В момента чета...17

• 38 602
  • 742
  •   1
Отговори
# 270
  • на североизток от Рая
 Аз пък най-после ще довърша Искрено ваш Шурик. Откога я влача. И не, защото не ми харесва, ами не намирам време да чета. Искам спокойствие и свободно, неангажирано време.

# 271
..... Запланувала съм да се сдобия и с "Аномалия". Ако някой вече я е чел бих се радвала за отзиви.

На мен "Аномалия" ми хареса, в един момент даже забравих, че е писана от български писател. Без да блести с някакви дълбоки изводи, историята е приключенски увлекателна. На моменти фантастиката ми идваше в повече и затова някак си не можах истински да я почувствам, но за леко четиво е ок. Не мисля обаче, че си заслужава сдобиването с нея, но ти, доколкото си спомням, не си в Бг и предполагам, че не ти е удобен друг начин. Ще се радвам и ти да споделиш впечатление, когато я прочетеш.

# 272
  • София
Аз прочетох поредния Джак Ричър през уикенда. Сега съм подхванала Безсмъртната Хенриета Лакс, но съм съвсем в началото, едва 60 странички съм отхвърлила.

От много време се каня да пробвам някоя от книгите на Людмила Филипова. Преди десетина дни я гледах в интервю по ТВ7. Каза, че няма да издаде никаква информация за предстоящия си роман, защото преди време някой й откраднал идея книга. Знаете ли за коя става въпрос?

# 273
Аз прочетох поредния Джак Ричър през уикенда. Сега съм подхванала Безсмъртната Хенриета Лакс, но съм съвсем в началото, едва 60 странички съм отхвърлила.

Моля и за твоето мнение за "Хенриета". Предвид историята в нея, честно казано, малко ме е страх да я подхвана.  Embarassed Някой тук ме успокои, че романа не е тежък и много натоварващ психиката, но .... още ме е ..... страх (май това е чтоната дума) ooooh!

Аз чета "Клуб Първа съпруга". За сега (50-ина странички) ми се струва много блудкава и тъповата. Ама, нали това исках след "Невидимият мост", нека ми!  Mr. Green Предполагам, че ще я довърша въпреки всичко, не обичам да изоставям книги, освен ако не са крайно отегчителни  Naughty

# 274
  • София
denim123, аз много импулсивно поръчах тази книга, бях попадала на няколко интригуващи коментара. Ще пиша по-нататък, дано ми остава повече време за четене  Peace.

# 275

За "1Q84" - после става по-готино.  Peace
Първата част ми хареса, разбира се, но по средата на 2-та като че ли заживях с книгата. Напрежението определено ескалира.
Ихааааааа, на мен щом от сега толкова ми харесва.... newsm44

# 276
  • Бургас
Почти завършвам "Крадци на лебеди". Имам още 60 страници и не смея да я взема, защото не искам да свършва. А ме гложди какво ще стане накрая. Много ми беше приятно да я чета.Откакто съм я започнала-не мога да се наспивам-това са 650 страници. Бях прочела някъде :" Авторката се е подготвила много добре за тази книга". Наистина. Аз толкова й повярвах, / или ми се искаше да й вярвам/, че се рових в Мрежата, да търся   художник, картина....така реално ми изглеждаше всичко. Мисля си, че е от книгите, които не биха били четени от мъже, но какво от това- важното е, че аз я срещнах.Удоволствието е мое.

# 277
  • Den Haag
Започнах:
Grinning

# 278
  • Benelux / Varna
Почти завършвам "Крадци на лебеди". Имам още 60 страници и не смея да я взема, защото не искам да свършва. А ме гложди какво ще стане накрая. Много ми беше приятно да я чета.Откакто съм я започнала-не мога да се наспивам-това са 650 страници. Бях прочела някъде :" Авторката се е подготвила много добре за тази книга". Наистина. Аз толкова й повярвах, / или ми се искаше да й вярвам/, че се рових в Мрежата, да търся   художник, картина....така реално ми изглеждаше всичко. Мисля си, че е от книгите, които не биха били четени от мъже, но какво от това- важното е, че аз я срещнах.Удоволствието е мое.

И аз много я харесах, даже като се замисля - доста писах за нея в гоодреадс, което не ми се  е случвало определено.

Denim,може ли повече впечатления за " Невидимият мост" ?

Хенриета и аз си я поръчах, Вени ще чакам впечатленията ти.

# 279
  • Sofia
Аз започнах "Хюрем" на Демет Алтънйелеклиоглу. Ще ми се да я сравня с "Роксолана", а може би и с филма. Не очаквам чудеса, но любопитството е достатъчен мотив.  Wink

# 280
Аз чета "Клуб Първа съпруга".

Не съм чела книгата, но филмът е много забавен Peace
http://www.imdb.com/title/tt0116313/

# 281
Заинтригувахте ме с тази Хенриета. Купих си я миналата година от промоция в "Хеликон " точно за 5 лв...без никакви очаквания.

# 282

Denim,може ли повече впечатления за " Невидимият мост" ?

История за живота на евреите преди и по време на Втората световна война, описваща бедност, борба, амбиции, любов в предвоенно време. Следва началото на войната, постепенното й задълбочаване и отражението й върху еврейското население, дискриминацията, живота в лагерите и в окопите. И на фона на всичко това, историята на една любов - станала възможна благодарение на силата на чувствата, красива, истинска. Романът е сериозен и увлекателен, без да натежава. Далеч е от класически любовен роман, в същото време е далеч и от класическа история за войната.
Горещо я препоръчвам! Лично аз бих я препрочела след няколко години.  Hug

# 283
  • София, България
Аз довърших "Събирането" на Ан Енрайт , която ми хареса много, много, много!
Бих ѝ дала 6 звезди в goodreads - а. За тази година тази книга си дели първото място, заедно с "На изток от рая"

Книгата се развива плавно и точно се отпуснеш и започнеш да изпадаш в нещо като медитация, опиянена от красивите изречения и изведнъж баамм, нещо се случва в едно малко параграфче и после "какво, какво, какво, я пак"  Laughing 
Страшно ви го обясних.  Laughing

Сега се колебая между "Да убиеш присмехулник" и "Майсторът и Маргарита", малко почивка, преди да атакувам "Гроздовете на гнева", която ще ми дадат днес. ( това библиотеките са страхотно нещо)

# 284
Заинтригува ме с тази книга, Мона Лиза  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт