Тук в Родени се събрахме,които в ИБ за дете мечтахме-тема 4

• 15 145
  • 747
  •   1
Отговори
# 570
  • Кафе,грим и без да мечтая, днес пак ще бъда силна!
Деска, добре дошла,засега гледам много добре се справяте с кърменето, само така  Hug

Бамби, и на теб добре дошла, а той да ти е жив и здрав Hug

Аз отново и отново съм в някакъв кошмар, петя е с ентеро вирус от снощи  Sad баща и я кара по нощите на детски спешен във ВМИ-то, t-39,3 и нямаше сваляне цяла нощ  ooooh!, но вече е по добре, наболява я корема но ще мине.Явно след АБ-далацина е направила дисбактериоза и заради това така.

Митака пък, както се похвалих че изпи 30 мл. АМ, така и с това си останах, не щя да завтори, аман вече диване голямо е, поне кашата я яде, днес изяде 50 гр. и после суче като невидял, всичко изсукава. От'де тази лакомия и аз не знам.  Simple Smile

Фейти , ми дай му да пише на детето, ама си скръндза  Laughing Heart Eyes

Петьовка, като изчистиш у вас, заповядай и у нас да изчистиш   Laughing  Mr. Green, че аз съм затрупана със супер много работа ,  кога летите (или се върнахте  Crazy) ?

# 571
  • При моето слънце
Аз съм много доволна от себе си  Mr. Green (умре сиганката). Изчистих си хладилника, печката, терасата, прахосмукачка, парцал, разплатих се по банките и съм подготвила вечерята  Party
Ох, Петеска, вашето край няма, дано ви е за последно за много години напред  Hug
А за моето пътуване има много време, чак юни месец. Сега чакам да му стане паспорта на диването. Наложи се два пъти да ходим да го снимат, едва го излъгаха да стои мирно  Crazy
Бамба, добре дошла при нас  Hug

# 572
  • Варна
Петеска , много неприятна поредица с болести при каката, да минава бързо  Praynig

Петьофи, ако не е проблем сподели какви докс за необходими за паспорт на дете  Flutter

Бамба , добре дошла , слуша ли те малчо и с двете уши  Flutter

Муцунка ходи като се държи по мебели, врати , стени `, как и идва на ума  newsm78 и все на лаптопа налита  Crazy

# 573
  • При моето слънце
Libra, съвсем навреме й е да ходи, придържайки се за мебелите, скоро може и да те изненада като се пусне сама  Wink
За документите - оригинал и копие от акта за раждане, бележка за адресна регистрация, платена такса от 10лв (обикновена поръчка) и 2 бр. родители  Mr. Green
Ако случайно детето излиза от страната  само с единия си родител (както е в моя случай), е необходимо нотариално заверено пълномощно от другия родител. Това за информация, ако на някой му е нужно.

# 574
rotfImao rotfImbo Ахаха ама съм , гледам Фейт че си сменила аватара със спиди гонзалес и чак след два три поста се усещам, че това име вече гордо носи Пламката  Heart Eyes

Ми точно като Спиди ми е това детенце  Mr. Green Ариба, Ариба ... Андале, Анделе  Joy
Браво на малката, наистина скоро може да те изненада и да се пусне  Hug

Петеса ... ужас направо  ooooh! Оправяйте се бързо и както ти казах, проветрявай повече да влиза чист въздух /ч с тези бъцили  ooooh!/ и  излизайте на разходки да съберете малко слънчице  Hug

Бамба  wavey
Ново 20 сега с този край на света ... не го очкавах  Crazy

# 575
  • shumen
Добро утро!Ние сме будни от 7 и след малко изчезваме на разходка.
Пете,ужас.Да се оправяте скоро.
ООпс,аз отивам да мия наакано дупе,че и се оповръща от много игра.

