Тук в Родени се събрахме,които в ИБ за дете мечтахме-тема 4

• 15 216
  • 747
  •   1
Отговори
# 420
Сигме Отпусни душата-много бързо ще се нагодите-за 2-3 дена ще имаш чувството,че цял живот си била майка,че си родена за това и ще си единственният човек който ще разбира и успокоява малечка Wink След 2-3 дена ще се притесняваш за съвсем други неща , но нямам как -всичко трябва да си мине по реда  Hug
Меци Още ли сте с колики ??? Shocked Shocked Shocked Ти уби всичко детско в мен  Tired мислех , че до 3-я месец минават  Confused
Теди Мислех , че за спането права,само аз съм така  Mr. Green ММ ми каза ,че люлея "нищо" на сън и правя "Шшшшш" ... Mr. Green

# 421
Стели, не се плаши за коликите! Мецинка нямаше възможност да кърми много, според мен това също е предпоставка (не е задължително, ама с такова впечатление съм останала). Захранването също ще изиграе роля, си мисля. Рано или късно ще отминат, споко! Mr. Green Що се отнася до спането права по време на кърмене - със сигурност не си единствена. Laughing Още сте малки (в смисъл аз не бих посмяла на тази възраст да опитам), но по-натам може да пробваш да кърмиш направо легнала - не е истина тогава пък колко спокойно се спи. Crazy

# 422
Теди В началото го кърмих легнала и той много хубаво си цоцкаше,дори се оригваше легнал и само се отмествах от него,но аз не съм си позволявала да заспя кърмейки го !  Naughty Наскоро опитах пак , че ме боляха краката от разнасяне , но постоянно изпускаше зърното и се ядосваше  Thinking  Футболна топка също не иска вече-нерви се , че му контролирам главата -та ни останаха класическата и кръстосаната люлка  Rolling Eyes
Относно коликите-ами само на кърма сме а от 2-рия ден след изписването сме със зверските колики -минах всякакви капки ,дори поръчвах от чужбина ,но ефект нямаше.Сега не му давам нищо-само се гушкаме и топлим коремчето , пускам сешоара или го изтезавам с пеенето си  Joy да го заболят ушите и да забрави за корема  hahaha

# 423
  • При моето слънце
Сигма, много се радвам за вас, крайно време е вече да се гушкате. Иначе не се притеснявай, ще се нагодите за ден два.
Станитани, честит рожден ден с най-добри пожелания   bouquet
Стели, а опитала ли си с чай от анасон, не само да даваш на Ради, а и ти да пиеш от него, при нас вършеше чудесна работа.

# 424
  • Sydney
STANITANI Честит Рожден Ден Simple SmileSimple SmileSimple Smile
sigma Утре като се приберете вс ще е наред  Hug

# 425
  • до едно тепе
Станитани Честит Рожден Ден!  bouquet
Сигме ще се справиш.А за АМ-то и аз вчера щях да ти пиша да питаш какво и дават за да вземете същото.И потърси си добър педиатър,ако не сте намерили вече.Защото за мен това е много важна част от всичко.Трябва да имаш доверие на лекаря и да следваш указанията,които ти дава и да можеш да му звъниш по всяко време па макар и за нещо,което ти се струва глупаво,но те притеснява Peace А за нощното ядене вероятно са я отучили вече в болницата и ще ти спи от 12 до 6.Поне аз така си мисля Thinking
Стели аз да ти го напиша тука,че да не спамим в другата тема Mr. Green Имах предвид докторката ви да следи на малчо фонтанелата,защото при децата наддаващи повече е по-голям риска от рахит и не само затова.Трябва на всяка консултация да я следи,за да може да актуализирате дозата на вигантола,ако се налага Peace

# 426
разбрах- правя кафе- топло-хладка вода на 37 градуса плюс две лъжици мляко.

а бе сложна работа  hahaha

още не са я отучили от нощното хранене, защото тя де факто още не е родена. имаме още 18 дни до термин Thinking сега яде по 60 грама. АМ в неонатологията им дават фризовом, но не съм сигурна дали на нея ще продължи.

