Отговори
# 510
Да ви кажа за една болка, дето е по-силна от бъбречна криза - тази от жлъчна криза, първият път припаднах от болка,не искам да се сещам просто, добре че махнах жлъчката, та сега съм си пу-пу екстра.
По въпроса с бабите, като ви слушам аз се чудя за няколко дни, но добре че не живеят в Бл-д, и още по-добре, че още не се е пенсионирала. Така че се успокоявам, че има и по-зле.
Иришка, аз от теб получих уплах, само като се сетя за варианта да са на 10 мин. от нас, и настръхвам просто. Че все ще са си у нас. Първата свеки ми се сърдеше, за името, и не се натискаше за помощ в началото. Но за едно съм съгласна, в началото не ви трябва помощ, момичета не е толкова страшно, реват за храна и преобуване и само спят. Помощ ви трябва след 1 година, като решите да се връщате на работа, те тогава ако са на 10мин е незаменима помощ, да вземат детето от детска и да го погледат за няколко часа, докато не идете да си го приберете.
Джина Rage има защо да ти се кара мъжа ти. Замисляла ли си се каква беля може да се направиш с тази вода?
Весе ако устискаш до понеделник ще имам по-подробна информация по твоя проблем. Тогава съм на ФМ и ще ти кажа дали ще ме пратят на ехоКГ, нали и аз съм над 35, ще споделя. Ето Сандалка и verabel как не са ги пращали, а и те са  в нашта възрастова група  Laughing

# 511
  • София
Не е страшно много секциото, изтърпява се. Докато те отпусне упойката и после ти дават аналгин. Мен  ме държаха една нощ в реанимация и на сутринта вече в общата стая си гушках бебето. Гадното беше, точно както каза Карли кашлянето, то пък като не можеш да се изкашляш хубаво ти се кашля още повече. Обаче тогава в Шейново леглата бяха с пружини и от горе едни дюшеци тапицирани в кафява кожа. Та тия пружини сигурно са от откриването на болницата, увиснали до земята пък и аз нали съм над 43 кг. даже х2 и като легна кажи речи дупето ми търка пода. Ама как се става, кошмарно трябва да стегнеш корема и да се надигнеш, а от това корито трудно се ставаше, то и лягането е трудно ама по се търпеше. Другото гадно си спомням беше ходенето до тоалетна, трябва задължително да се изходиш. Но как? Мръсна тоалетна, без да сядаш, без да пипаш и докосваш нищо. Тогава пак се напряга корема, само за голямата работа. А за малката  си намерих цаката, права в банята и се къпеш след това. Гадно но по добре от колкото да клекнеш в мръсната тоалетна. Колкото пъти ходиш да пишкаш толкова пъти се измиеш.

Как бе Мисти, Сандалка я пратиха. Сандалка нали не бъркам?

# 512
  • София
Помощ ви трябва след 1 година, като решите да се връщате на работа, те тогава ако са на 10мин е незаменима помощ, да вземат детето от детска и да го погледат за няколко часа, докато не идете да си го приберете.
 Peace Да, и аз сега с удоволствие ползвам бабин дом, да оставим малката събота и неделя и да отидем на някой купон/кръчма/планина. Явно само с малко бебе съм такъв цербер, дето ни приема, ни предава   Mr. GreenМоже да пробвате с това да успокоявате бабите: "Нека малко да поотрасне бебчето, и ще ви го оставяме да го гледате!".

Мъхче, много момичета са ти отговорили, че секциото боли, ама ... трае се. Не съм имала бъбречна криза, но съм чувала, че това наистина е най-болезненото нещо, което може да ти се случи. Честно казано, мен повече от секциото ме болеше ръката, абоката ми беше възпалил някакъв нерв. Та идват разни доктори, питат: "Боли ли те?", а аз: "Оставете корема, ръката ме боли зверски!". Веднъж така, два пъти така, на третия път ги убедих да свалят абоката, ей, родих се!

