ошашкана. На котката и биберона вече бях готова да ревна ... А още не ми е дошло да главата #Crazy
И хем съм съгласна, хем не. Защото е добре, но като ви слушам говорите за вариант "няколко дни". Така е ОК. Но когато живеят на 10 минути път, имат ключ за у вас и винаги държат да ви покажат как се правят нещата, за да се научите ... Тогава най-вероятното е да се сдобиете със съквартиранти.
Веси, респект!  omm За себе си съм реалистка, че не мога да го постигна това, но поне ще се стремя. А за разказа за пътуването на детето ... още повече  omm Сърцето ми се къса като те чета  cry ... И пак да те отразя за прегледа Wink Аз в четвъртък бях точно, за да видим пола (и като си запазвах часа го уточних). Като гледам колко нормално си реагираха и док, и сестрата, хич не съм първата и определино няма да съм последната.
Руми, Весе Касис, дундуркането влиза в пакета, щеш не щеш! Crossing Arms Скреч, ooooh!
Мъхче, това е идилията и в моята глава. #Crazy Спокс, ще мрънкаме заедно. Mr. Green
Я ми кажете "a must read" книги за отглеждане на детето и особено за новороденото? Кои бяха тези книги на Спок и по-точно, нали имало преработени и по-точни издания?  Mr. Green Сандалка, сега разбираш ли какъв уплах ми докара, бе жена? Mr. Green

# 496
  • София
Аз ще съм след секцио, живот и здраве сичко да е наред, пак няма да мога да ги слагам и изваждам сама от леглото (така съм чувала), ще ми е трудно да ставам и сядам, така че определено ще имам нужда от помощ.

Не е задължително! Да, чувала съм и за такива случаи, но при мен нямаше нищо подобно. Детето си го вдигнах от кошчето в болницата няколко часа след секциото. Вярно, коремът ме заболя, но нищо не можеше да ме спре да си го гушна, а в стаята нямаше друг човек да ми го подаде. На изписването на 4тия ден сама си носех чантата с болничния багаж, сменях пелени, миех му дупето на чешмата и т.н. Даже таткото беше по-ранен от мен, щото смени първите три-четири памперса с такова напрежение и притеснение, че го стегнаха гърба и кръста  Mr. Green Та освен ,че преобувах бебето, и на него праввех масажи, докато заякне в мускулите и почне да сменя памперси без оплаквания Laughing

Единственият дискомфрот, който съм изпитвала от секциото, след като преминаха големите болки през първите 36 часа, е било като кихна или се закашлям, както и ако се опитам да се изпъна хубавичко назад и нагоре, та по тази причина ходех няколко дена леееко приведена, доакто се отпуснат малко коремните мускули.

Да ви кажа, че четох интервю на д-р Сигридов от Надежда, който казва, че е абсолютен мит тва за спането по гръб, че едва ли не задушава бебето. Можело да се спи на всички посоки, така че спете спокойно и не се притеснявайте. Ако искате повече подробности, ще изнамеря статията.  

Ооо, аз и без това тея препоръки си ги пускам през ушите. Както ми се лежи сега, така лежа - по гръб, наляво, надясно.... В крайна сметка, иначе зверски ще се схванеш и никакъв сън няма да има.

# 497
irishka, книгата на д-р Спок си я купих и съм много очарована от стила на писане и информацията... Д-р Спок , Грижи за бебето и детето ; издателство Хермес; най-новото издание ; цена: 29,95 лв.

# 498
  • София

Не е задължително! Да, чувала съм и за такива случаи, но при мен нямаше нищо подобно
И аз така. Даже един ден след изписването, слязох до магазинчето за 10 литра минерална вода и с мъжа ми се изпокарахме после.
Днес най-демонстративно ще си тръгна час преди края на официалното работно време, тъй като съм на ЖК. Хем се навивам, че не трябва да ми пука, хем ми е малко съвестно /историята помни случаи, в които съм седяла до 22часа на работа, охраната идваше да ме гони чак, но медал не са ми дали/.
Аз имам само книгата на Спок, за всичко останало има форум. Peace

# 499
  • София
Karlie, искрено се надявам и при мен да е така! Я кажи, много ли боли първите 36 часа? Никога не са ме оперирали и не знам как да си представям болката. Има ли нещо общо с тази при силно болезнен цикъл? Можеш ли да я сравниш с нещо? Също така - дават ли някакви обезболяващи?

# 500
Мамита,
надничам цял ден и ви чета Simple Smile Ама пусто му нямах време да драсна един -два реда.
Та и мен ме е страх от бебето  Embarassed Дори да си призная ме страх като цяло от бебета - изобщо не знам какво им се върти в малките главици. Страх ме е, че ще се развалят и без това не-толкова стабилните отношения с половинката .... абе един милиард страхове си имам. Нооооо гледам да не го мисля, защото само се сдухвам.
Иначе аз със сигурност ще искам помощ, така съм си свикнала - глезотийка, пък и мама да си е до мене Simple Smile Свекърва отскоро нямам Sad, но аз много си я обичах нея и със сигурност много щеше да ми помага.
А иначе свекъра сега нови двайсе - сърдит ми е, защото сина му се накарал, че ме обижда и ми говори тъпотии  Rolling Eyes Надявам се да му мине, защото не искам да се карам с никого!

# 501
  • София
Мъхче, че боли- боли. Обезболяващи дават. Много е важно да имаш да пиеш фреш от ябълка и минерална вода /заради гллавоболието от упойката/. Но примерно аз предпочитам да раждам със секцио, отколкото да ми вадят или умъртвяват /да прочистват зъбните канали/  нерв от зъба- това само за сравнение.

# 502
  • София
Весе, аз съм на 38 и ми е първа бременност и не са ме пращали на фетална кардиология. Може би зависи от АГ-то.

# 503
  • София
Мен прочистването на зъбни канали не ме притеснява толкова, колкото секциото. Най-много ме е боляло като имах бъбречна криза - не можах да мигна от болки цяла нощ, въпреки силните обезболяващи и буквално съм стенала и ревала. За първи път ми се случваше, по принцип съм много мълчалива при болежки. Та ако не е по-силно от бъбречна криза, значи ще съм ок!

# 504
Пеперудкее,страхотно клипче,размаза ме от кеф...малкото дяволче какси пази татито/пазача/ Grinningмного готино е .
Жалина , я да не ти пука кой ти се сърди..ами ако и ти се разсърдиш кво ще стане...амхааа...Направи така ,че те да се съобразяват дали ти има се сърдиш или не.Някви си надути мъже,айй...няма нужда.

ЕЕ,Мъхче,едва ли ще е по силна болка от бъбречната криза.Имала съм такава  и не мога да я сравня дори с болезнените контракции.Не съм чувала за такива ужасни болки от секцио.

# 505
Мъхче, подкрепям. Секциото и болката от него беше нищожна, в сравнение с нечовешката болка от бъбречната ми криза.

# 506
  • София
...Но когато живеят на 10 минути път, имат ключ за у вас и винаги държат да ви покажат как се правят нещата, за да се научите ... Тогава най-вероятното е да се сдобиете със съквартиранти.
... Сандалка, сега разбираш ли какъв уплах ми докара, бе жена? Mr. Green
АААА, уджас! Бягайте надалеч!  Mr. Green Аз вярно така направих. Преди да родя първото съвсем целенасочено продадохме апартамента, за да се разделим с мама и си взех жилище в другия край на София. Ама съвсем в другия от двете баби. Вярно, че по-малко успях да взема с тези пари и те и за това врънкаха, пък и че защо толкова ще ги затруднявам да пътуват по 2 часа, за да ми идват на помощ. Ама аз: "хък-мък, кварталът ми харесва, идеален е и т.н." Та, пътуването се оказа прилично препятствие  Peace Инак... не ми се мисли... и аз каквато бях гореща...

Карли, браво бе, ти си направо герой!  Shocked
Джина, ти си направо за бой с тези 10 литра!  bambam Какъв късмет си имала  #Crazy
Весе, ами да, едва ли ще те прати съвсем всеки док на кардио. А и ако успеете добре да видите сърчицето, с чиста съвест няма да ходиш, дори и да ти препоръчат  Peace При мен, например, нищо, абсолютно нищо тревожно не се видя в сърчицето и ако бях аз, нямаше въобще да се мъкна при кардио. Само дето мъж ми настоя.

# 507
Пеперудкее,страхотно клипче,размаза ме от кеф...малкото дяволче какси пази татито/пазача/ Grinningмного готино е .

Налииии...  Joy Joy Joy

Sandalka ти ходи ли на ехокардиография или ти предстои? Аз съм утре...  Praynig

# 508
  • София
Ходих, Пеперудке, ходих. При един страааашно як доктор, няма да забравя този преглед до края на живота си, дори искам още, хахах  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 509
Ходих, Пеперудке, ходих. При един страааашно як доктор, няма да забравя този преглед до края на живота си, дори искам още, хахах  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Аз се учудих, че цената пак е 80лв. като при ФМ. Само сърчицето ли гледат?

Общи условия

Активация на акаунт