Тук в Родени се събрахме,които в ИБ за дете мечтахме-тема 4

• 15 115
  • 747
  •   1
Отговори
# 615
  • Габрово
Бени, как да не ти вярвам, че от стрес спира кърма, за да се секретира нормално пролактин си трябва яко спокойствие и почивка. Аз поради липса на последните не можах да се похваля с много кърма и дълго кърмене на Иглика, макар че, правих, ядох и пих какво ли не ... и консултант по кърмене ме наглеждаше.

Петьофка, мисля ти беше споделяла, че на Мишо късно му се беше затворила фонтанелата. Кога точно и имаше ли някакви проблеми? На Иглика има чувството, че не мърда напоследък, уж яде балансирано, всеки ден е навън, Вигантол - от време на време.

Джаки, съжалявам, но те поздравявам за философията. Това е правилното мислене.

# 616
  • При моето слънце
Иве, нашата фонтанела се затвори чак на 1г. и 8м. Беше огромна, сега, като му разглеждам снимките, хлътването се вижда съвсем осезаемо. Витамин Д не съм давала, мнооооооооооого рядко, ако се сетя. Не сме имали някакви проблеми, не съм му слагала шапка и бяхме постоянно навън. Мисля, че нямаш основания за притеснение. Все пак казват, че фонтанелата трябва да се затвори до около 18 месеца. Сега ще има повече слънце и ще видиш колко бързо ще се затвори, не се притеснявай  Hug

# 617
  • Варна
Иве, и Алекс беше с голяма фонтанела и се затвори след 1г. и 6 м. И аз като Петьофи мисля, че нямаш основание за притеснение. Hug

Джаки, съжалявам. Hug

Бюти, прекрасни сте. Hug Heart Eyes

Пете, бързо да оздравява каката. Hug

Поспаланче, честито отбиване. Hug

Бамби, добре дошла! Hug

# 618
Жаки, Hug !!! От сърце ти желая съвсем скоро да се похвалиш отново и този път всичко да е благополучно! Praynig

# 619
  • София
я кажете , моля, за захранването какви количества се хапват  newsm78
не съм тръгнала сега, ама една тиква искам да съхраня, щото е био и еко по моите стандарти, и мисля да я замразя, ама се чудя на какви кубчета да е.

# 620
Жаки, тъжно, но скоро пак да ни зарадваш и да е всичко наред  Hug
Пандите са много хубави  Flutter
Мецко, вие като жабче, ние вече не пием вода, отказва я  Hug
Къде е Стелито и Ради? Стел, и аз си имам гъзар вече  Mr. Green
Поспалане, браво, вие отбивайте, аз забивам тепърва, така да се каже  hahaha
Пете, бързо да минават тия ваши перипетии   Hug
Леле, времето е прекрасно. Аз излязох точно за половин час, влязох в един магазин, купих някое боди, пижамки и страхотно комплетче с клинче  Laughing Половината дрешки не ни стават, та направо на 62 минахме  Mr. Green
През нощта пак много мрънка, търсеше постоянно цица и пак спа между нас на спалнята. Ох, дали са колики или пък като спи по цял ден и нощем и се бодува  newsm78

# 621
  • Варна
Бамба, формичките за лед са по 20 мл - идеално е.
Джаки,
съжалявам Hug

# 622
Тук съм ,кой пита за мен? Днес ходихме до Плевен на лекар заради проблемното ни кърмене и всичко си ни е наред , просто ни мъчат зверски колики и затова повръща често на фонтан.Запознах се с прекрасен лекар ,който "изповядва" моята религия и
Скрит текст:
натри носа на свеки относно захранването.Снощи се беше завайкала,че не му давам сокчета на детето,а аз като чух настръхнах и много остро казах"Да не си посмяла да пъхнеш нещо различно от кърма в устата на детето" Тя явно се обиди-"И докога ще го кърмиш?" Аз:-"До 1-ви клас"  Blush След като се успокоих и обясних , че ще го захраня със зеленчуково пюре когато детето прояви инерес 4-5-6 месец,когато-тогава.Тя не остана много доволна,затова помолих Доктора да и обясни някои неща за забелването и захранването,и за кърменето на поискване,и водата,и други подобни .Похвали ме,че въпреки,че съм много млада, Ради е много добре гледан,а свеки обеща да не си налага съветите и да ме остави да действам по инстинкт  Mr. Green
Деси Пиле шарено,вземи си Матсан-дойч за хемороиди -трепе ги до крак гадините  Hug Хапвай круши и не се напъвай  Ъъ,знаеш къде  Mr. Green Ако  продължи да ти се прави н "Гъзар" свиркай да прилагаме и други тактики  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Цунки на Дени
Поспалане Честито ви отбиване  Peace
Пете Аман от болести  ooooh! Да се оправяте  Hug

