Мами от Пловдив с термин август, септември, октомври 2013г.

• 27 086
  • 745
  •   1
Отговори
# 645
  • Пловдив
Мерси  Hug
celevra за твое успокоение потърси и второ мнение,но при доктор с добра апаратура,колкото да се почустваш спокойна,да не тревожиш бебчето.Аз нямам вяра на 1 доктор само,лично ходя при 2-ма,а феталните и замерванията за БХС правих при други двама

# 646
Здравейте и от мен. Доста време не съм писала нищо, но и нямах кой знае колко време. 5 дни бях в Торакс. Та имах възможност да говоря с доста лекари, акушерки, сестри и какви ли още не. Мога да кажа, че съм доста доволна от отношението им към пациентите като цяло.
Тук гледам темичката се е поразвила малко с бясна скорост...дали вече нямаме и някоя нова мама Simple Smile
Аз имам питане към вас...ако сте запознати разбира се. Интересува ме (понеже чух) като си ползвала болнични по време на бременността си това вярно ли е, че после влияе на майчинството и то се намаля като сума? Чак се притесних като ми казаха нещо такова...и преди съм чувала подобни неща, но понеже не ми се е налагало не съм питала и не съм се интересувала...та...моля ви ако имате повече инфо споделете с мен...

# 647
  • Пловдив
и аз знам,че намаля,но не мисля,че е драстично,а и зависи колко време си била в болничен и като дрсанеш чертата за намлената сума и взетата от болнични-може да си на далавера  Wink
Най-добре е да попиташ в темата :"Майчинството счетоводно"

# 648
Еми колко време....ами аз разбрах, че съм бременна няколко дни след като бях напуснала последната си работа. Един месец бях в бюрото по труда и после чрез познати ме записаха на работа към една фирма и кажи речи веднага излязох в болнични от там. Та от 3 месец май май съм в болнични....
Но това е доста тъпо измислено ако намалява, защото все пак осигуровките си се заплащат, нали така? Тъпо е колкото и това, че парите се заплащат без събота, неделя или празнични дни...ние да не би да имаме работно време като майки?

# 649
  • Пловдив
не,осигуровките не се заплащат когато си в болничен-дължат се само здравните осигуровки-20лв и някакви стотинки,но социални не се дължат.

# 650
Да, така е, но пак си варвят и се водиш осигурено лице, така че не би трябвало да е проблем макар, че в нашата ш-на държавица всичко е възможно и не знам страх ме е много

# 651
Здравейте и от мен,

контракциите се оказаха фалшива тревога, за сега понамаляха. Вчера бях на запис на тоновете и всичко е нормално. С изключение на това, че от една седмица се сдобих с ужасен обрив по корема, който започва да се разпространява и по други части от тялото. Това което открих е -  PUPPP, мазах се с какво ли не, но нищо не помага и сърби ужасно много smile3511 . Дерматологът при когото бях каза, че било от слънцето ( а аз не съм се излагала на слънце) и от тревите ( понеже споменах, че сме били на хладничко на разходка миналата седмица) и ми изписа мазила и сега чакам да видя ще има ли ефект или не. За мен си е PUPPP обрив и не се лекува.  Sad На бебчо му е добре в тумбака на мама и не иска да излиза, а доколкото разбрах обрива минава след като родиш от самосебе си. Само нз колко още мога да издаржа на този сърбеж  #Crazy

# 652
  • Пловдив
Да, така е, но пак си варвят и се водиш осигурено лице, така че не би трябвало да е проблем макар, че в нашата ш-на държавица всичко е възможно и не знам страх ме е много
не се притеснявай,надали сумата е паднала толкова много,а и да ти кажа за едно бебе няма кой знае какви разходи,мога да кажа,че разходите са по-сериозни,когато детето порасте и почва да си иска-сок,сладолед,играчки,ако има и такса за градина/ясла
Аз с първата бременност от страх да не загубя пари-не съм ползвала нито един болничен ден и сега ме е яд.А и вече с този доход,който се гледа 2г назад-трудно може да се пресметне

# 653
Jivodara, то и заплатата ти за месец се изчислява на бара отработени дни, без събота и неделя, и отпуската също е на база работни дни.

Когато си в болничен, получаваш 80% от месечното си възнаграждение, но не ти се облага с всички данъци и на практика взимаш същите пари, та и някой лев отгоре. При майчинство се изчислява 90% от дохода ти за последната година и половина. Не съм смятала колко ще е майчинството ако работиш или ако си в болничен.

