Тригодишно февруарчето е вече, пролетта не е далече (49)

• 56 698
  • 745
  •   1
Отговори
# 555
  • До Балкана
Ах, ах 9876!
Честита прекрасна вест! Вярвам, че всичко ще е наред! Безпроблемна бременност и прекрасно здраво бебче на финала! Hug

# 556
  • offshore & overseas
Ех, отдавна чакам да ни се похвалиш офицялно!! Честито и... всичко ще бъде наред, нали знаеш! Hug

Такива конспирации не са нещо необичайно във форума - в скритата група във фб обаче няма как да проникнат външни лица. Ако искам да напиша нещо „тайно“, пиша там. Mr. Green

Освен ако не подозираш някоя от нас, де, хихи. Twisted Evil

# 557
  • София
Честито и от мен! Много се радвам!

# 558
Толкова се радвам, 9876! Чаках и аз с нетърпение да ни зарадваш с тая вест. Знам колко много го чакаше и ти чудото.  Hug Всичко да мине по вода до края, миличка!  Hug Hug Hug

# 559
благодаря ви!  Hug ето затова не ми се затрива от лицето на форума съвсем. тооооолкова сте ми милички! целувки!

# 560
Скрит текст:
Откакто сме се върнали от Цюрих все искам да пиша и все не успявам... Доста задачки ме налегнаха, предстоят и още, а и имам повод за доста задълбочен размисъл. От няколко седмици съм неспокойна и трудно заспивам, нощем се будя и мисля..., а нищо не измислям... С Ники трябва да решим дали да тръгваме за Варна другия месец или да се установяваме тук. След като сделката с апартамента пропадна и се набутахме над 10 бона, нещата не са никак розови. Имам работа, децата са приети на ясла и градина, но ще трябва да сме на квартира, а и Ники няма сигурна работа. Това много ме безпокои... Дори и да заминем, той няма да спре да пътува до Разград, защото тук вече си има клиентела, търсят го. С децата ще трябва да стоим сами през половината седмица. Още нямаме свястна кола, аз още не съм си "припомнила" как се шофира... Ще плащаме квартира, внасяме му осигуровки,а  доходите ни са 300 лв майчински и детски и парите, които той изкара, които не са сигурни и постоянни. Дори и да започна работа през октомври, пак не знам дали бихме се справили... А и вече ми се иска да се установим някъде, да си имаме наш дом, наше си местенце... Замисляме се дали да не си купим някоя къщичка тук и да си я спретнем- ще излезе по-евтино от жилище във Варна предполагам. Не че тук има много работа и ще прокопсаме, но е някак по-спокойно, по-евтин е животът... Мисля, разбира се, и за възможностите, които предлага за децата ни големия град, но не знам струват ли си цената от много лишения... Нямам болната амбиция да живея в голям град с цената на всичко- искам дом, малко сигурност и спокойствие, децата ми да растат щастливи и да имат необходимото. Главата ми ще се пръсне вече. Често плача от безсилие- иска ми се да знам кой е верният път... Не ми се ще да тръгнем за Варна, децата да започнат градина, да се адаптират, аз да почна работа и в лютата зима да се окаже, че не можем да си плащаме сметките и пак да се връщаме към Разград- нови градини за малките- пак процес на адаптиране за тях и то през зимата, търсене на работа за мен... Абе, стрес! Не знам дали да се подложим на това. Свекърите предлагат да ни дадат горния етаж на къщата, да си го направим, както искаме, но засега този вариант е неприемлив за нас- нито аз, нито Ники го искаме, искаме да сме отделно. Та, споделих ви терзанията си... Простете, че ви използвах за отдушник! Hug

Иначе вчера водихме Ния на кардиолог за контролен преглед- няма и след от шумчето в сърчицето, даже няма нужда вече да я водим на контролни. То още предният път стана ясно, но ние все пак отидохме.
Далче, голяма работа ти е отворила тая пералня, бе. Аз от такива битови аварии пък изпадам в ужас.  Shocked[/color]

Последна редакция: чт, 20 юни 2013, 22:43 от АлеНия

# 561
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Далче, боже само като си представя това с пералнята и ... добре, че приемаш спокойно нещата Simple Smile
9876, честито  Hug
Аз не смея да се похваля ... щоТ декември направих мисед ..., ама дано всичко е наред  Embarassed
АлеНия, браво, че вече нямате притеснения за Ния Simple Smile ... За другото ... какво да ти кажа ... Аз ако бях бих тръгнала, но ... май само си говоря ...
ЧуННи фотки правите на децата ... аз не го мога това Simple Smile
Лек ден!

