Мами от Пловдив с термин август, септември, октомври 2013г.

• 27 092
  • 745
  •   1
Отговори
# 630
дано не се налага но е хубаво да има защото аз като раждах бях с една жена на която бебенцето имаше някаква белодробна инфекция и се наложи да стои няколко дни в кувиоз и си бяха заедно не са местили детето в държавна болница

# 631
  • пловдив
Ще ви дам малко повод за размисъл за частните болници. Първо ще кажа, че ви пожелавам супер леко и безпроблемно раждане, такова каквото сте си го пожелали. Имайте обаче в предвид, че ако случайно имате проблем някакъв с бебчо, идва линейка и карат бебчето към най-близката държавна болница с неонатология. Наш познат, на който жена му ражда в Селена, вече не си спомням какъв проблем имаха, но веднага след раждането взеха бебчето и го откараха в Окръжна, а родилката си стои в Селена и са си стояли разделени просто защото в частните болници липсват специалисти неонатолози. Лично според мен спокойствието трябва да идва от там, че си заобиколен със специалисти и бебчето и родилката са в сигурни ръце.
Подкрепям напълно казаното.И в Торакс една сестра позната на майка ми и казала същото-има ли проблем с детето и майката -викат линейка и ги карат в Окръжна.А за Селена....напоследък чувам доста лоши отзиви от там....И незнам дали сте запознати,но в момента Окръжна болница разполага с най-доброто неонатологично отделение в Южна България!!!!Всеки сам решава къде и при кого да ражда.Но моето скромно мнение ,след посещения при няколко уж много добри специалисти-ходила съм досега при 4-ма-всеки те гледа в ръцете-колко ще му платиш.И се почват едни прегледи,едно чудо.Истината е това.Затова аз съм решила ,защото за сега всичко с бебо и смен е ОК да си раждам без да се уговарям .Но всеки сам решава за себе си.

# 632
 И аз съм на това мнение,но ние нямаме проблем с бремеността си,а този на Jivodara е доста сериозен.Тя мисля ,че ще има нужда от повече внимание,което да си го кажем откровенно ,ще й обърнат единственно в частната клиника.Аз преди за всеки проблем ходех в Селена и съм много доволна от лекарите и отношението там,а щом вече има и неонатологично отделение според мен няма какво да го мисли повече....За Торакс съм малко предубедена,лежала съм и не ми допадна особенно,като се има предвид колко пари им налях...

# 633
Здравейте момичета, как сте?

От предната вечер съм с леко болезнени контракции на 20 мин. След това последваха по-чести, но безболезнени през целия ден. Вчера сутринта бях на запис и тоновете бяха много равномерни. Пих кола и пак запис - малко по-добър, но и контракциите си се отчетоха. Докторката директно ми връчи направлението за Окръжна  (там искам да раждам). Отидох в болницата и се оказа, че съм с 2 см. разкритие и трета степен на плацентата. Предложиха ми да остана в патологичното, но аз отказах и се прибрах да чакам евентуално по-равномерни контракции придружени с болка, изтичане на води...... Rolling Eyes Междувременно контракциите станаха през 3,4,5 до 10 мин., но пак безболезнени. Ще видим днес как ще е  Flutter Надявам се бебчо вече да се ориентира навън  Laughing
Вие как мислите, трябваше ли да остана и да лежа в болницата?

# 634
 Мисля ,че до 24ч. ще се запознаеш с детенцето си  Grinning Леко раждане ти желая!

# 635
Axi89, стискам палци и чакам да се похвалиш!

# 636
И според мен вкъщи си  е по-спокойно, но така или иначе скоро ще се върнеш в болницата.
Успех и леко раждане  Simple Smile
Май започнахме една по една Simple Smile

# 637
  • Пловдив
Axi89, успех, стискам палци за леко раждане и да разказваш, че и аз съм се насочила към Окръжна. Дори и с операция, пребиваването в болницата е 5 дни. Тези хора там няма да ги видя вероятно повече, та някак ми се обезсмисля дването на 1000 лв за мило отношение. А неонатологията там наистина е най-добрата за Южна България. Нещата, които ще нося в болницата тъй или иначе ще си ги купувам или си ги имам.  И последно може да кажете, че "гроздето ми е кисело". Да, така е, аз лично тези пари ги нямам и не искам да изнасилвам близките си или да лишавам децата си от разни неща, заради хотелски условия и мило отношение. А държавните болници отдавна не са това, което бяха в началото на прехода.  Peace Това си е само мое и лично мнение. Не ангажирам никой с него.

# 638
Здравейте, мамчета  , къде се покрихте?  Никой не пише  Simple Smile
Аз искам да ви питам относно епидуралната упойка във ВМИ, знаете ли дали поставят такава при нормално раждане? Много жени са на мнение,   че лекарите там казват, че ще сложат, но накрая никой не ти дава упойка. Знаете ли нещо по въпроса?