Сандалка
, не знам до колко аз съм герой, до колко докторът ми. Може би той ме  е оперирал по-качествено, за да се възстановя толкова бързо  newsm78

# 513
  • София
Весе, ами не може да се каже, че ме пратиха  Thinking Просто докторката (Врагалева) каза, че на всички дами над 35 лично тя препоръчва ехокг + ФМ Номер 3 (в 28 седмица) Напълно ясно си изяснихме, че няма абсолютно нищо тревижно на сърчицето. Аз я бях заподозряла в "бизнес", понеже прати и Пеперудката, но се оказа, че при Пеперудката просто не е могло да се види нищо от сърчицето. Видя ми се много сериозна и порядъчна жена докторката, в никакъв случай не създава паника и поводи за наплашване. Явно така си работи.

Пеперудке, да само сърчицето гледат там на ехокардиото (ужасно подробно и непонятно за мен, ама... специалисти, кво да ги правиш!), но си мисля, че спокойно би могла да помолиш да ти разгледат и нещо друго, ако не се е видяло добре преди  Peace

Карли, абе то майсторството на доктора по други критерии се оценява май-май, а не по твоето възстановяване. Анестезиологът е вкарал нещо добро и съвременно, за да си добре веднага, но иначе това си е коремна операция. (Апропо, със спинална ли беше или с пълна упойка?) И златни ръце да има доктора, няма как да те затвори мигновено, за това се изисква време. Затуй идват и препоръките да не се натоварва физически човек след операция - за да не се отвори раната, да не се яви инфекция или пък неправилни сраствания.

# 514

Пеперудке, да само сърчицето гледат там на ехокардиото (ужасно подробно и непонятно за мен, ама... специалисти, кво да ги правиш!), но си мисля, че спокойно би могла да помолиш да ти разгледат и нещо друго, ако не се е видяло добре преди  Peace

Ами уж всичко друго се видя, само личицето не искаше да си покаже бебчо, а аз такова желание имах да го видя  Heart Eyes

# 515
  • София

Ами уж всичко друго се видя, само личицето не искаше да си покаже бебчо, а аз такова желание имах да го видя  Heart Eyes
Всъщност, сега като се замислих... не е като да гледат само сърчицето. Поне моят док премери и бедрената кост, дори и снимка имам. Не зная, за какво, но на мен всеки път ми я мерят таз бедрена кост, дори на АГ преглед, явно е важна част от развитието  newsm78 Гледа и пре-пре-подробно половите органи, разни други органи, въобще, добре се повеселихме там за сметка на бебето, само лафове си пускахме  Laughing
Но личицето е важно да се види на ФМ не само от... чисто желание и умиление, ами и доста признаци на синдроми се гледат по него. Плюс работата на очните ябълки.
Тъй че, спокойно можете да си доогледате, каквото е нужно, така смятам.

# 516
Мацки, от РусИ в магазин Усмивка в Здравец /до Учителския/ има 50% намаление на всичко. Ще закриват магазина. Днес без да искам се обзаведох с комплект за изписване на Вис Виталис от 48 лв на 24 лв. Жената каза, че до края на месеца ще продават всичко от склада си.

# 517
  • София
Момичета, ни в клин, ни в ръкав се намесвам с тема обсъждана малко по-напред в темата, но мисля, че ще ви е от полза. Дано не прозвучи като реклама Simple Smile Аз съм решила да пазарувам големите неща (количка, креватче, матрак) от един магазин с/у МД. Казва се Дундьо ( http://www.dundio.com/ ). Това, което ме грабна - цените са като навсякъде другаде, но при покупка над 500лв. ти издават клиентска карта и ти връщат 10% от сумата при плащане кеш и 8% при плащане с карта ( не ти дават паричките кеш, а можеш да пазаруваш за съответната сума). Доста добра оферта ми се стори и мисля да се възползвам. Другото- можеш да капарираш каквото си харесаш и да ти го докарат на датата, за която се разберете ( май безплатен беше и транспорта).

За бабите и аз да кажа - надявам се да нямам проблем с тях. Искренно се моля за това!
Моята майка е в съседния апартамент, но не мога да я кастра и да си и кажа всичко. Дори и да се разсърди знам, че бързо и минава и каквото и да кажа/направя винаги като опра до нея е била на линия (като всяка Майка предполагам)  Heart Eyes
Свекито живее през 2 блока, няма и 500м. Много се разбираме, много е разбрана, звъни ми да ме пита как съм, но в рамките на нормалното, хич не ми е дразнещо, харесва ми, че когато става въпрос да идем на гости или каквото и да е, се обажда на мен, а не на сина си  Grinning Много е сладка, и все гледа да угоди на всички и успява Simple Smile Това е за сега, но вярвам и след раждането ще остане все така златна Свекърва и няма да се меси.

