Тук в Родени се събрахме,които в ИБ за дете мечтахме-тема 4

• 15 144
  • 747
  •   1
Отговори
# 585
Ако знаете как ви завиждам, че сте имали/имате кърма, че и замръзявате. На мен коластра ми се появи чак на 5-тия ден, до тогава Влади го лъжех с празни цици  Confused и АМ, от близо месец съм махнала напълно дохранването с АМ. След като се прибрахме вкъщи дохранвах само вечер. Сега сме голяма мъка, непрекъснато сме на гърда за да може горе долу до се понахрани. Вечер преди да заспи се кърмим по 3 часа, а последните вечери и повече  Cry. До сега се справях, но сега не е акал от вторник (тогава за последно я свърши тази работа) и аз изпадам в някаква паника, че държа детето гладно  Confused

# 586
Жаки, тука нямаше на кого да давам (разпитвах и ударих на камък). Ти обаче съвсем ме разби с количество! Crazy
Рокси, Ники в началото няколко пъти я пробвах - ядеше замразена кърма. После в един момент (аз вече бях спряла да цедя, защото в камерата нямах почти никакво място за каквото и да било друго) ми я отказа, явно си й харесваше цицата. Laughing Ама мен много ми се свидеше и не я изхвърлих до последно... А иначе замразих такова количество, защото съм с доста скромен бюст и никога не съм си помисляла, че бих могла да кърмя толкова дълго. Simple Smile Та се надявах просто да мога да я изкарам по-дълго на кърма, пък било то и на замразена.
Ренди, вероятно е някой скок в растежа. Споко, ще отмине! Не се паникьосвай за акането - кърмените деца могат да не го правят дори по 10 дни и пак нищо да им няма! Разбира се, гледай за твърдо коремче и т.н., но е много вероятно да се безпокоиш безпричинно. Hug

# 587
Аз също кърмих от една гърда на ядене, но сега го отчитам като грешка за себе си  newsm78 поне в началото можех да предлагам и двете, пък после като се регулират да давам от едната, затова така посъветвах кокоска  Hug
Eто ви малко снимчици от мен  Hug

Скрит текст:

# 588
  • Кафе,грим и без да мечтая, днес пак ще бъда силна!
Фейти, абе излизаме си всеки ден, е нямам възможност по цял следобед да съм навън, че имам много задачи, но по час, два правим разходка, проветрявам доста, докато сме навън държа прозорците в спалнята и хола отворени, та и течение оставям да стане за по добро проверяване  Whistling  Whistling, тя от 5 години не ми е боледувала, сега ми излезнаха през ...

Малеле ... Джаки ухапано зърно  Shocked

Бамба то малкото 10 лв. и голямото и то 10 лв., според мен все е тая, ама иде топло лято, ако пиете повече вода - да не ставаш да доливаш или на дълга разходка да ти свърши водата ... решавай си кое., и другия път си вземи пластмасово шише  Peace
Ние вода категорично не пием, а пък Ема на Меци пие по 300 мл.  Shocked

Ренди много ти е рано още, нивата пролактина сега много играят, към втория месец и половина при мен се "кротна" пролактина, гърдите ми си омекнаха постоянно и започнах да усещам рефлекса на потичането или "слизането на кърмата".Ще ти го опиша - когато не кърмя усещам сякаш ми се схващат двете гърди за две три секунди.Когато кърмя, ми се схваща свободната гърда, но за по дълго време вече, докато суче.За акането - ако наддава, проблем няма  Peace

Ние сме да две гърди още от родилното, така ме посъветваха там.Личната се опита да ме кара на една, но не му се понрави на Митето. Аз и до сега нищо не мога да изцедя, а Митак проблем няма, като започне да суче и млякото му тече по бузите, като някакво прасенце е  Laughing

Момичета да обсъдим този етикет, марката е Хумана, насочвам внимание към състава
http://humana.bg/pdf/Humana-Milchbrei-Reis.pdf

# 589
  • Сливен
Бюти, страхотни сте  Hug Анди-Панди е много сладък, пу,пу  Hug
Теди, и аз имам много скромен бюст, но явно това няма нищо общо с кърменето  Hug иначе и Ивайла предпочита цицата, но като мама я няма и шишето с кърма е вариант.
Ренди, доколкото си спомням Влади беше пораснал повече от добре последния месец, така че не се притеснявай и ние с Ивка първите месеци бяхме като вас, нон стоп на гърда, но така ще ти се увеличи кърмата.

# 590
Ауууу каква следка панда  Heart Eyes
Петеске  Hug благодаря за инфото. Хайде гонете ги тези болести, какво ви нападнаха ужас. Бързо оздравявайте и никакви болести вече.
Рокси да добре си качва детето, ама нали знаеш лудостта на майките

Благодаря, че се включихте по моя проблем. Сега съм малко по-спокойна, въпреки че винаги ще си намирам за какво да се притеснявам  Crazy

# 591
Понеже за кърмата си говорите имам и аз няколко въпросчета.
Рокси, понеже си написала, че изцеждаш за следобедната разходка - колко време може да седи изцедена кърма в шишенце преди да се даде на детето? Как я съхраняваш?
Ние като излизаме гледам да е веднага след като яде и имаме около 2 часа да сме навън преди да е огладняла, но сега като се оправи времето и ми се иска да сме повече навън, а ми е неудобно да кърмя навън. Blush
И друг въпрос - променя ли вкуса си кърмата след като е размразена? newsm78
Случвало ми се е да размразявам кърма за да й дам, но като я опитам и няма същия вкус отпреди това и си мисля, че е развалена и я изхвърлям.  Rolling Eyes
Много сладка пандичка - пу, пу, пу. Hug
Пете, бързо да се оправяте. Hug