# 639
  • Пловдив
Аз искам да ви питам относно епидуралната упойка във ВМИ, знаете ли дали поставят такава при нормално раждане? Много жени са на мнение,   че лекарите там казват, че ще сложат, но накрая никой не ти дава упойка. Знаете ли нещо по въпроса?
аз родих там през 2010 с епидурална упойка.Раждането ми бе предизвикано и много ми беше гаден прегледа за разкритие.Не съм имала предварителна уговорка с никой.Имаше една студентка и акушерката при мен,казах им,че искам такава упойка и те се обадиха по телефона на анестезиолог-Кренчев или Тренчев-някакво такова име.Упойката струваше 100лв и да си кажа честно докато ме изпишат от болницата анестезиологът беше човекът,който най-много ме посещаваше и ме питаше как съм,може би заради паричките.На другите не съм плащала и стотинка.Преди на дните на отворени врати бяха обяснили,че ако раждаш до 12 на обед и има анестезиолог на смяна-упойката е безплатна,но изобщо не е така Simple Smile)

# 640

Моят батко работи там като хирург и е запознат с работата на анестезиолозите. Преди няколко дни като го попитах слагат ли такава упойка, думите му бяха - "слагаха по едно време, но вече не го правят."  Peace

# 641
  • Пловдив
Полина,а питай батко ти колко струва секциото,че напоследък от ВМИ явно на всичко бият отказ -на секцио,на упойка... Laughing Laughing Laughing

# 642
Здравейте и от мен,
след няколко опита да пиша и да си завърша писането тук сега сядам да пиша докато не се е събудил бебока да цоца .  mamma
Ние сме добре , растем бързо , храним се безпроблем само на кърма ( имам много млекце , чак аз се учудих защото успявам да утоля големия апетит на Тиана, която от както се роди има страшен сукателен рефлекс - дори и педиатърката ми каза че това е страхотно и нямам проблеми да я подканям да яде лакомницата  newsm53 ) . Друго което ми наорави впечатление е че не иска биберона изобщо , добре че купих само една на нук. Досега не  ми се е налагало да се изцеждам момичета, купих си помпичка една от Дм защото си мислех че ще се наложи да се цедя тъй като имах една треска за два дни след изписването ми , а то се оказа че  просто тялото се е подготвяло за производство на мляко  и се оправих . Малката си ме издежда  и изобщо засега вървим добре ,и вече сме на 15 дни .
Аз ви попрочетох отгоре отгоре !!
Като гледам май ще има бебоци скоро ...Аxi 89 да не би да си е гушнала бебчето вече Heart Eyes ?
Хайде пожелавам леко раждане на следващите мами .

Jivodara ето тук има една дискусия за майки с луксация http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=414562
надявам се да помогнетази информация.
За Селена ( където раждах преди 15 дни )  мога да кажа че си имат неонантологично отделение и тези истории за пренасяне на бебета до държавна болница са били доста отдавна. Имат си всичко за такива случаи , така че който иска да ражда там хич да не се притеснява, има си специалистидоктори и работят доста професионално. Аз лично не съжалявам че дадох пари за екип и за добро отношение както към мен така и към бебчето. А да ви кажа че си е страхотно успокоение като дойде моментът да знаеш лицата на хората които са около теб в момента на раждане и да им вярваш . Мен в последния момент разбраха че таза ми е по тесен от бебето и се разминах на косъм от цезарово( е доктора трябваше да ме понатисне малко по корема за да помогне на бебка да излезе защото се връщаше назад след прикючване на напъните ) Имаше болка да не крия но си заслужава  и се забравя мигновено след като чуеш рожбата си да проплаче. и  бих родила пак нормално . Цезарово ако не е по мед. причини никога не бих пробвала, просто  защото видях една родилка колко лошо и беше първия ден  и не можеш да кърмиш веднага. Мами не се страхувайте от нормално раждане, За епидурална упойка ( мен както си ме е стра от игли ) това беше нищонапълно безболезнено  се усеща когато ти я слагат.
Това е от мен , засега  момичета

# 643
 Здравейте и от мен,момичета! И аз да се разпиша с днешната ЖК.Малко съм притеснена.На последната консултация доки каза,че бебо е с 3 дни назад,което изобщо не ме впечатли,но днес каза 2 седмици Shocked Попитах го не е ли много и той каза,че няма нищо притеснително.Другото е,че винаги когато му пускаше да чуем сърчицето се чуваше ясно и отчетливо,а днес не успя да го намери.Показа ми ,че сърцето бие все пак,то и бебко си шава,обаче сега ми е едно напрегнато...Как мислите,да ходя ли някъде за второ мнение?Според моя лекар всичко си му е наред,но знам ли...Иначе сме 3,500кг.,слязли сме надолу,плацента 2-ра към 3-та степен,водите не са намалели.Каза,че раждането няма да е тези дни,но най-вероятно другата седмица.Дано  Praynig

# 644
Полина,а питай батко ти колко струва секциото,че напоследък от ВМИ явно на всичко бият отказ -на секцио,на упойка... Laughing Laughing Laughing

Не само напоследък, като гледам никога не са били фенове на упойките и секциото. А и също знам, че в държавните болници не правят секцио по желание, но не знам така ли е. Ще го питам като се чуем.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт