Мами от Пловдив с термин август, септември, октомври 2013г.

• 27 096
  • 745
  •   1
Отговори
# 615
  • пловдив
ЯЯЯЯ,и аз ходя в Торакс Grinning Може да сме се засичали.При кой лекар ходиш?Аз-при Мандов.Бих се радвала ако се засечем  Simple Smile

# 616
Аз ходя там само за болнични и изследвания
Лекарката ми е Боргоджийска тя работи с тях и затова
Ако си лежала там може и да сме се засичали, въпреки, че не съм се запознавала с никой друг освен ако не се паднем в една стая

# 617
  • пловдив
Аз ходя там на изследвания,ЖК....Не съм лежала там..

# 618
 В Окръжна също не се плаща ,за да присъства бащата.Но вие си знаете.От към финансова гледна точка там ще ви излезе значително по-евтино,защото ще платите 500лв. за лекаря и това е.Където и да раждаш важното е ти да си спокойна и здраво бебче и здрава мама на финала.

# 619
  • гр.Пловдив
Здравейте мамита,аз отдавна не съм се включвала,бяхме малко на море,но и аз толкова се изморявам,стана да върша нещо и след малко седна и не ми спори работата.Сега си дойдох малко при нашите,че после се кротвам и ще си чакам бебка.
Прочетох какво сте писали докато ме нямаше,аз мисля,че е по добре да се дадът малко повече пари за раждането но да сме малко по спокойни.В държавните болници ако си избереш лекар плащаш 500лв.упойката също е 100лв.,ако искаш стая в която да имаш посещения още 200лв.и отделно си копуваш всичко за теб и детето.А да не говорим за отношението,което в повечето случаи съм чувала ,че е ужасно особено в хирургиите.
Аз дълго се чудех нали в Торакс или Селена да раждам,но за Торакс не намерих лекар и сега се ориентирах към Селена,бях там видях родилното и стаите и всичко е на много добро ниво,все пак човек трябва да е спокоен.

# 620
 zilqra права си за това, което казваш...най-важното е да си спокоен. Аз изчетох много материал много нещо относно Торакс. И накрая наистина го решихме, за да ни е по-спокойно на главите всички бяхме единодушни...да малко повече пари са, но все пак няма да раждам всеки ден. А и мен ужасно много ме е страх от нормално раждане, да не объркат нещо и да страдам после цял живот, че и детенцето и то.
Едно време, когато майка ми е раждала мен е било събота и не са събрали екип за секцио. Много добре са знаели, че ще трябва да съберат понеже през цялата бременност съм била със седалищно разположение и така и не съм се обърнала, но...уви...дърпали са ме, мъчили са майка ми, в последствие на което аз съм с двустранна луксация на таза, а тя едва се е възстановила след това раждане. За щастие последствията при мен са само луксацията.
Друга наша позната пак така, ражда, детето седалищно, не формират екип за секцио, мъчат я нормално. Изкарват бебето, за нея хиляди шевове и месеци на легло докато се оправи. Детенце уж е добре, но на 6 месец се започнало с разни отклонения....в следствие на което и детето и майката страдат цял живот...
Просто не искам и да си помисля за нормално раждане...при опита които имам натрупан от роднини и близки...благодаря. НИкой не би могъл да ме убеди, че това е по-добрия вариант. Да след упойката ще имам известен период за възстановяване, но ще мине, да ще ме придърпва операцията, но ще мине, да 6 месеца няма да мога да вдигам тежко, но и това ще мине. Поне знам, че това е рутинна операция, в смисъл няма как да направят...режат корема, режат матката, вадят бебето, вадят плацентата, зашиват матката, зашиват корема и готово...

# 621
  • Пловдив
Ще ви дам малко повод за размисъл за частните болници. Първо ще кажа, че ви пожелавам супер леко и безпроблемно раждане, такова каквото сте си го пожелали. Имайте обаче в предвид, че ако случайно имате проблем някакъв с бебчо, идва линейка и карат бебчето към най-близката държавна болница с неонатология. Наш познат, на който жена му ражда в Селена, вече не си спомням какъв проблем имаха, но веднага след раждането взеха бебчето и го откараха в Окръжна, а родилката си стои в Селена и са си стояли разделени просто защото в частните болници липсват специалисти неонатолози. Лично според мен спокойствието трябва да идва от там, че си заобиколен със специалисти и бебчето и родилката са в сигурни ръце.

# 622
  • Пловдив
Ще ви дам малко повод за размисъл за частните болници. Първо ще кажа, че ви пожелавам супер леко и безпроблемно раждане, такова каквото сте си го пожелали. Имайте обаче в предвид, че ако случайно имате проблем някакъв с бебчо, идва линейка и карат бебчето към най-близката държавна болница с неонатология. Наш познат, на който жена му ражда в Селена, вече не си спомням какъв проблем имаха, но веднага след раждането взеха бебчето и го откараха в Окръжна, а родилката си стои в Селена и са си стояли разделени просто защото в частните болници липсват специалисти неонатолози. Лично според мен спокойствието трябва да идва от там, че си заобиколен със специалисти и бебчето и родилката са в сигурни ръце.
202uu

# 623
Лично според мен спокойствието трябва да идва от там, че си заобиколен със специалисти и бебчето и родилката са в сигурни ръце.

Абсолютно съм съгласна. Относно Селена, моят док изражда там и затова и аз съм там. Знам, че вече имат неонатологично отделение и съм спокойна.
Това с твоя познат кога се се случило, неонатологичното отделение било ли е открито  newsm78

# 624
в селената вече имат неонатологичното отделение

# 625
Здравейте,мили бъдещи мами.Аз очаквам моето бебче края на октомври-началото на ноември и ще се радвам да се организираме и да се видим:)

# 626
  • гр.Пловдив
Аз лично видях,че в Селена има неонатологичното отделение и дори имаше 2 бебчета по 900 гр.вътре,а да не говорим,че в държавните болници повечето кувиози са незнайно колко стари и не се знае как може да се отрази на бебчето.Трябва само да се молим всичко да е наред с бебчовците и нас,защото риск винаги и навсякъде има.

# 627
Аз ходя на лекар в София,поради лоша предистория и други причини.Мисля,че всеки сам избира за себе си къде да ражда.За мен е много важно да знам,че мог да разчитам на доктора и ако се наложи може да реагира достатъчно адекватно и бързо.Иначе безспорен факт е,че държавната болница разполаа с по-голям капацитет апаратура и неонаталози,но за това човек разучава къде какво има и решава.Аз за себе си все още не съм решила,но има време:)

# 628
  • Пловдив
Лично според мен спокойствието трябва да идва от там, че си заобиколен със специалисти и бебчето и родилката са в сигурни ръце.

Абсолютно съм съгласна. Относно Селена, моят док изражда там и затова и аз съм там. Знам, че вече имат неонатологично отделение и съм спокойна.
Това с твоя познат кога се се случило, неонатологичното отделение било ли е открито  newsm78

Не знаех, преди близо две години им се роди малката, ако не и повече. Аз принципно не говорех за Селената, просто се сетих, че се случва за частните болници. Мисля, че в Торакс нямат, но пак не съм сигурна. Просто трябва да се погледне и от тази гледна точка къде има специалисти, които да се погрижат за родилката и бебчето.

# 629
Да пази Господ...
Аз утре съм в Торакс и мисля да разпитан основно, някой лекар примерно, да ме запознае с процедурата като цяло... Какво се случва преди, по време на и след самото раждане...
До колкото разбрах и там вече имат къвиози и неоантолог съответно, но след няколко дни ще мога да ви кажа дали е така или не!

Общи условия

Активация на акаунт