БРОДИРАНА КРАСОТА - ГОБЛЕНИ ТЕМА 107

• 88 325
  • 727
  •   1
Отговори
# 645
  • Юпитер- Сатурн

Ще започна с петте целувки, мъничките. Свалих си схема и на един голям, ама той е с ужасно много конци. Ще видя дали е на флашката и ще ти го покажа след малко, ако не е - довечера.
Ще те следя с интерес, защото си ги свалих и аз. А, случайно да си попаднала на Целувката, но да е като оригиналната картината, аз все попадам на "изрязани" варианти.

Видях страхотни неща. Няма да изброявам поименно да не пропусна някой.

# 646
Първо обаче да взема да направя няколко яйчица и по този повод да ви питам - гледам, гледам схемите на сладурите пилета, които качи ИнаТ, разпечатах ги даже. Чудя се обаче, като ги ушия на 14-ка няма ли да са много големи. Имам парчета неразграфена 22. Ако ги боцна на нея с гобленов бод, а? newsm78

На 22 ще станат идеално, аз на такава панама правих сърцата.

# 647
Zori man яйца не съм правила, но новогодишните фигурки ги правих на 18к или 16к панама, защото иначе (на 14к) стават големи.
Покажи снимки на тези 5 целувки да ги видя, ако имаш възможност Blush

# 648
  • Стара Загора
Азарея, виж в предния ми пост пуснах линк към това, което намерих. didida пусна линк със схеми някъде към двайсет и някоя страничка е. От там я взех. Харесва ми, но е много цветове. Днес стискам зъби да не отида да си набавя всичко за дребните климптчета, защото първо искам да направя яйцата, че отплесна ли се, и ще дойде Коледа и пак няма да направя нито едно яйчице. Преди малко отскочих до един магазин втора ръка и купих една чисто червена блуза - много меко трико, която ще накълцам за гръбчетата.

ПУСКАМ, ДАЖЕ ЩЕ ГИ КАЧА СЪС СХЕМИТЕ В СНИМКИ.БГ, КОЙТО ИСКА ДА СИ ГИ ВЗЕМЕ

http://zoriman.snimka.bg/daily/shemi.670927.30031987 качих ги в този албум и петте заедно с ключовете за всеки

Последна редакция: пт, 29 мар 2013, 13:39 от zori_man

# 649
Аз яйцата ги шия на панама 16 Каунта и стават много добре.Не са малки ,но не са и прекалено големи.

# 650
Зори,в албума ти липсва ключът към Lover 4,имаш 5 картинки и 4 ключа.Аз в момента шия точно нея и мога да кажа,че се шие доста леко и приятно.Довечера ще гледам да сложа етап на това,което съм ушила досега.  bouquet

# 651
Аз пък шия на 14-ка всичко което ми е в бяла панама - яйца, картички, ключодържатели и т.н.

# 652
  • Стара Загора
Зори,в албума ти липсва ключът към Lover 4,имаш 5 картинки и 4 ключа.Аз в момента шия точно нея и мога да кажа,че се шие доста леко и приятно.Довечера ще гледам да сложа етап на това,което съм ушила досега.  bouquet

Благодаря, пропуснала съм, я! Но вече се поправих!

# 653
Момичета попаднах на един сайт където със снимки е показано как се рамкират гоблени, с паспарту и без, как се сглобяват часовници, бискорню, коледен чорап и т.н. Ето го който проявява интерес   http://zlataya.info/index/master_klassy/0-9

# 654
  • София
Довечера ще гледам да сложа етап на това,което съм ушила досега.  bouquet
И аз чакам да видя етапите на всички, които захващат Климт.
Аз първия от петте го ших преди 2011 г., ето го:[img/ http://media.snimka.bg/s1/0003/026250254.jpg?r=0/img]. Обаче го правих на българска панама, през дупка, с 2 ката конец и малко прозира. Сложила съм си го в една рамка от Джъмбо, тия дни ще го щракна да го покажа. Сегашния го шия на аида 16, той пък много малък става, ама ми харесва де.

# 655
Аз го шия на Аида 14 и си става точно размера,който е даден на схемичките от линка на Зори.Всъщност съвсем случайнно ги видях в една от групите във Фейсбук в албума на едно момиче там,която ги е рамкирала 5-те  заедно и стои страшно добре,а и рамката,която беше избрала,много им подхождаше.Много ми хареса и оттам пак се зарибих по бродирането.

# 656
  • Пловдив

Ще започна с петте целувки, мъничките. Свалих си схема и на един голям, ама той е с ужасно много конци. Ще видя дали е на флашката и ще ти го покажа след малко, ако не е - довечера.
Ще те следя с интерес, защото си ги свалих и аз. А, случайно да си попаднала на Целувката, но да е като оригиналната картината, аз все попадам на "изрязани" варианти.

Видях страхотни неща. Няма да изброявам поименно да не пропусна някой.

Аз ших цял вариант с много малко цветове, безкрайни половинки, четвъртинки и контур с ламе:

А ако на някой му харесва разработката на Bothy Threads, схемата е тук:

http://blackeyes.gallery.ru/watch?a=e3K-jXb0

# 657
# 658
Момичета има ли някъде обяснено как се правят яйчицата - видях страхотни красоти и бих искала да опитам.  Cry

# 659
 trampoline ето тук е показано как се правят яйцата с бродерия.

www.youtube.com/watch?v=yLnLVd6s90w

Общи условия

Активация на акаунт