Мами от Пловдив с термин август, септември, октомври 2013г.

• 27 164
  • 745
  •   1
Отговори
# 225
някой може ли да даде съвет...относно каква възглавничка смятате да ползвате за новородените съкровища? newsm78

# 226
Искате ли малко полезна информация за зимните бебета, каквито всъщност ще бъдат нашите мъници Simple Smile

Първата разходка
Първата разходка се прави в зависимост от сезона, през който е родено детето. Роденото през лятото дете се извежда на открито още през втората седмица. При деца, родени през студен сезон първата разходка трябва да се предшества от изнасяне на детето пред отворен прозорец, отначало за няколко минути, а след това за 10-15 минути. По този начин за 3-4 седмици след раждането бебето е готово за изнасяне навън. Във всички случаи температурата на въздуха не трябва да бъде по-ниска от  10-12 градуса. Не трябва да вали и да духа силен вятър.  Продължителността  на разходката зависи също от сезона  - през зимата кърмачето се изнася за 20-30 минути, а през лятото за 1-2 часа два –три пъти дневно.
Особено ценно е извеждането, когато то съвпада със съня на детето. Сънят на открито е по-дълбок, по-спокоен и по-продължителен.

За мен лично беше полезно да го прочета и да го знам Simple Smile все пак на никой не му се стои по цял ден вкъщи, нали Simple Smile

# 227
Jivodara tермина ми е 8 август , но за всеки случай да сме готови че бебето нещо голямко върви да не реши да излиза към средата /края на юли  baby_neutral .  Аз съм се родила в края на 8 ми месец 3 кила и моята майка е била съвсем неподготвена.  Аи според последните 2 УЗИ нещо края на месец Юли все показва да е термина , ще го видим това другата седмица как ще е след като мина изследванията по ЗК и после съм при доктора при който ще раждам да видим как се развиваме засега.

Иначе  знам то тази тема държавна или частна болница  е много дълга и широка и всеки си има ред причини да избере едната или другата. Аз  даже споменах мисля тук в началото защо съм решила в Селена ( първо защото  имам познати които раждаха там наскоро и имат отлични отзиви, второ защото моят мъж в никакъв случай не желае да съм в държавна болница , доста е наплашен  от няколкото ни ходения в държавните ни болници и отношението ( само да кажа че той  е англичанин и  сравнява техните държавни с нашите) и Селена е тази която той намира за стандарт за родилно.  Много я мислех и аз и съм казвала че аз нямам проблеми да раждам в Окръжна или там ВМИ или Хирургии, . И за мое и за негово успокоение решихме Селена   bouquet.
В крайна сметка най - важното е да гушнем едно здраво бебе.  Иначе за мен също е хвърляне на грешни пари за скъпите колички от по 1000 и отгоре лева  или пък за креватчета от 300 лева , това е пак една друга деликатна тема   ...
Относно въпроса за възглавничка за новородено - доколкото знам до 1 годинка някъде не ти трябва възглавница, . Но има майки които слагат към 6-ти месец.
А и като чета , правилно си мисля да си излизаме с бебето живот и здраве след 1-вата седмица рано сутрин и привечер на разходки ,за да се възползваме от хубавото време и слънце.

# 228
Даааа спокойно можете да си излизате, то бебче ще е лятно Simple Smile няма да му трябва да се изнася на прозорец първо и после навън за по 10-15 минути, че да свиква, защото август, септември са си топли месеци, а аз от своя страна се надявам, че и октомври ще бъде топъл месец, че наистина никак не ми се иска от толкова рано да се затварям вкъщи...все пак и след операция трябва повече движение...нали така?
А относно операцията сега пък ме хвана страх и се замислих...аз съм с прекалено ниско кръвно, а доколкото знам по време на операцията кръвното пада още повече...ако съм с пълна упойка...ох не знам направо...вярно е, имам много време, но все не спирам да ги мисля нещата...толкова ме е страх от въпросната операция и въпреки, че няма как да го избегна....страхът става все по-голям с всеки изминал ден...и не знам направо полудявам вече...