П.П. Ника да пише, че и нея я мислА  Wink

# 562
  • До Балкана
Таничка, не мога да дам съвет, защото ще претеглите нещата, които са от най-голяма важност за самите вас при вземането на решението, само да обърна внимание на факта, че може би не трябва да те притеснява много, че би се наложило нова адаптация на децата, защото те лесно свикват и бързо са адаптират - това в общия случай, разбира се. Виж това с работата и финансите си е сериозно нещо. Пожелавам ти решението да се избистри само много скоро, да имате вариант, който да е най-добър за вас и да ви донесе комфорт и спокойствие. Hug
Браво за резултатите Нийчето! Heart Eyes
Ла вида  Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover

# 563
  • София
Танюшка, много добри новини от кардиолога!  Peace Колкото до другите терзания... Аз направо ще те посъветвам да се юрнете смело. Някак усещам, че сте решили вече (в сърцето си), само имаш нужда от кураж. Толкова време беше "в Разград, но сърцето ми е във Варна" (или нещо подобно), сега вече имаш повече сигурност от преди - децата са приети в детска градина, имаш работа. Имаш и много приятели, на които можеш да разчиташ. Ники може да пътува, но ей го де е Разград. Пък в наааай-лошия случай винаги може да подвиете опашка и да приемете горния етаж. Както казах, ей го де е Разград. Не е в друга държава, я! Да, рисковано е много, първата зима ще е най-трудната, но според мен ще съжаляваш ако не рискувате сега.  Rolling Eyes

Ла вида, стискам много силно палци!

# 564
  • София
Ла Вида - стискам палци  Hug
Танче, къде сте приети на градина, във Варна или в Разград? Ей това е определящото според мен на този етап. Във Варна има сериозен проблем с градините, та ако не сте приети там си мисля, че ще ви е много, много тежко. Колкото до другото - колкото и много възможности да предлага големия град, толкова и много ограничения от друго естество предлага - повече престъпност, по-голяма лудница, липса на каквото и да било спокойствие... Прегръщам те силно! И също така вярвам, че ще се справите с всякакви предизвикателства с Ники и знаеш ли защо? Защото се обичате и съм сигурна, че заедно с всичко можете да се справите.
За момента мисля, че най-сериозният ви проблем ще бъде повишаването на доходите. Но и двамата сте умни, амбициозни и оправни и съм сигурна, че скоро ще има светлина в тунела  Peace
Не мога еднозначно да кажа кое е правилното решение, но съм сигурна, че сама ще го усетиш. Желая ти успех и вътрешен мир!  Hug А и забравих - чудесни новини на Ния. Дай Боже да нямате повече никакви притеснения  Hug

# 565
  • offshore & overseas
Никооо, обади се как си, че тука цялата тема те мисли!! Според мен тя е добре, просто е на ново място, лято е... Такива ми ти ралти. Grinning

Аз вчера бях потресена от желанието на Калина, отправено към мен:

- Мамо, искам да бъдеш вампир (и да смучеш кръвТ). hahaha

И аз се сългасих, де ше ходя.

То разбира се е донякъде извадено от контест, но... да получите представа какво се случва наоколо.

Успя и да разреве Люси с репликата, че утре щяла да се превърне и тя във вампир. Laughing

Иначе казано, вампирясахме тотално!!