# 427
  • Кафе,грим и без да мечтая, днес пак ще бъда силна!
а колко тежите вече

# 428
вчера 2240.

Стани, честит празник  newsm59

# 429
  • Варна
Сигма,
а защо да я отучват от нощното хранене newsm78 Нито е необходимо, нито е добра идея според мен Confused Браво за теглото Simple Smile
Станитани,
честит рожден ден и от мен   bouquet

# 430
  • Кафе,грим и без да мечтая, днес пак ще бъда силна!
Сигме браво, до термин май ще мине 3 кила  Peace

Момичета решила съм да захранвам с оризова каша, искам мнения моля - за и против,
Аргументирам се с това, че сме с хронично разстройство все още воднисто с лактозни остатъци (белите топчета).Затова съм си начертала следната схема - Захранване: оризова каша -за седмица въвеждам 1 порция, като в началото ще я приготвям с вода, като и свикне с АМ..След като въведа ориза, мисля да започна да въвеждам картоф, морков, пащърнак ... по нататък тиквата, броколи и др.Като въведа първото пюре до 1 порция, да избутам постепенно оризовата каша за следобед,
Намислила съм така първо да заменя следобедното с оризова каша+АМ за да го засити малко от малко повече, че през нощта да не се буди толкова, ще мъча да огранича част от нощните кърмения (3-4  Crazy), примерно да си останем само с едно нощно кърмене към 3 часа ме устройва.
Ако някъде бъркам, моля да ме поправите, приемам всякаква критика и съвети  Peace

# 431
Пети, моето мнение е, че оризовата е ок за захранване  Peace но не разчитай, че ще почне да ти спи повече от това, че ще я даваш следобяд  Crazy  с времето на захранването би трябвало да се регулират нещата де  Hug може само с вода да не хареса кашата, по-добре с АМ може би  newsm78  ще се водиш по детето разбира се, може пък тотално да ти откаже кашата и ще ти се промени цялата схема  Whistling

# 432
  • Sydney
pettesa ако имаш кърма може и с кърма да я правиш  Peace
sigma това АМ май беше против повръщане... Ема я изписаха с Аптамил Premapure, но след вс видове мина на Лактана... а за нощното - тя сама ще спре да яде и през нощта Wink

Последна редакция: чт, 28 мар 2013, 14:58 от benitabeni

# 433
  • Варна
Петеска , аз стартирах захранването точно с оризова безмлечна каша и съставих схема в следната последователност :

1-ва седмица: обяд оризова каша
2-ва седмица: обяд тиква , следобед оризова каша
3-та седмица: обяд картофено пюре , следобед оризова каша
4-та седмица: обяд тиква+картофи , следобед оризова каша + круши пюре
5-та седмица: обяд тиква+картофи , следобед оризова каша + ябълки пюре
6-та седмица: обяд морков пюре , следобед оризова каша + круши и ябълки пюре
7-ма седмица: обяд морков+картоф, следобед оризова каша + круши и ябълки пюре
8-ма седмица: обяд пащърнак, следобед оризова каша + круши пюре

и т.н и т.н основното като принципи

- въвеждане на нови храни от понеделник до неделя
- стартиране с 3-4 лъжички в началото до порция от 120 гр в края на периода

ако се присетя нещо ще допълвам , успех  Hug

# 434
  • Габрово
pettesa, добре си го решила. Тя beauty_ е казала, ама и аз да потвърдя, че оризова каша с вода може и да не се хареса на Митака. Аз давах на Иглика оризова на ХИП само с вода, тя я ядеше де, но аз като лапнах и едва я преглътнах - голям блудкаш.  

libra, имам една корекция по схемата ти, ако позволяваш. Новите храни се въвеждат до обед, а не следобед и вечер за да може да се забележи овреме ако има реакция, а не да стане докато спят всички.

Последна редакция: чт, 28 мар 2013, 15:59 от ivap

Общи условия

Активация на акаунт