# 229
някой може ли да даде съвет...относно каква възглавничка смятате да ползвате за новородените съкровища? newsm78
в началото няма да ти трябва възглавничка

# 230
Даааа спокойно можете да си излизате, то бебче ще е лятно Simple Smile няма да му трябва да се изнася на прозорец първо и после навън за по 10-15 минути, че да свиква, защото август, септември са си топли месеци, а аз от своя страна се надявам, че и октомври ще бъде топъл месец, че наистина никак не ми се иска от толкова рано да се затварям вкъщи...все пак и след операция трябва повече движение...нали така?
А относно операцията сега пък ме хвана страх и се замислих...аз съм с прекалено ниско кръвно, а доколкото знам по време на операцията кръвното пада още повече...ако съм с пълна упойка...ох не знам направо...вярно е, имам много време, но все не спирам да ги мисля нещата...толкова ме е страх от въпросната операция и въпреки, че няма как да го избегна....страхът става все по-голям с всеки изминал ден...и не знам направо полудявам вече...
и аз съм с ниско кръвно и нямах никакви проблеми,секцио с пълна упойка маи никой не прави вече newsm78 така ми беше казал моя лекар,няма нищо страшно всичко приключва до 30 мин.максимум Simple Smile

# 231
  • гр.Пловдив
В ОБ правят само с пълна упойка и 1-2 дни си като зашеметена,после се оправяш,поне една приятелка беше така.
А за възгглавничката някои мами си използват тези от комплектите за изписване.
Cvetibramley ти при кой лекар ще раждаш в Селена,че аз още не съм си намерила лекар,но и за болница се чудя между Селена и Торакс.

# 232
аз раждах преди 27 дни при Ямаков работи в селената доволна съм от него много има и частен кабинет и с направления работи също Simple Smile

# 233
Момичета не искам да ви плаша, но за Торакс не съм чула нищо хубаво до сега...всъщност там ходя за болнични и един път съм лежала, за съжаление обаче дочух, че анестезиолога уморил няколко пациентки, може и да е било нещастен случаи, но това е което знам...дори не знам колко е вярно...но уж е потвърдена информация...
и аз мислех за там, но след това, което ми казаха се отказах

# 234
Здравейте, момичета, аз искам да ви попитам има ли някоя от вас с нарушено зрение? Аз съм с късогледство и доколкото знам трябва да си направя изследване на очните дъна преди раждане, за да се види има ли опасност от отлепване на ретината. Прави се към осмия месец, но аз мисля да си го направя по-скоро. Има ли някой с подобен проблем?

# 235
Здрасти Дани...аз също съм късогледа, но на мен ми казаха, юе предвид това, че диотъра ми е малък не е предпоставка за секцио...но пак така ще раждам поради ред други причини...
За изследването нищо не мога да кажа, но това което знам е, че трябва да ти е много голям диоптъра, за да повлияя на това по какъв начин ще раждаш в крайна сметка...

иначе разгледай това, ако желаеш

http://oftalmologia.medicine-bg.com/bg/home/view/patient_publications/39

дано да има полезна информация за теб

# 236
Здравейте ,
Jivodara тъй като незнам нищо за секциото как протича бих казала , ако се наложи нещо такова да слушам наставленията на доктора и това е и да не му мислиш много  Hug  отсега.

Дани и аз съм с късогледство , но съм -2,25  засега не са ме питали докторите но сигурно ще стане на въпрос другата седмица при прегледа. Доколкото прочетох от статията на Jivodara аз съм рефрактивно късогледство до -3 диоптър , което е ок за нормално ( ех ама много начетени ставаме , чак докторите ще ни завидят ...можем да изкараме някоя докторска диплома  smile3529

Иначе имам приятелка която раждаше секцио заради диоптъра и , не си спомням - 4 ли каза , но да явно си има значение.

zilqra  аз съм се насочила към екипа на  Др Минев само на частно работи в Селена .

За Торакс не знам как  е там .  

# 237
Момичета, благодаря ви за мнението, статията също ми беше много полезна. Моето късогледство е -5.5, така че ще видим какво ще ми кажат. По принцип ме притеснява както нормалното раждане, така и секциото, но няма мърдане  Simple Smile

# 238
Момичета, благодаря ви за мнението, статията също ми беше много полезна. Моето късогледство е -5.5, така че ще видим какво ще ми кажат. По принцип ме притеснява както нормалното раждане, така и секциото, но няма мърдане  Simple Smile

Мисля, че е добре да се подготвиш за секцио...което си има и предимства и недостатъци, това е ясно...

# 239
Възможно е, да. При теб е добре, че си знаеш още отсега как ще раждаш и имаш достатъчно време да се настройваш психически  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт