Тригодишно февруарчето е вече, пролетта не е далече (49)

• 56 707
  • 745
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Здравейте!

Далче, стискам палци Борил да се чувства добре! Нали знаеш, че като се натичат и поуморят доволно, няма и да усетят кой до кого спи...

Юхуу, браво на Диди! Личи, че пипа с вещина. Аз още не смея да давам нож в ръцете на Мони... Дали пък не съм прекалено орлица?

Нека всички сте щастливи и да се радвате на успешна седмица!

# 541
  • offshore & overseas
Здравейте, мили дами Simple Smile
Мяуче, как беше в Зоопарка?
Не мога да ти кажа, защото не отидохме.

Диди маже като за корица на списание Wink За пореден път съм очарована от финеса, който демострира това дете, а Юхучева междувременно стана майстор на триптихите. Heart Eyes

И аз си мислех да ги подпукам, но това би означавало да обработвам около 3 снимки/раз, за което понастоящем нямам капацитет (най-вече компютърен - една снимка ми коства > 1 час, и то без да съм изчистила всичко, тюх).

Тъй че единственото, което мога да предложа на невидялите го вече, са 2 хубави очи, музика лъчи (нарочно не слагам кавички на цитата, дансъ излагаме пред чужденците, че не знаем както трябва стих'творения със световна слава)...

Нито пък сме отработили някакви нови умения, с които да се похвалИМ.

Упс, before I forget, успешна седмица на всички ви, дами!! Моята започна зле, но ми се иска да го приема като урок и стимул за корекция.

# 542
Привет!
Криси, голям отчет от детската – голямо чудо! Crazy
Юхич, браво на сръчното Диди! Heart Eyes
Мяу, страхотна снимка! Flutter

# 543
  • София
Далче, наистина няма за какво да се притесняваш. Те в градината децата са си други деца направо. Диди вкъщи също е придричива - къде точно да легне, как точно да легне, специално одеало, специални придружители, специални пози...  ooooh! Тя иска да я гушкам докато заспи и то едно специално гушкане.  Rolling Eyes Но пък в яслата ми е ясно, че тези условия не могат да се изпълнят, а и там е друг свят. Последно ми казаха как с един хубостник не искали да се разделят и държали да спят двамата в едно легло.  bowuu Вкъщи това няма как да стане, тя не търпи и чаршафа да е на гънки даже.  Crazy

Иначе и в яслата на Диди е същото положение - сборна група, 40+ деца, двама души персонал (включително и за поднасяне на храненията, миене на съдове, тоалети, преобличания... те пък при нас всички и пушат, та си правят пуш-паузи навън, т.е. отсъстват  Mr. Green ).

Благодаря ви за комплиментите за Диди.  Hug Наистина е много внимателна, а това, което виждате на снимките, всъщност е втората филия, която маже в живота си.  bowuu

Мяуче, Люси е прекрасна, направо разцъфва красотата ѝ с времето.  Heart Eyes Ама си пази дяволитото пламъче в погледа, което си го носи от новородена.  Twisted Evil Иначе не съм никакъв майстор - напоследък снимам много малко (нямам нито време, нито муза), обработвам набързо, грубо и с плачевен резултат (което се потвърди като смених екрана Joy ), ама някак от самото начало съм приела, че съм аматьор и никак не ми тежи.  Crazy

Аз все още се опитвам да преодолея едни вести от края на миналата седмица, които ми пообъркаха част от плановете, старая се да видя хубавото в цялата ситуация и почти успях.  Rolling Eyes

Освен това от раз си сложих Офис 2010 и Фотошоп на новото комп, божествената супа от коприва, която правя за 4-ти път през последните 10 дни тъкмо стана готова, май ще ходя след малко на Панчарево на пъстърва и ми е едно хубаво.

# 544
  • София
Привет Simple Smile

Криси, при нас това се разказва устно, добре, че не ми пращат мейли всеки ден, че ... По принцип виждам известна разлика между частната и държавната градина, интересно защо ли в полза на частната.  Mr. Green
Калина ходи също с удоволствие, но тя е гърмян заек - догодина ще е 3 група - т.е. втора градинска, ми справя се. Отворих помагагалата ѝ на Моливко, ми даже добре се справя предвид крехката ѝ възраст. Учебника по немски - ми и той изглежда ОК за 3 годишно дете.
Малко се притеснявам, че от догодина започват да пишат букви. НО пък колкото може. До 1 клас, сигурна съм, ще се научи да си командва ръцете.
Мяу, Люси е прекрасна!  Heart Eyes
Юхи, Диди е прекрасно, кротко и чудесно дете, а ти си много изкусен фотограф. По отношение на аматьорството - ми не съм съгласна пък.  Crossing Arms
Далче, те за сборните групи доста често са така само първата седмица. По времето на Софи, масово си записваха децата ей тъй, да са записани ако им се наложи, а повечето ходеха по 1 седмица в месеца. Само Софи си беше неизменния Гюро Михайлов, милата. Confused Та пиша това, за да ти кажа, че според мен скоро ще има разлабване на редиците.  Peace
Коте, що тъй постно?

ХУбав ден ви желая и успешна нова седмица!   bouquet

# 545
Щот' наваксвам мотаене през уикенда, а предвиждам още. Mr. Green

# 546
  • offshore & overseas
Знам, че темата не е фотографска и затова ще се огранича с 2-3 думи, за да изразя несъгласието си с Юхуу. Аз всъщност смятам, че 2/3 от "дъ мейкинга" на добрата снимка се корени в самото снимане (кадриране, стайлинг, избор на сцена, не непременно в същия ред), а едва 1/3 от цялостния ефект (подчертано с две дебели линии) и въздействие на кадъра се дължи на добрата обработка.

Има случаи, когато обработката (пре)осмисля иначе невзрачни кадри, или дори кадри, които откровено не стават за нищо, но тези пост-кадри винаги изглеждат малко или много като изсмукани от пръстите (предполагам, че всяко правило има и изключения, де).

Толкова много приказки изприказвах, само за да кажа, че професионално или аматьорски, ти, Юху, снимаш добре, имаш талант и умения и снимките ти са хубави, смислени, интересни.

За ДГ оставам без коментар.

Калина напоследък се увлича по вампирите. И вчера се наслушах на най-подробни кървави истории (вълшебства, космос, вампири, летене, любов - ще ви разкажа може би друг път). Откъде тоя ентусиазъм, не ми е ясно. Нито е гледала Здрач, нито поне семейство Адамс - цялата хистерия се крепи на пустия Хотел Трансилвания - ма защо изригна чак сега?! Да се чудиш и да се маеш, както викаше Пеперудката. Thinking

# 547
  • До Балкана
Добро утро!
Бързам да ви снеса разказа на Бо, който беше толкова сладък, че и тази сутрин го карах да ми повтаря разни откази от него. Като отидох бяха на двора и като ме видя ми каза: Мамо, аз днес се изгубих и цял ден бях объркан. И после докладва, че батковците го блъскали, и понеже беше с тениска с апликация на батман, го обиждали, че той всъщност не е батман. "Мамо аз не спах нито с кака, нито с батко. Спах с Галчо, който се казва също и Галин. Той ужасно леве (реве) и аз му казвам Галчо лягай, а той не ме ме слуша и аз го дърпам да ляга да спи, а той пак става. Мамо, не искам да спя с Галчо, искам с по-голям батко."   Grinning Laughing После заключи, че не искал повече да ходи на голямата детска градина, искал с по-малките деца. Обаче като се събуди и рев да ходи на детската градина. Естествено го заведох, но на вратата мъжа ми звъни да съм взимала раницата и да съм прибирала детето. И какво да ви кажа - децата плачат, че не искат да ходят, моето реве, че не иска да си тръгва! Grinning Държеше да сменим потника, с който беше, с една моряшка блузка, защото " батковците няма ме ме обиждат вече, ащото аз не съм батман вече, аз съм моляк!" Единственото, което виждам като разлика с другата група, е че ги извеждат по-малките с пантофите, защото нямат нерви и възможност да им търсят обувките и да ги обуват. Споделих им, че ако само му намерят обувките, той ще се обуе сам и ще си подреди обувките в шкафчето без да го подсещат, но каквото дойде... добре поне, че излиза навън.
Да споделя и моето виждане. За непрофесионалното ми, но пък ценящо око, намирам снимките ти Юху и твоите също Мяуче, за много добри.
Масовост има в това вампирско увлечение, ей. Съседските деца ги гледам, че си рисуват по вратовете следи от вампирски ухапвания.  Rolling Eyes
Много ме мързи от 1 седмица, ама плаче ми се чак.
Мислех да оставя за друг пост, за да не претоварвам четящите, ама ще ми мине ентусиазмът за писане. Прибираме се с Бо от д.г. не мога да отваря вратата, нещо затиска. Влизаме и цапаме във вода. Поглеждам в пералното помещение - пералнята е до вратата на пералното (2 метра от мястото където стои по принцип) коша с дрехите затиска вратата, маркучите изтръгнати и всичко е във вода. И понеже подът е леко наклонен всичката вода от коридора се излива в хола - килима ми, секцията ми всичко плува и след като бях изчистила, изпрала и попила всичко се оказа, че водата е преляла и в на Борил шкафовете. И това последното го установих в 22.00 часа и цяла нощ си прах и си чистих.  Shocked Поне пералнята я бива още - ще закърпи 1-2 месеца да мине лятото - барабанът и е изкривен.
Всичко си казах!
Мяу, пожелавам ти края на седмицата да е толкова хубав, че да измие неприятното начало! Hug

Последна редакция: вт, 18 юни 2013, 09:53 от Dallcheto

# 548
  • София
Леле, Далче, ужас!  Shocked С лекота разказваш за инцидента с пералнята, но само мога да си представя какво ти е било.  ooooh!

