В момента чета...17

• 38 593
  • 742
  •   1
Отговори
# 240
  • София, България
След като вчера се сдобих с една нова книга, "Събирането" на Ан Енрайт, още снощи я зачетох. Много ми харесва! Бях почти сигурна, че някоя от вас я е чела, тъй като авторката е ирландка и се оказах права, прочетох едно много интересно ревю на Свет за книгата в goodreads. Тя ѝ е дала само три звездички, а на мен ми се струва, че ще ѝ дам повече. Стилът на писане много ми допада. Нямам търпение да я прочета.  Peace

# 241
В момента си разнообразявам с "Капитанската дъщеря" на Пушкин.

И аз помня от книгата това, че имаше много смях и ирония. Много ми допадна стила и ако така пише Пушкин, трябва да прочета и други неща от него.

Препоръчвам ти "Повести на Белкин" и "Дама пика". Hug

# 242

Завършена! Забавна, но не дотолкова, че да я препоръчам за четене. Може би, защото Уди Алън е ненадминат в неговият хумор, сатира и забава. Всички останали са бледи копия, дори и Велисопедистите. Мога да отделя няколко забележителни странички от Басара, но за мен това не е достатъчно. С други думи, можете спокойно да я подминете, няма да загубите нищо!

Започвам

# 243
  • Bulgaria
Много полезна и приятна темичка.Следя ви и си попълвам списъка с книги.Много хубави реценции пишете на книгите.
Аз съм по средата на Аз,Мона лиза на Джин Калогридис.и другата седмица мисля да си взема Леден Блясък на Луиз Патън и Дом на улица Езерна на Андрей Геласимов.Чели ли сте тези две ккниги и може ли някой да ми каже дали си струват ?

# 244
  • Видин
Започнах
Скрит текст:
Абсолютно ирландска я определям за сега - тъжна, мрачна, самоубийствена  Laughing

# 245
Започнах "Стъкленият замък"-Джанет Уолс. Засега (120 стр.) ми е страшно интересна. На някои моменети се ядосвах, възмущавах, на други се питах дали това не е правилният подход към децата. Чете се с лекота, макар въпросите, които поставя да са доста спорни.

# 246
Аз завърших 'Оризовата майка'.
Скрит текст:
Въпреки, че начина им на живот, вяра и ценности много се различават от моите, много ми въздейства. На мен ми беше интересно и как другите възприемат по толкова различен начин майката, а и другите си роднини. Все пак и досега ми остава абсолютно непонятно да обичаш някое от децата си повече от другите, особено само заради неща като красота или цвят на кожата.
Сега чета за разпускане Мери Хигинс Кларк 'Къде си?' и от време на време на Юрген Рот 'Новите български демони'  Wink

# 247
buttinsky , не знаех, че има филм. Със същото заглавие ли е?

# 248
# 249
Едновременно с "География на блаженството" започнах и "Черно мляко" на Е. Шафак.

# 250
Подхванах "Слепоглед":

...и е нещо възхитително. Shocked

# 251
Започвам "Игрите на глада".  Party

# 252
Сега започвам "Цар Плъх" на Джеймс Клавел. За първи път я прочетох когато бях 14-15 годишна и бях много впечатлена. Интересно ми е как ще я оценя сега,  25 години след първия прочит.  Wink
Бях обещала да споделя впечатления след повторният прочит на "Цар Плъх". Току-що я завърших и дори все още бърша сълзите си. Страхотна книга! Горещо я препоръчвам на всеки, който досега не е намерил време да я прочете. В момента не мога да напиша нищо повече.

Последна редакция: пн, 25 мар 2013, 02:23 от Лем

# 253
  • Canada
Започнах за n-ти път ''Блус в лятна нощ'' на Пат Конрой. Страхотна книга!

# 254

Благодаря!

noshtna_ptica, Благодаря за отзива. Peace Наистина се чете леко.

Общи условия

Активация на акаунт