Последна редакция: чт, 20 юни 2013, 20:26 от Мяуче

# 566
Здравейте момичета Hug Не съм писала отдавна,не съм и чела...Бях изпаднала в дупка,но с всички сили се опитвам да изляза заради Сияна.Тя,милата свикна да ме вижда тъжна и през цялото време ме успокоява,но съм убедена,че това вътрешно и влияе Confused На 21 май почина нашето котенце(повечето от вас знаят от групата във фб)Беше на 9 години,не беше стар.Почина от грешна диагноза.Обвиних се за това,че не сме го завели на правилното място(и все още се обвинявам).Много трудно стоях вкъщи ,особено сама.Карах я на валериани и валидоли.До скоро не можех да влизам в стаята където го намерих.Все го търся и все си мисля,че отнякъде ще се появи.Знам,че за повечето хора това е просто коте,но за нас той беше детенце!Две седмици след това почина и дядо ми.И с него всичко стана толкова бързо,разболя се от пневмония,влезе в болница и уж се оправи.След няколко дни започна да се чувства зле,спря да яде и за 4-5 дни си отиде.Свекърва ми отказа да отсъства един ден от работа и се наложи да вземем Сияна с нас на погребението.Но детенцето ми още веднъж се оказа силно и само каза,че дядо Христо е отишъл при Пухчо на небето Confusedзнам,че живота е такъв и смъртта рано или късно идва,но човек никога не е подготвен за нея!
Миналия петък пък ми звъннаха от яслата,че Сияна е с 39 градуса Т и силно зачервено гърло.Нейната лекарка беше отпуска и я заведох при нашия личен лекар,Изписаха и АБ.Цял ден не можах да и сваля Т,накрая я смъкнахме със свещичка.В събота като станахме малката каза,че много я боли гърлото,като погледнах в устата и цялото и гърло беше в бели пъпчици.Миличката ми само ревеше и ме молеше да и дам сиропче да и мине.Не можеше да яде,нито да пие.В събота няма лекар който да си вдигне телефона и се наложи да я заведа в спешното.Казаха,че било херп ангина.Три дни бяха големи мъки за нея.Едвам пиеше по няколко капки вода.за цял ден и се събираха по 5-6 лъжички мляко.Сега е по-добре,започна да си хапва,но още вида и е един такъв уморен.

Танче според мен трябва да рискувате.Каквото и да се случи винаги има път назад.Но ако не пробваш цял живот ще се чудиш какво щеше да е ако бяхте заминали Hug
9876 честита хубава новина!
Ла видка стискам палци! Peace

# 567
  • София
Пухче, прегръщам те! Не знаех за дядо ти, както и за това колко тежко изживяваш нещата!   action032 Целувки на сладката Сиянка, как се е измъчила с болестта, милата.  Cry

# 568
Пухченце, пращам ти всичките си прегръдки.  Hug Hug Hug Съжалявам за дядо ти и за котенцето. Дано успееш по-скоро да превъзмогнеш скръбта и да влезеш в релси. Нацелувай и силното Сиси от нас.
Момичета, благодаря ви за съветите и изобщо, че ме прочетохте с моите терзания житейски.  Hug Слънчи, приети са във Варна децата, но и в Разград могат да тръгнат, когато си поискам- тук няма такива проблеми с местата в градините. Още нищо не сме измъдрили окончателно, но май клоним към оставане тук... Наистина не знам... Толкова време исках да си ходим към морето, а сега... Страх ме е много... Не искам да стане така, че да се преместим, зимата да изхарчим готовите пари и накрая да се окаже, че и тях ги няма, и жилище никъде нямаме... Оф, стига съм се вайкала вече! Все ще решим нещо...
Ла видка, хайде дано всичко е наред!
Мяу, яко са се зарибили децата с ти вампири вЕрно.  Mr. Green

Всъщност имам и още един повод за оплакване- тръшнахме се всички вкъщи с летен вирус- повръщане и разстройство. Първо Ники, след 1 ден- аз и децата. Нощта беше кошмарна и откара така до обяд. Следобед вече сме по-добре. За пръв път я караме тая гадост, децата не са повръщали досега и беше ужасно. Sick

# 569
  • София
9876, много се радвам!!! Да ни държиш в течение по някакъв начин Wink
Пухче, много съжалявам Hug Бързо да оздравява Сиянка, това е най-важното.

Танче, посушай сърцето си (или по скоро вътрешния си глас). Ако нещо те спира да тръгнете, не го правете. Най-важното е да си спокойна, всичко ще се нареди по най-добрия начин! Дори и да не може си го представиш в момента. Hug Радвам се, че Нийче е добре, не съм се и съмнявала. Бързо да го пребпрвате този вирус.
Аз започнах много да се вслушвам в интуицията си напоследък и за сега не ме е подваела.

Последна редакция: пт, 21 юни 2013, 14:05 от el_P

Общи условия

Активация на акаунт