# 576
  • Сливен
Добре дошла на Кокосита  Hug И аз да изкажа мнение относно кърменето - за разлика от другите аз подкрепям кърменето само от едната гърда - в началото четох някъде (не помня вече къде  newsm78), че ако се дава от двете и особено в началото когато бебето не изсуква толкова ефективно, пие само предното мляко, което всъщност не е толкова хранително и причинява колики. И досега сме така - на едно кърмене - едната гърда, единствено след банята вечер давам и двете. Проблем с малко кърма нямам и от раждането до сега не е пила АМ (освен в родилното, докато ми слезе кърмата). Ако смяташ да съхраняваш и замразяваш кърма е добре да доизцеждаш, но ако не - няма смисъл щом не са ти напрегнати гърдите. Аз също се изцеждам на ръка, така и не успявам да направя това с помпа, що кърма съм изцедила така, и сега във фризера има 8 контейнерчета на авент по 180мл.
Вчера бяхме на ДК, резултатите са : 8,745кг. и 72,5см. (+255гр. и +1,5см), на мама диваненцето не се спира и за минутка и не може да наддаде повече, ама нали е мома ще се вталява от сега.  Днес ще ходим да и взимат кръв, че с този нисък хемоглобин.... дано този път вече се е нормализирал и да го спираме този малтофер.
Хубав ден на всички  Hug

# 577
  • София
освен да се запиша да взема и да ви запитам нещо аз  Mr. Green
строших на детето едното шишенце вчера, сега се чудя дали пак да взема малко от 120мл или направо голямо от 240мл. та има ли период в който консумира такива количества и дали е скоро  newsm78

# 578
  • Варна
Бамби, вземи 150 мл според мен. Аз до шише 240 така и не съм стигала, според мен е страшно много като количество, виж 150 е изпивал. И пак като по-голям, вие сте много малки още, и да ти дотрябва голямо шише няма да е скоро, така че ако опциите са 120 или 240 - вземи 120.
Съгласна съм с Роксана относно кърменето от двете гърди - втората да се предлага едва когато сме сигурни, че първата е изсукана, в такъв случай на следващото кърмене се започва от нея.

# 579
  • Sydney
бамбарадамбара Добре дошла тук Simple SmileSimple SmileSimple Smile
pettesa доно бързо да се оправя  Hug а иначе браво на Митака Simple Smile кашата в повечето случаи я ядат с кеф... Ема всяка сутрин яде каша и друго не иска, как не й омръзна не знам  Rolling Eyes
mecani не знам от името, от рогатата зодия ли е, от какво е, но просто е нетърпима... вчера баща й ми звъни, идвай си!!! (аз съм на фитнес)... вечерта заспа и после през половин час ставам да я гушкам, защото реве....  Close

# 580
Бамби ... вземи си още едно малко, скоро наистина голямо няма да ти потрябва, а с него е неудобно храненето, когато са толкова мънички  Whistling После малкото аз лично си го ползвам за вода/чай/сок  Heart Eyes

# 581
  • София
явно малко пак ще взема, че иначе ще му е трудно да си го подпира сам  Crazy

# 582
Бамби, аз лично бих избягала от малкото, защото съвсем скоро ще е абсолютно неизползваемо, а пък не съм от тези хора, дето през 3-4 месеца ще купуват нови шишета (особено като не са по 2-3лв.). Лично мнение. Simple Smile
Рокси, само 8х180мл? Rolling Eyes Аз за два месеца някъде бях събрала има-няма 12-13 литра... Shocked При все, че не започнах още в самото начало, когато се пръсках по шевовете. Crazy Накрая всичко изхвърлих, щото кърмата ми така и не спря, а й изтече годността и нямаше как. Confused
Що се отнася до кърменето от две гърди, аз също имах предвид да се дава втората при изсукана първа (ама забравих да го напиша). Peace

# 583
  • София
Не се сдържах - аз давах на банката за майчина кърма по половин литър на ден и още толкова замразявах, като периодично подменях фризерния резерв Simple Smile Накрая изхвърлих всичките литрища, поради същите причини като Теди Simple Smile Ползвала съм кърма само, когато ми се наложи 2 дни да лекувам ухапано зърно, за да не му давам да пие кръв Wink

# 584
  • Сливен
Теди, това ми е постоянния резерв, който гледам да поддържам. Нали постоянно пътувам до Ст. Загора (там уча) и когато я гледа майка ми през това време и дава от замразената кърма - после когато не пътувам възстановявам резерва. Отделно всеки ден изцеждам, за да има кърма за следобедната разходка. Точно поради тази причина (да не изтече годността) не замразявам повече от това, което съм написала.

Общи условия

Активация на акаунт