Jivodara моите съболезнования миличка !Гледай да си спокойна колкото можеш в този момент !
За ухото мисля че е добре да те види лекар все пак какво е и защо е така.
Аз преди и по време на бременността имах едно свирене в едното ухо, но сега и помен няма от този шум.
Да ви кажа и как мина вчера ЖК-то ( аз вчера щях да пиша но се чувствах доста кофти , изморена цял ден , а и ЖК-то да не ви казвам чак в 8 часа вечерта отидох, защото беше една опашка от жени пред кабинета на доктора след като беше в отпуск, особено пациентки които се лекуват за да имат бебчета и това отнема доста време та вървеше назад и трябваше да се ходи по-късно ) : Та така ето какви са резултатите
- с главата надолу сме и тежим 3 кг
- пак ми каза че е голямо бебето , пита ме как искам да раждам цезарово или нормално. Аз викам -нормално разбира се , освен ако няма някаква явна причина да е цезарово.Тъй като си ходих по ЗК пак в селена при друга докторка досега , тя досега не ми каза че трябвало както в началото на бременността да си направя едно официално излседване на очите , така и сега в 9-я месец ,за да се видели очните дъна и дали има изменение. И сега доктора ми каза да отида да ги проверя , нямало значение че съм -2,25 и не усещам промяна в зрението. Така че утре, вдругиден ще ходя да се прегледам на очен.
- Плацентата е 3-та степен -с калцификация ,и амниотичната течност е леко по-малко от това което трябвало да бъде но всичко е нормално. Тоест плацентата е застаряваща. Гледаше обстойно сърчицето на бебчето , камерки и т.н. , бъбречетата, коремче. Добре сме.
- след гинекологичен преглед каза че няма никакви признаци да ме изненада раждане другата седмица. нямам контракции ни подготве ни нищо .
-пия си желязце
Иначе се чувствам супер разтегната в корема, вървя страшно бавно- наораво като един варел с бира се чувствам -супер тежка, супер кръгла , малко ме боли коремчето където е пъпчето от разтягнето ..мажа се с крем обаче леко като че ли кожата не може да се разтяга повече .
Иначе док каза що като ще е нормално да знам че ако не излязла беба 4 -5 дни преди термина е доста рискувано , преносване е още по-опасно . Но тогава ще говорим какво ще правим ако наистина стои толкова.
Това е от мен , че аз написах роман.
но сега се смея на това, сигурно защото сега са си с нормален вид
И аз все си мисля ,че вървим големи,а той даже ми каза че сме 3 дни назад.Иначе плацента 1-ва към 2-ра степен и май ще се преносим накрая.Ритаме си все така ожесточено по цял ден ,че и през нощта.Аз съм 60кг от 1 месец съм качила само 1 и нищо не ми се яде,само диня.Иначе краката не ми отичат ,но аз много се движа,много ходя и може би се дължи на това.Утре мисля вече да стягам багажа за болницата,че влязохме в 9-ти и така.
аз във понеделник съм на ЖК да видим колко е пораснал бебо,че миналия месец не го гледахме.а относно лекциите много ми се ходи не съм ходила до сега на нито една но нито ми се ходи сама нито пък знам къде е окръжна болница
и аз от скоро съм официално майничка
) . Иначе той каза че ехографите измерват с +_ 300/350 гр килограмите на бебето, а неговия е доста професионален , дава много добро изоброжанеие на плода в сравнение със този на док по ЗК, където беше супер размазано. Ако искаш може да се разровя и да напиша някои мерки като BPD и тн. да сравним . Иначе ти момче или момиче чакаш ? ние чакаме момиче и сигурно за мерките на момиче расте напред. Иначе вярвам сега вече забавя растежа, че няма накъде повече.
, за което много се радвам