В момента чета...17

• 38 597
  • 742
  •   1
Отговори
# 255

Завърших и нея. Книга за равновесието, не само по въжето, а през целия ни живот. Разказ с пряка реч, въпроси и отговори. Някои от тях бяха мои. Още повече, че всички сме въжеиграчи, но не знаем, че сме такива. Simple Smile

# 256
  • София
Чета Червено и Черно на Стендал,и за разтуха разнообразявам с 'Бъди българин,Джийвс!' на Удхаус.

# 257
  • Варна
Започнах 11/22/63 на Кинг и на една трета от книгата, ми харесва.

# 258
  • Sofia
Току що прочетох "Уличник" и се посмях от сърце!  Grinning
Живея в София откакто се помня, но доста от имената на улиците са ми мъгла...
Ето как започва В.Георгиев разказа си за ул."Бурел":

"За първи път чувам тази дума. Прокрадна ми се дори съмнението, че Общината е изчерпала възможните думи, с които да наречеш предметите и явленията във Вселената и кметът е използвал услугите на генератора за комбинации на гласни и съгласни, който винаги идва на помощ при липса на други идеи. Понеже Общината, за разлика от мен, идеи има в изобилие, знае много повече от мен и само се прави на тъпа, намерила на географската карта местността Бурел и нарекла на нея улицата в кв. "Ив.Вазов", без ни най-малко да се притеснява от възможните гуреливи асоциации от страна на ехидни и недобросъвестни иванвазовски зевзеци...."

# 259
Въпреки че се бях зарекла да не чета скоро Кинг, не се сдържах и подхванах 11/22/63. И за сега, до трета глава съм, книгата ме очарова. Накратко- добре познатият Кинг по всички параграфи.
Но без да имам специална дарба, предчуствам, че средата ще се разводни, а краят ще ме разочарова, но старата любов ръжда не хваща и ще я дочета докрай. Няма как иначе.  Simple Smile

# 260
  • Bulgaria
Ще ми кажете ли коя книга да си взема -Леден Блясък на Луиз Патън или Дом на улица Езерна на Андрей Геласимов

# 261
  • на североизток от Рая
Ще ми кажете ли коя книга да си взема -Леден Блясък на Луиз Патън или Дом на улица Езерна на Андрей Геласимов

При такива размисли се вземат и двете.  Peace

# 262
Въпреки че се бях зарекла да не чета скоро Кинг, не се сдържах и подхванах 11/22/63. И за сега, до трета глава съм, книгата ме очарова. Накратко- добре познатият Кинг по всички параграфи.
Но без да имам специална дарба, предчуствам, че средата ще се разводни, а краят ще ме разочарова, но старата любов ръжда не хваща и ще я дочета докрай. Няма как иначе.  Simple Smile

На мен тази книга ми е най-нетипичния Кинг. Дразнеше ме любовната история. Пише после и в темата мнение  Peace

Аз започнах Вихър през ключалката - имам нужда от Кинг, осезаема...и преди ми е помагал.

# 263
"Когато мъртвите се пробудят" на Йон Айвиде Линдквист. Бях малко предубедена, защото не си падам особено по ужаси, но книгата ме изненада приятно, разглежда много интересни теми (Как ще реагираме, ако починалите ни близки внезапно възкръснат? Дали ще ги приемем радушно и ще заживеем отново с тях, или ще ги отхвърлим, защото са бледи сенки на хората, които са били?) и е написана наистина увлекателно. Трябва да прочета още нещо от този шведски автор.

# 264
Започнах Нещо не ме грабва, ще я мъча още. Дано! Simple Smile

# 265
  • USA, Steak State
Започвам я. Първата част ми беше интересна и доста увлекателна. Мисля, че писателката ме грабна определено. Запланувала съм да се сдобия и с "Аномалия". Ако някой вече я е чел бих се радвала за отзиви.

# 266
Както писах и в темата за Мураками, първия том на "1Q84" многоо ми харесва, умирам от кеф като я чета, тоя Мураками ми е голяма любов, до сега няма книга, която да съм чела и да не ме е впечатлила.

# 267
На мен ми скучнееше на места първата част, та точно се чудя да продължавам ли със следващите.

# 268

За "1Q84" - после става по-готино.  Peace
Първата част ми хареса, разбира се, но по средата на 2-та като че ли заживях с книгата. Напрежението определено ескалира.

# 269
  • София
И аз прочетох първата част на "1Q84", беше ми приятно да я чета, без да ме увлече особено. Ще продължа и с втората, след споделеното от scaramouche : )

Сега започвам

, за емигрантската участ на трима африканци в Америка.

Общи условия

Активация на акаунт