Мами от Пловдив с термин август, септември, октомври 2013г.

• 27 963
  • 745
  •   1
Отговори
# 300
защото сме имали право само на 2 пъти безплатно през бременноста  Crazy и сега като ходя на консултация ако искам да гледат  бебо на видеозон трябва да платя 20 лв.а аз се чудя ако не платя и не го гледат какъв е смисъла да ходя на консултация да ми премери кръвното и килограмите ли  Grinning нали бебето е основната причина да се ходи

# 301
това не го знаех аз като съм ходила никой не ми е искал пари всеки път са ме гледали на видеозон без да плащам нищо ,това в частен кабинет ли се случва

# 302
не работи със здр.каса

# 303
не работи или работи с здавната каса  newsm78

# 304
# 305
ххмм мислех че щом има доктори които правят всеки път видеозон без да искат пари значи имаме право, защо не си намерите някой такъв да не давате пари, всеки път по 20 лева айде няма нужда Joy

# 306
абе то няма наистина ама останаха още 2 месеца няма за кога да се местя

# 307
 Simple Smile към края се ходи по често

# 308
мен ми казаха 1 месечно

# 309
Привет момичета,

Да ви напиша как мина при мен днес
бях при моята лекарка която ме гледа по ЗК в Селена ...аз съм почти в 34 гс. -видях момиченцето си  на Ултразвук , взе ми вл. секрет.  и ми даде направление тази седмица да ходя за кръв  и урина да ми изследват , както и ми даде болничен лист -майчиство. ( а между другото по ЗК ни се падат не 2 , а 4 Ултразвука  безплатно  Shocked слушам ви че говорите как били казали 2 , ами нее така....имам тук табличка от Селена и си пише кое е по НЗОК и какво се плаща като Фетална морфология  И БХС. Странно наистина  Thinking )
Както и да е ...
От 11.06 до днес съм качила 1килограм и 200 грама тоест от началото до сега съм сложила  15 кила и нещо , а бебката  е станала от 2,070  кила на 2,680 кила за само 2 седмици . Аг-то ми вика ..Предполагам че и предния път ви казах бебето има голяма главичка  ...аз я гледам   Rolling Eyes   и сега незнам какво добре ли е това  не е ли ..тя ми вика спокойно бебето се развива съвсем симетрично и нормално просто всичко му е голямо  и е с размери на 36 гс. , едричко върви от край време но е рано да се каже дали това може да е причина да не може да излезе нормално .

Ох успокоих се. Плацентата ми е степен -3 , без проблеми напълно нормално узряване на плацентата в тези седмици, и не се наблюдава калцификация на плацентата, ако имало висок процент на калциране означавало че бебето може да страда.

Това е засега, след резултатите ще видим какво друго ново има. Иначе към края на на тази седмица съм си при моя доктор пак в Селената , където ще раждам да види и той и дА  си каже мнението ( аз лично се уверих че лекарката по Зк понякога не ми обръща толкова внимание какви изследвания трябва да правя , аз трябваше да и напомня че е време  да си направя и третото последно изследване за антитела тъй като съм Rh - , не си и записват да му се не види имат компютри ине си водят бележки,като отида в Петък ще съм по-спокойна да чуя неговото мнение ...той поне си записва всичко и само като цъкне в компа си за секунди знае какво, как е било предния път  ..даже и изследванията  които си правя за секунда вижда резултатите -доволна съм от него) Ще чакам новини от вас момичета ...утре е ваш ред  Hug 

# 310
  • Пловдив
Цвети и аз съм Rh- и са ми правили само един път тест за антитела. Сега на предния "преглед", на който ми дадоха само направленията за изследванията и болничния мислех да го подсещам да ми пусне и за антитела, но забравих, дано да ми е пуснал дока. Все трябва да ги подсещаме тези доктори Simple Smile.

За видеозона аз пък съм чула също, че имаме 2 безплатни, а рисковата бременност имат повече, но не си спомням колко. Слава богу моя доктор си ме гледа всеки път, само един път пропусна до сега.

# 311
Привет момичета,

Да ви напиша как мина при мен днес
бях при моята лекарка която ме гледа по ЗК в Селена ...аз съм почти в 34 гс. -видях момиченцето си  на Ултразвук , взе ми вл. секрет.  и ми даде направление тази седмица да ходя за кръв  и урина да ми изследват , както и ми даде болничен лист -майчиство. ( а между другото по ЗК ни се падат не 2 , а 4 Ултразвука  безплатно  Shocked слушам ви че говорите как били казали 2 , ами нее така....имам тук табличка от Селена и си пише кое е по НЗОК и какво се плаща като Фетална морфология  И БХС. Странно наистина  Thinking )
Както и да е ...
От 11.06 до днес съм качила 1килограм и 200 грама тоест от началото до сега съм сложила  15 кила и нещо , а бебката  е станала от 2,070  кила на 2,680 кила за само 2 седмици . Аг-то ми вика ..Предполагам че и предния път ви казах бебето има голяма главичка  ...аз я гледам   Rolling Eyes   и сега незнам какво добре ли е това  не е ли ..тя ми вика спокойно бебето се развива съвсем симетрично и нормално просто всичко му е голямо  и е с размери на 36 гс. , едричко върви от край време но е рано да се каже дали това може да е причина да не може да излезе нормално .

Ох успокоих се. Плацентата ми е степен -3 , без проблеми напълно нормално узряване на плацентата в тези седмици, и не се наблюдава калцификация на плацентата, ако имало висок процент на калциране означавало че бебето може да страда.

Това е засега, след резултатите ще видим какво друго ново има. Иначе към края на на тази седмица съм си при моя доктор пак в Селената , където ще раждам да види и той и дА  си каже мнението ( аз лично се уверих че лекарката по Зк понякога не ми обръща толкова внимание какви изследвания трябва да правя , аз трябваше да и напомня че е време  да си направя и третото последно изследване за антитела тъй като съм Rh - , не си и записват да му се не види имат компютри ине си водят бележки,като отида в Петък ще съм по-спокойна да чуя неговото мнение ...той поне си записва всичко и само като цъкне в компа си за секунди знае какво, как е било предния път  ..даже и изследванията  които си правя за секунда вижда резултатите -доволна съм от него) Ще чакам новини от вас момичета ...утре е ваш ред  Hug 

Браво на теб, значи всичко е наред и вече си на финалната права. Направо си за завиждане Simple Smile

# 312
  • гр.Пловдив
Всеки лекар май си процедира както си иска.Мойта бебка също върви по-голяма още от началото.
Аз също съм Rh-,но ми правят всеки път за антитела.Вие знаете ли тези ваксини,които трябва да ни сложат ние ли трябва да си ги купим или са от болницата. 

# 313
Момичета...вижте на каква статия попаднах докато си ровех из фейсбук... докато я четях милиони мисли нахлуха в главата ми и мога да кажа само едно ЕВАЛА на дейвойчето сторило това за детенцето си!
Ето прочетете я и вие, сигурна съм, че макар и тъжна за всички ви ще бъде полезна и интересна

http://dete.bg/n/momiche-rodi-bebe-obrecheno-da-umre.9858.html

# 314
 Добро утро,момичета! Аз пак не мога да спя.Вечер заспивам много трудно,сутрин ставам в 5.В началото на бременността бях така ,после се нормализираха нещата и сега пак Sad Но нищо,още малко остана,после изобщо няма да спим ,поне да съм подготвена   Yum
 Вчера с ММ  се пуснахме да пазаруваме за бебо,уж знаех какво трябва да купя ,а в магазина ми се завъртя главата и някои неща ги пропуснахме,но нищо пак ще отидем за ужас на мъжлето Simple Smile Поне повечето неща вече ги взехме ,останаха още малко и сме готови да посрещнем нашето злато.
 Аз на ЖК съм чак към 13-ти.И аз имах 4 безплатни прегледа,които ми свършиха вече,другия път ще си платя 20лв.,знам че някои лекари не взимат пари за ехограф и през цялата бременност всичко е безплатно,но аз съм много доволна от моя и не съжалявам за избора си.

Общи условия

Активация на акаунт