# 623
Поспалане, честито отбиване! Grinning Дали след края му и у вас махна вълшебна пръчица, която накара дребосъчко да нани по цяла нощ? Rolling Eyes
Стели, браво за реакцията! Някой път майките (без значение тъщи или свекърви) искат точно такъв категоричен тон, за да се сетят, че вече са баби, а не майки (на бебето, де, на нас винаги ще ни бъдат Heart Eyes ) и ролята на мама се поема от друг, а този друг също има виждания по някои въпроси, както и желание да решава проблеми. Crazy Що се отнася до повръщането ви - няма да се шашкаш, Ники ми драйфаше до след захранването. ooooh! Едва когато "твърдата" храна стана в по-обилно количество, тогава ни изчезна повръщането. Просто млякото е много лесно за изкарване наобратно, щото е течно. Simple Smile
А бе за тия Гъзари... Дали имат лечение, ако са от повечко годинки?! Confused Щото аз май си имам (от как се помня съм с ужасно бавна перисталтика и съм сигурна, че това е причината) и ми се ще да ги изтребя... Не съм говорила с лекар по темата, не съм и ходила да го констатират, ама с малкото си познания по темата си мисля, че не греша... Tired

# 624
  • до едно тепе
Теди засега вълшебната пръчица не действа,но в момента му пониква 8-мия зъб и вече трета нощ се събужда в 3 и го прибирам между нас с баща му, за да заспи.Не сучеше нощем повече от месец,но продължава да се събужда поне по 2 пъти-пийва водичка или направо идва да го гушна и заспива.Откак смениха времето баща му го будеше в 6 за млякото и вчера решихме да се направим на ударени и да не го будим-е в 6,03 се събуди с рев и изсмука цялото шише на един дъх. Явно огладнява тогава newsm78
Стели дано не ти се меси повече,защото е неприятно наистина.При нас майка ми се опитваше,но и режех набързо поривите.А за повръщането да не те стряскам ами моето повръщаше почти до 6 месеца,но си наддаваше нормално. Малко преди да почнем захранването намали значително повръщането и след захранването спря напълно Peace
Моята свеки пак ме натегна тая вечер,но сина и е виновен и нали съм тиха,скромна и набожна та се отказвам да се ядосвам и му разясних някои неща Mr. Green

# 625
Фейти днес те стрещнах ама докат се усетя бях те подминала,а и бързах да похапна,че в 3,30 следобед още не бях обядвала и вече не можех да гледам от глад.

Ееее, толкова дебнах дате видя, че разногледа станах по едно време с толкова майки и колички  Crazy но пък се видяхме с Мечкони  Hug и още една мама от моята тема. А времето беше направо убийствено якоооо  Mr. Green жалко, че утре се разваля отново  Crossing Arms
браво за успешното отбиване  Hug

Ох Петеса  ooooh! силни гушки и бързо оздравяване на каката  Hug

Бамба ... защо ще замразяваш сега ... идва лято и спокойно можеш да захраниш с пресни и хубави зеленчуци  Hug ока ти е рано пък още .... поне тогава замрази. сега ми се вижда твърде рано  Crazy
Но пък като си решиш ... най-добре слагай в пакетче от всичко по малко и после си срязвай колкото ти трябва за гозбата  Heart Eyes

Ох ... лягам, че съм като пребито куче ... два дена подред слизам до градската и краката вече не ме държат  ooooh! ... лека нощ  Mr. Green

Аааа, да вметна само, че и Пламен все още връща  Laughing

# 626
  • В къщурката на хълма на феите
мммм Петеска па да не вдигаш само ти кръвно бе .. аааа ма моля ти се и аз съм в тоя отбор от около седмица вече Mr. Green

уфффф Джаки!!! много те прегръщам миличка, следващия път всичко ще е наред! Hug Hug Hug Hug

# 627
  • shumen
Добър вечер!Ние днеска пак цял ден бяхме по улиците от 10.30 до 19.30,че се сменяхме и хранихме навън.Утре и другиден ще си стоим вкъщи,че го дават да вали.
Аз да Ви питам-може ли Малтофера да ни разхлабва,че акаме рядко и след всяко хранене,а досега беше по 1 път на ден,че и е прескачал.
И Дени още връща от време на време.
Ау тука заваля и гърми и май ме хване шубето,че сме и сами с дребен.Дано поне той си спинка спокойно,че да не лудвам отсега.

# 628
  • Кафе,грим и без да мечтая, днес пак ще бъда силна!
Здравейте,  Sad  Wear Umbrella

За връщането/рефлукса/ на нас ни изписаха Гастротус Бейби-сироп.Много съм доволна.Действа на механичен принцип и след хранене създава филм, който пречи на храната да се връща обратно към хранопровода Peace Педито каза че повръщането по принцип не е проблем, ако детето си наддава, но е предпоставка за инфекции на носоглътката и гърлото.

Уф Мецо, сега пък и ти кръвно, от малко дертища ....  Hug

Стели само така, аз със моята свеки проблем нямам, но с мама си повишаваме тон от време на време, относно отглеждането на Митето. Сега се е заинатила да купува паяк ... та не знам къде ще му излезе края.

Дани, сигурно го разхлабва желязото (и мен така, аз пия сорбифер). 

Аз си имам вече лази буба  newsm30 Mr. Green   Mr. Green  Mr. Green  и яде по 70 гр. каша  Mr. Green, и кака е доста по-добре, сега ще я захранваме и нея  ooooh!

# 629
  • shumen
Добър вечер!Къде сте всички в това дъждовно време.
Пете,днеска сме по добре-акал е само 2 пъти,а не като вчера и онзи ден по 3-4.
Аз да Ви кажа,че на Практикер от утре столче за кола 9-36кг.намалалено на 70 лева,а на Метро за 50 лева също намалено.Аз мисля да отскочим в петък с мъжо да ги видим.

Общи условия

Активация на акаунт