В момента чета...17

• 38 512
  • 742
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Започвам "Цар плъх" на Клавел. Надявам се да оправдае очакванията ми.  Simple Smile

# 406
"Да дойдеш на света".
Искам да я чета, искам да знам какво се случва, как се случва, защо се случва... Искам да вървя напред, НО се изнервям страшно от стила на авторката.
Мразя къси изречения, ненавиждам проста реч в интересна книга, зле ми става от мисъл на късчета.
Не мога да я почувствам, дразнейки се.

На мен точно това много ми въздейства, но аз свикнах със стила на авторката още в "Чуй ме".  И двете й книги са ми много любими.
...

Спогодихме се и вече ми е трудно да я оставям. Wink Даже не ми пречи (почти), когато за малко се връща към "късчетата".

"Чуй ме" не съм си и помисляла да чета, защото ми е много ярък спомена за филма, въпреки че съм го гледала отдавна.

# 407

"Чуй ме" не съм си и помисляла да чета, защото ми е много ярък спомена за филма, въпреки че съм го гледала отдавна.

Аз май имам същия проблем...  Rolling Eyes

Някои сцените от филма просто са ми пред очите, спомням си образите на героите, жестовете им, диалозите, разбира се, силните емоции и края. Мисля, че няма да ми се получат нещата, ако прочета книгата.

# 408
  • София
Получи се така, че малко преди да прочета "Чуй ме" гледах отново филма...
Мога да кажа, че това е един от малкото случаи /за други дори не се и сещам в момента  Rolling Eyes / , в които филма да ми хареса повече от книгата. Много силен, много добре направен.
Книгата също ми хареса, но я четох след "Да дойдеш на света" и не успя да ме впечатли толкова.

# 409
  • Пловдив
Аз първо гледах филма, година след това прочетох книгата и веднага след това отново филма. Много добре направен, очаквам същото и с "Да дойдеш на света"  Peace
Ако го намерите някъде по торентите, моля да го споделите!

# 410
  • София
Никъде го няма... и аз вече губя търпение  Confused

# 411

Аз май имам същия проблем...  Rolling Eyes

Някои сцените от филма просто са ми пред очите, спомням си образите на героите, жестовете им, диалозите, разбира се, силните емоции и края. Мисля, че няма да ми се получат нещата, ако прочета книгата.

Не разбрах защо не искате да четете книгата - ще ви бъде тежка или да не си развалите впечатлението от филма? Hug

# 412
Касита, пиши по-често отзиви  Hug. И на мен много ми допадна начина, по който си описала впечатленията си от 11/22/63.

Благодаря!  Blush

С какво бихте ми препоръчали да продължа след "Хиляди сияни слънчица"?

"Ловецът на хвърчила" Peace

# 413
Нели, бия те с две книги, ако тази вечер довърша "Хиляди сияни слънчица".  Simple Smile Фръц-фръц.
Снощи /през нощта по-точно/ прочетох "Ловецът на хвърчила"- определено ме впечатли с бруталната истина за битието на хората в недалечен Афганистан. Както и очаквах краят беше по-скоро горчив. Типичен край за книга, която не разказва история, а просто документира живота, такъв, какъвто е, уви.

Вече ги е прочела и двете, така че по-добре нещо разведряващо.  Laughing

# 414
Прочетох Джейн Еър, започнах тази

# 415
Почнах и "Невидимите кризи", то се видя, че ще чета паралелно две ...

Ако не си чела нищо от Елиф Шафак - Чест и Копелето на Истанбул. Много сходни тематики са.

# 416
  • София
Касита, пиши по-често отзиви  Hug. И на мен много ми допадна начина, по който си описала впечатленията си от 11/22/63.

Благодаря!  Blush

"Ловецът на хвърчила" Peace

Ако търсиш нещо по-разведряващо и не си чела "Натюрморт с кълвач" на Том Робинс, то ти го препоръчвам  Peace

# 417
  • на североизток от Рая
 Аз май ще започна "Към един незнаен бог" на Стайнбек. Чела съм я, но пък ми се чете нещо на Стайнбек и се спрях на нея.

И до библиотеката мисля да прескоча.

Hug

# 418
Преди четири дни завърших "Оризовата майка" и още съм под въздействието ѝ. Може би и заради това не успях съвсем да отдам значимото внимание на "Разкази под екстази" на Бегбеде, въпреки че много ми я похвалиха мисля, че не ѝ беше времето сега. Ще се препрочита някой ден.
Започнах "Чучулигата" на Решат Нури. В началото съм, но звучи обещаващо.

феичка13, "Цар Плъх" е завладяваща. Чела съм я преди 100 години Mr. Green, а сякаш беше вчера, толкова ми е прясна в съзнанието. Дано и на теб ти хареса.

# 419
Аз май ще започна "Към един незнаен бог" на Стайнбек. Чела съм я, но пък ми се чете нещо на Стайнбек и се спрях на нея.

Много приятна книга - без да е велика, просто е добра.

Общи условия

Активация на акаунт