# 654
Ами аз мисля, че точно тук ви бях поствала линк към един калкулатор на майчинството, но дори и с него е трудно да се разбере колко ще е точно...защото едни сметки си правиш, а накрая друго излиза.
А колкото до гледането на бебчето искам да попитам специално за козметиката? Каква сте взели? Какво трябва като цяло? И за шишетата и бибероните, колко и какви да взимам? Много ли е важна помпата за кърма?

# 655
  • Пловдив
Jivodara, аз си извадих ПИК от НОИ и НАП и си ги сметнах горе-долу. 80% от среднодневното брутно месечно за 18 месеца назад е за обикновените болнични. 90% е за същото, но 24 месеца назад и е за майчинството вече, тоест като излезем в 45 дневния вече. Има в темата "Майчинството счетоводно" линк за един сайт, където можеш да си ги сметнеш, но трябва да се регистрираш.
Козметика мисля на Микса да взема гела за измиване, даже в Кауфланд е намален тази с-ца, лосион за тяло на Бюбхен и Судокрем за дупето. Помпа на Cangaroo взех електрическа, ще си я нося с мен, че да ми е спокойно. То зависи как ще раждаш, ако е нормално може и въобще да не ти потрябва.
Axi89, аз мислих, че си се обебила вече. Кофти работа с този обрив. С нещо не може ли да се облекчи сърбежа? 

# 656
  • Пловдив
Позволявам си пак да отговоря от мой опит
За козметика-почнах със шампоан и душ-гел Бюбхен
Скрит текст:
,струва окло 10-12лв,но стига(поне на мен) за около година.Капвах по една капка(то е с дозатор) във ваничката и къпех бебето.Послед взех Джонсън-не съм доволна,тео беб-не съм доволна,Бочко-да,доволна съм и сега сме с Бочко.Някои майки казват,че не слагат никаъв шампоан като къпят бебенцетоа,а го къпят само с вода.
За мазане-
Скрит текст:
аз използвах зехтин,екстра върджин-пак някои майки го отричат,защото бил за ядене Simple Smile.Спрях да мажа,когато бебето стана на 6м,защото дойде лятото и много се потеше.На по-късен етап взех олио на Нивеа и на Джонсън и общо взето си ги ползвах аз,просто малкия като бебе много се потеше и затова не го мазах.
Против подсичане
Скрит текст:
на дупето съм ползвала Судокрем,Бочко и едно лилаво лекарство от аптеката(нензма как се казва,май мастило),което прилагах,когато кремчетата не помагаха
За шишетата-
Скрит текст:
бях се заредила с много,които събираха 130мл и които ставаха само за вода след 3-4м,тъй като бебето яде повече като грамаж,сега съм си взела един комплект на Авент,ще започна с едно малко и ще премина към по-големите
За помпа за кърма-
Скрит текст:
на мен ми беше една изклучително полезна вещ,тъйкато детето не искаше да суче от мен и се цедях и давах.Нямах почти никаква кърма(максимално съм цедила 250мл сутрин),но с цедено през 3 часа успях да давам кърма до 4-я месец,но ако детето ти дърпа ит гърдата-незнам дали е необходима.Най-добре е ако имаш приятелка,която може да ти услужи,аз даже сега си взех електрическа,за да не губя много време
Биберо
Скрит текст:
н-бях взела на чико,нук и понеже ги отказваше заради формата,накрая взех един на Канпол за 0.70ст и най му допадна

# 657
Petia, права си, че 24 м назад се взимат при изчисляване на майчинство, грешката е моя.

# 658
  • Пловдив
bebe dj, чудят се вече какви да ги измислят, та ако може да не взимаме нищо.  Whistling
За шишетата да кажа, че забравих. Ако кърмиш пак едно за водичка, ако въобще иска и вода е хубаво да имаш. Ако минете на АМ, винаги може да си купиш. Аз съм взела съвсем обикновено за 2.50 на Бертони май.

# 659
 И аз съм в болничен от 4-ия месец,бута ми  малко майчинството ,но не много.При всички е различно и зависи от много неща.За някои даже е по-изгодно да са си в болничен,но до колкото знам дори и да ти сваля майчинството разликата е минимална.
 За козметиката взех на Чико шампоан за коса и тяло и лосионче за тяло.Кремчето против подсичане е Penaten,а пудрата за дупе е Johnson.За пудрата ме е яд,че взехме такава,защото чувам лоши отзиви за фирмата,но карай,не се знае даже дали ще я ползваме.
 Шишенца взехме на Avent комплекта за новородени.Там има 2 малки шишенца 0+,две големи,които били за след първия месец и биберон залъгалка.Мисля,че е напълно достатъчно,по-нататък ако трябват още ,ще купуваме.
 Помпата пак е механичната на Avent,всяка майка,която съм питала е доволна,ще видим...

Общи условия

Активация на акаунт