Пожелавам на всички ви само положителни емоции! Пролетта чука по вратите ни - радвайте се на хубавото време и на най- прекрасния периоид от живота ви!  Hug

# 518
Здравейте, момичета!
Чета ви редовно, но не се включвам много, много.
Реших да споделя нещо хубаво, днес се роди втората братовчедна на моя нероден юнак. И беба и мама са добре.
Явно ми дойде повече емоцията и ме заболя стомаха по обяд, след Магнерича ми олекна, но тази вечер пак ми се стегна корема, направо се измести рязко в дясно, а по принцип по-изпъкнал е от ляво. Пих магнезия, сега лежа, да не се напрягам.
За бабите, аз не исках никаква намеса, или не повече от месец, но сега няма да имам голям избор, сама ще ми е трудно, поне така си мисля. Макар, че смятам, че с бебо ще ми е по-лесно отколкото в момента.
Днес със свекърва ми говорихме на тази тема и ясно й казах, че ще му купя каквото искам, ще го кръстя както искам и ще го отглеждам както смятам за най-редно, макар да нямам никакъв опит в това. Понеже преди няколко вечери ми направи физиономии относно кошарката, която бяхме харесали, то не стига, че само това успяхме да харесаме двамата, пък сега да се откажа от него... После, че поне 2 седмици след раждането бебето трябвало да бъде стегнато с пелени, да не се движело докато спи, че се стряскало. Викам, то в утробата пак мърда, но не се стряска. Аз съм на мнение, че трябва а му е свободно на мъничето, ако ще да е грешно разбирането ми.  Crossing Arms

# 519
girlinblue182  #Crazy Shocked #Crazy , свекърва ти има ли идея какво означава думата "луксация при бебетата"?
Скрит текст:
Как да избегнем луксацията
Препоръчително е поддържането на бедрата на бебето в разкрачен вид (жабешка поза), както и допълнително прилагане на гимнастики, които да засилят това разкрачване. За да гарантирате стройни крака на детето, е препоръчително след третия месец носенето в кенгуру или на хълбок.
Какви повивания какво чудо  Shocked . Ей моята щерка беше в колани 3 месеца, само защото имах такива "добронамерени" баби... В Горна Баня един професор ме направи на трътка ( а хем тя не беше повивана, а просто лекичко с една тензухена пеленена колкото да "не се стряска" - по думите на бабите).
п.п. Още малко инфо:
Скрит текст:
Повиването е престъпление

Повиването трябва да бъде обявено за престъпление поради изключително вредния ефект върху крехките стави на бебето. То е причина за изкълчването на иначе нормалната при раждането става. То е основна причина и за луксациите в ендемичните райони, където тази остаряла практика продължава да битува. ( това е мат. от нета, не го казвам аз  Mr. Green

# 520
Ааа, надушвам баба за бой. Как ще повива бебо?!  #Crazy Когато се роди Вики имах един много близък - ортопед, та той като дойде на втория ден да ни посети ми подари ей такива гащи - /само че без тирантите/ http://prodavalnik.com/ortopedichni-gaschi-za-bebe-i11513581 . Та от него знам, че е хубаво профилактично да се носят в началото, именно заради тази луксация. Аз ги слагах на Вики през деня докато не и умаляха, около два месеца.

# 521
  • София
Ей, Сандалке, така си го рекнала, че чак ми дожаля за бабата  Simple Smile . Нямах предвид да е просто чистачка, исках по-скоро да се похваля от това, което сме постигнали ние с майка ми. Разбира се, че гушка бебето, пее му и разни подобни, но не прекрачва границата на майчинството. Даже при смяна на памперса ме пита "да му плисна ли една водичка?", а не просто да го занесе под чешмата и да ми каже "Така се прави сега". Ако се размрънка, чака да я помоля да го вземе или ме пита дали да го вземе. просто едно:"Дали да го взема, че да не мрънка?". Определено се чувствах добре и дори това ( ми се струва) ме караше да ѝ имам още повече доверие по отношение на бебето.
 Мъхче, за секциото не знам, но една позната роди близнаците си нормално, при това "на дърти години" по масово схващане за "дърти". А пък болката от раждането аз я сравнявам с бъбречната криза, но поне продължава половин-един час, най-много два, а не като оня ужас дни наред. И успокоителните имам чувството, че изобщо не ми действаха при бъбречната криза.
 girlinblue182, може да има нещо такова за тясното в коремчето на мама, но там не е било опънато като струна и стегнато с повои. Иначе връзка може да се прави с това, че примерно в широко креватче бебето може да спи по-неспокойно, от колкото в по-тесничко. Единият ми син например много се събуждаше от едно движение на ръцете, което е вроден рефлекс - разперват ръчичките, все едно, че падат. За това, когато го оставям да спи, го завивах плътно, да не може да разпери ръчички. Но не прибрани опънати към тялото, а както си ги е оставило свити.