Бо е очарователен.  Hug Хем му е трудно при големите, хем го влече към тях. Душичка!  Heart Eyes

Слънчи, Далче, Мяуче, благодаря ви за комплиментите.  Blush Не са много заслужени, ама си ги прибирам.  Crazy

Слънчи, миналата година цял месец бяха 493832093 деца в сборната група в яслата, дано тази година да са по-малко.  Rolling Eyes

# 549
  • offshore & overseas
Ох, Далчеее, това с пералнята ме потресе! Тя какво, сама ли си е извървяла двата метра - разкъсала оковите и тръгнала, представям си... Чудовищно направо.  ooooh!

Бо е сладур голям и се адаптира доста добре, браво на момчето! Heart Eyes

При нас в яслата през целия юни поначало са си в своите групи, със своите сестри и лелички. Сборните почват от юли, но тази година ОДЗ-то ще е затворено за целия месец и моите ще са в една друга, още по-далечна, градина.

В близкото ОДЗ отказаха да ги вземат (въпреки че са дежурна градина за юли), а аз отказах да се разправям и така. Добре поне че баща им ще е тук и се съгласи да ги кара с колата уж - дано не размисли. Tired

Благодаря ви за комплиментите, а на Далчето и за хубавото пожелание за края на седмицата.

# 550
  • До Балкана
Гледката си беше наистина бедствена и най-вече когато установих, че проблема не е само в коридора. Изчистих го и влязох да видя какво прави Борил в хола, където беше евакуиран, защото пералнята включена, отдолу вода - направо си е страшно заради тока. И що да видя - то си преместило масата да не му пречи и си цапа в локвичките в килима.... Не знам защо но такива битови аварии не ме събарят, стига да не касаят бойлера ми и достъпа ми до вода. Окъпана ли съм - значи съм щастлива.. Няма и как да се завайкам, че ще купувам нова - пари за кеш нямам - винаги е на изплащане и ми е все едно. Неприятното беше, че в момента в който си седнах на солидното четирибуквие с уверението, че поне 1 час няма да го вдигна и ще погледам филм ми се случи да получа повик от бориловите шкафове.... Благодаря ви за подкрепата, души необятни сте вие! Hug
А пералнята е тръгнала да простира, може би поради факта, че е качена на едно стъпало в дъното на пералното помещение и изкривения барабан, под въздействието на центрофугата я е изтласквал и като е стигнала накрая на стъпалото си е литнала с главата напред.. Знае, че ми е мързеливо и се втурнала милата да ми простре...Виж как се изкривява барабан - това вече е загадка дори и за моето въображение. Laughing

# 551
  • София
Привет мили дами!
Леле, Далче, направо ми се изправи косата докато четох премеждията ти с пералнята, ужас и безумие... само си предтавих наоднените шкафове и сладкия Бо да си щапури в локвичките.. дано да се оправите бързо...
Юхи, понеже Софи беше в сборни групи по времето, когато се плащаше за присъствени дни, може би това да е причината. Сега откак въведоха твърдата такса, доста народ все пак мисли, щот записал се и ходи/не ходи - все таз, таксата се плаща цялата. По тази причина и уплътняват добре  Confused
Колкото до комплиментите - абсолютно са заслужени, Диди има невероятни снимки! Не като при мен - от 30-ина снимки направени - само 2 на фокус  Embarassed Mr. Green

Днес Калина са ги водили в зоопарка. Много впечатлена от една мечка, която я гледала лошо и от един тигър, който, представете си, бил на райета. Имало и едно малко слонче, което акало. Това е пък нейния разказ.
А Софи - обещах ѝ да ѝ купя балеринки, че нали уж модерни, пък нея я затриса пубертет. Обаче забравила името на обувките и идва и ме разби с въпроса:
- Мамо, купи ли ми пепелянки?  hahaha

Ника се загуби, дали е почнала на новото място, дали всичко е наред? Ника, обади се, аз стискам палци! Thinking

Хубава вечер!

# 552
здравейте момичета!

Последна редакция: пт, 21 юни 2013, 17:02 от 9876

# 553
Честита ти новина, 9876!  bouquet
Да се пазиш! Hug

# 554
  • София
Честито, 9876!
Лека и безпроблемна, с чуден резултат накрая!
Да ни държиш в течение какво се случва около вас  Hug

Общи условия

Активация на акаунт