В момента чета...17

• 38 578
  • 742
  •   1
Отговори
# 225
Намерих си профила в Goodreads, там съм със същия ник. Ще се радвам да станем приятели  Simple Smile

# 226
  • Плевен
Благодаря за мненията по повод историческите книжки за Тюдорите.

В момента чета: "Свали розовите очила" на Джоузеф Халинан

Много бързо се чете. Представя любобитни факти. Кара те обърнеш внимание на неща, които преди това си правил механично.

# 227
Намерих си профила в Goodreads, там съм със същия ник. Ще се радвам да станем приятели  Simple Smile

Готово!

Последна редакция: сб, 23 мар 2013, 20:13 от Нина*

# 228
Почти в края на "Невидимият мост" съм. Харесва ми много! Разглежда много аспекти на Войната, живота на евреите, трагедиите и трудностите, през които ги води тя. Почти като на лента виждам историите, описани в романа. Харесва ми как пише авторката. Книгата се чете лесно, въпреки, че не бих я определила като леко четиво. Лично мен ме накара да се замисля за доста неща. След години бих я препрочела.

Сега, след този роман имам нужда от нещо сладникаво, съвременно, женско четиво. Мъжът ми преди седмица ми взел броя на сп. Журнал с книжката "Клуб Първа съпруга" от Оливия Голдсмит. Може би нея ще захвана  Whistling

# 229
Прочетох "Жандармът"-Марк Мустян. Не ми хареса толкова, колкото се надявах. Беше ми някак хаотична и разбъркана. Моментите в настоящето ми звучаха абсолютно наивно, един деветдесет и две годишен мъж кара велосипед, вкарват го в лудница, просто никаква логика поне за мен. Основната история ми беше интересна, не знаех за този исторически момент. Но като че ли авторът е имал повече желание, отколкото възможности да изпълни добре замисъла си.

Утре мисля да започна "Стъкленият замък"-Джанет Уолс.

# 230
  • София
Елинка, аз също очаквах повече от "Жандармът".  Това, което в най-голяма степен ме подразни е неразвитият образ на арменката. Твърде схематичен, без дълбочина, без специфика. Не успях да усетя нейната драма, защото честно казано, нейната драма би трябвало да е централната. Мое мнение, разбира се  Simple Smile

Някой питаше за "Вярната принцеса"  Heart Eyes
Не знам, аз съм пристрастна към книгите на Ф.Г. и е под въпрос до колко съм обективна  Laughing Според мен тази книга е чудесно начало към поредицата за Тюдорите  Peace
Може, разбира се, да се прочете и само тя, като самостоятелен, завършен, роман  Hug

Не мога да оставя "Проходът"  Crazy Завладяваща книга е!!!  Blush

# 231
  • Пловдив
Не мога да оставя "Проходът"  Crazy Завладяваща книга е!!!  Blush
Ооо, да  Crazy Каня се да си подаря и продължението, но искам да намалее количеството с книги, които ме чакат  ooooh!
Сега препрочитам "Гняв" на Кинг, чела съм я преди доста години и имах само бегли спомени за историята, сега я възприемам по съвсем друг начин  Peace

# 232
  • Плевен
Случайно някой да е чел "Признанията на Катерина Медичи" - Кристофър Гортнър?

# 233
  • Велико Търново
Приключих със "Защото те обичам". Много ми хареса и за мен имаше градация самата книга. Почна някак класически, със стандартната история за изчезнало дете, а се превърна в нещо интригуващо. Определено ще прочета и други книги от автора, хареса ми стила му на писане, бързо и лесно за четене.

Сега започвам

# 234
В момента си разнообразявам с "Капитанската дъщеря" на Пушкин. Започна с много тънък хумор, но по средата нещата вече са драматични. Книгата е историческа, за селското въстание на Емелян Пугачов. Много ярки образи, народен език, въобще Пушкин е уникален талант, за жалост прекършен толкова рано.

И аз помня от книгата това, че имаше много смях и ирония. Много ми допадна стила и ако така пише Пушкин, трябва да прочета и други неща от него.

# 235
  • София
Почти в края на "Невидимият мост" съм. Харесва ми много! Разглежда много аспекти на Войната, живота на евреите, трагедиите и трудностите, през които ги води тя. Почти като на лента виждам историите, описани в романа. Харесва ми как пише авторката. Книгата се чете лесно, въпреки, че не бих я определила като леко четиво. Лично мен ме накара да се замисля за доста неща. След години бих я препрочела.

И на мен много ми хареса "Невидимият мост" именно с това, че цялата история се разгъна подробно и задълбочено на няколко пласта. Големият обем никак не ми натежа- авторката успява майсторски да развие всички започнати нишки и да ги доведе до логична и въздействаща кулминация. Peace

# 236
Започнах тази книга, прочела съм само предговора, не знам какво да очаквам newsm78
Някой има ли впечатления от нея?

# 237
  • Sofia
На мен ми хареса Джон Фанти. Освен, че те пренася в разстоянията, прави го и във времето. Книжката беше изключително убедителна, лесна за четене, запозна ме с един млад човек от плът и кръв!  Peace

# 238
Почти стигнах до финала на "Парфюмът" на Патрик Зюскинд. Малко съм разочарована, признавам си, очаквах повече. Ако изключим пълните описания на производството на парфюми и специфичните термини и похвати, които на мен ми бяха леко безинтересни, то липсваха задълбочено изградени образи, а за сметка на това присъстваше прекалената схематичност на действието. Вероятно похватът е използван от Зюскинд, за да пресъздаде това, което се е случвало реално с героя му.

# 239
Започнах тази книга, прочела съм само предговора, не знам какво да очаквам newsm78
Някой има ли впечатления от нея?

Аз съм гледала филма със Салма Хайей и много ми хареса. Peace
Като книга не знам как е.

Общи условия

Активация на акаунт