# 522
  • София
Ами аз да ви кажа... моите две деца съм ги повивала стегнато в краченцата първите 40 дни  Embarassed Така още в болницата ги правеха и въобще... такива бяха тенденциите тогава. Слава Богу, не са получили луксация и тъй като тогава се обясняваше, че крачетата се стягат "за да не рахитират и да не се разкикерчат"... то и това бебе щях да гледам по същия начин. Но покрай всичко изчетено в нета по темата, обръщам се на 180 градуса по въпроса - просто се ограмотих за новите тенденции.

Така са и бабите, предполагам  Thinking (Еййй, начи, колкото повече приближавам бабешката възраст, толкова по-склонна съм да ги разбирам) Ми те просто това знаят и това искат да предадат нататък в поколенията. Не е от инат. Навремето са получили добри резултати от определен метод и решават, че той е полезен. Също като мен  Embarassed

Мисля си, момичета, че ако бъдете по-търпеливи към тях, ако им отворите някоя статия да прочетат по въпросите, които са ви конфликтни и успеете да се аргументирате за това или друго си действие, ще могат да се избегнат конфронтации и ядове с бабите. Те повечето имат голям респект от "интернета"  Laughing Но правят нещата така, както са свикнали и се ръководят от най-добри чувства. Налагат се, защото знаят, че и те някога са били млади и вятърничави. Та ни смятат за същите  Laughing

Ох, нещо много взех да влизам в кожите на бабите, дали не е някакъв знак  Joy

# 523
  • София
Еййй, начи, колкото повече приближавам бабешката възраст, толкова по-склонна съм да ги разбирам

Ох, нещо много взех да влизам в кожите на бабите, дали не е някакъв знак  Joy

Ей това първото го прочетох точно отпивайки си от кафето. Направо щях да изригна срещу монитора, сдържах се, обаче се задавих сериозно. Joy Не бе, щото и при мен е така, за това реагирах емоционално.

Пу излезе ми кафето през носа, как се задавих.

А добро утро.

Аз това желязо където ми е на зъбите май няма да мога да го изтърпя много. Почти не съм спала от него, пък и рани по езика са почнали да ми стават от търкането.
В малкото време което съм спала сънувах момичето което ражда от Юнките,явно много я мисля, не знам някоя от нашите като тръгне да ражда сигурно и аз ще раждам с нея.

# 524
здравейте момичета! Рано рано ви пиша от няколко дни нямам интернет и днес нямам, но по някаква необяснима за мен причина имам на телефона... Та бързам да се похваля, че малкия ми нероден юнак всущност не е хич малък, ами си тежи цели 720 грама. Аз много се изненадах и викам на доктора не е ли много тои се смее много е, каза, но по-добре така. А преди това си мисля, леле тоз малкия я има 500 грама я не, пък от къде я намира таз сила за тез шутове дето ми набива постоянно, няма сутрин няма вечер, явно мисли, че матката ми е футболна топка.
Огледа го доктора обстоино, нашия и тои си мърдаше спокойно и каза доктора дай да му видим личицето и бебето като си сложи ръцете пред лицето, ще кажете, че разбра, че искаме да го гледаме. 20 мин доктора оттука гледа от там гледа нестава... Срамежливко не си маха ръцете, но пък пишлето си го показа доста ясно. От това което видяхме обаче стана ясно, че ще има моя голям нос...
До някъде се надявах и нас да са ни сгрешили и да сме момиченце, но няма нищо, ще си имам един мъжага, който от сега си тежи на мястото, цели 720 грама.

Общи условия

Активация на акаунт