Последна редакция: пт, 05 апр 2013, 13:31 от STANITANI

# 592
  • Сливен
Стани, в хладилник може да се съхранява до 24ч., във фризер до 3 месеца, замразената кърма може да се използва след размразяване до 12 часа. Иначе ако не се сложи в хладилник след изцеждане, предполагам може да е даде до няколко часа (стига да не е горещо навън, а ако е  може да се съхранява в термо чанта.) Ад изцеждам по обед, преди да сме излезли и я давам към 15ч. Лятото когато беше много малка я кърмех навън, но сега като че ли ми е неудобно (и в началото се чувствах така, но после след съветите на Звездичка се "престраших")

# 593
Рокси, а като се изцедиш на обяд я събираш в шишенце и направо в термочантата ли я слагаш за да си запази темп или?
Извинявам се за тъпите въпроси.
Embarassed

# 594
Рокси, и аз до тоя извод стигнах (за големината на гърдите). Mr. Green
Стани, размразената кърма обикновено има един такъв вкус на пластмаса, на сапун... Не е развалена, такава си е. Simple Smile Тя ако е развалена, ще е пресечена (а ти ще познаеш пресечена кърма). Що се отнася до кърменето навън - потренирай малко пред огледало у вас. Нямаш идея колко тактично стават тия неща и само който знае какво правиш, ще разбере (но няма да види). Wink Виж в кърмаческия, сигурно там дават конкретни идеи как да става. Аз се самонаучих. Mr. Green А и в един момент тръпката от неудобството преминава, защото си даваш сметка, че е много по-лесно така, отколкото да цедиш предварително например. Simple Smile
Редни, мамите на кърмените винаги минаваме през това притеснение - дали стига манджата, или не?! Crazy Ама така е, щото никой не ще да ни монтира един млекомер на циците, та да знаем колко излиза от там. hahaha

# 595
Да, Теди точно такъв е вкуса и ми стана странно, защото преди това е сладичка, а пък после Sick Sick, викам си това детИ не ще да го пие и хоп в чешмата, но вече ще знам. Whistling
Ренди, не се притеснявай, ако наддава добре и е спокоен значи всичко е ок.  PeaceИ аз преди около месец ревах тук на момичетата, че не стига, но благодарение на тях се кърмим все още.  Hug HugВ началото е малко гадничко, но след втория месец горе долу нещата се нагаждат. Имай търпение и всичко полека лека ще се нареди.
Ние преди малко се прибрахме от ДК - 5 560кг /+560 / и 66 см / +3 /.  Heart EyesМалчо може би реши, че пак ще й правят нещо и пак се разплака още при събличането. Sad

# 596
  • София
За кърменето навън мога само да кажа, че от самото начало не е било проблем, въпроса е в дрехите - такива, че да не се вижда друго, освен гърдата, която се скрива от главата на бебето, поне за мен това беше важно, слинга също много помогна Wink

Ренденце, сминдух, вода, лешници и бадеми (сурови), жито и овес - това, ако не ти помогне, няма как да ти навреди, гарантирам Wink Има и лактогонен чай в билковите аптеки, който съдържа и копър, та и против колики е полезен Wink Най-вече предлагай, когато иска, докато суче няма как кърмата да спре  Hug

Ухапаното зърно се случи, защото аз навирах цицата, а то дИтето беше решило, че през деня няма повече да суче Wink а и имаше вече 4 зъба Simple Smile

За количествата - не е за завиждане, стигала съм до 240мл. от едната гърда на едно хранене/цедене, що градински чай изпих не е истина, но това си е заложено и не размера на бюста, а на жлезата имат значение, има жени с големи гърди, но всичко вътре е само мастна тъкан Simple Smile

# 597
Не мога да обърна внимание на всички  Blush
То за задното мляко нали затуй като се предлагат и двете гърди, после се започва с последната предложена?
Нашата педи е извън града и чак в понеделник ще дойде да ни види. Ако има нещо ми пррдложи друг док за връзка. Бихте ли ми казали какво се прави на това първо посещение при беба  Hug
Другото, през нощта много скимтеше душичката, наака 4 памперса, а ядохме само два пъти през нощта, но имах чувството, че постоянно иска да яде. Или колики, или нещо с акането, знам ли? Ето и сега скимти, свива се и пръцва яко  Mr. Green До колко е нормално да акаме, ние пък на обратно от Влади  Mr. Green

# 598
  • В къщурката на хълма на феите
на мен пък нищо не ми помогна за тва кърмене, ама при мен пролактина като го изследвах през януари едваааа успяваше да излази до 300 единици .. тоя аденом ми е*а майката на кърменето .. още и още ме е яд, че не успях да си храня детето аз, ми трябваше да го бухам с АМ, ама каквото такова здраве да е .. пък за водатаааа Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green докато бяхме на кърма Ема направо не искаш и да чуе за вода, ама после елате да видите Mr. Green във вторник за 2 часа изпихме 180 мл. Mr. Green

# 599
  • Sydney
Пандата е супер  Heart Eyes
за кърменето - в болницата помагаха супер много, викахаме на 3 часа, но тя все нещо не ядеше, а и нямаше какво в началото и й връзваха сондата Sad после се пооправиха нещата и се прибрах и до там... който не вярва, че от стрес може да спре кърмата, аз съм доказателство...
Ема пак е със сополи Sad знам, че е от зъби, излизат й три на куп... и вече ще се хвърля от някъде  Tired

Общи условия

Активация на акаунт