В момента чета...17

• 38 380
  • 742
  •   1
Отговори
# 585
Моля за мнения за "Алкохол"на Калин Терзийски!
Не ми хареса, но аз по принцип не харесвам К.Терзийски
Прочетох "Сто и първото лице на любовта" на Донка Петрунова
Сега започвам "Три новели" на Богдан Русев, дано ми харесат повече

# 586
  • София

Тъй като знам, че много хора очакват с нетърпение филма "Да дойдеш на света" да анонсирам, че в rutracker.org вече го има качен!!!  Hug
П.П. Сега видях, че го има и в Замунда с английски субтритри  Simple Smile

Последна редакция: вт, 09 апр 2013, 19:21 от mijjjka

# 587
Аз днес цял ден отговарям без да ме питат. Wink
За "Родосто, родосто" - според мен не си загубила, като не си чела третата част. На мен ми харесаха така: 1-ва част 4 (от 5), 2-ра част 3, 3-та част 2.
Нели, дано да си на 5 за всички! Simple Smile
Отговаряй, отговаряй!!!  Grinning

При мен градацията също е низходяща. Първата повече ме заплени  Hug

# 588
mijjjka, благодаря ти за новината! Heart Eyes

# 589
mijjjka, мерси, че сподели, дочакахме го най-накрая Party

# 590
  • София
neli mar4, благодаря ти за споделените впечатления от "Нестинарка"!   bouquet
От трилогията (то всъщност трилогия ли е? свързани ли са? или са просто три произведения от една и съща авторка?), която започваш, съм чела отдавна в ученическите години само "Родосто, Родосто..." Позабравила съм я. Ако я похвалиш, мога да взема да е прегледам отново.

mijjjka, прекрасна новина!  Grinning Hug

# 591
 За сетен път се убеждавам колко малък е светът! Оказа се, че задочно познавам авторката на "Нестинарка" - Кармен. Баща и ни беше "семеен лекар" в детските ми години и приятел на баща ми. Спомням си я бегло, но това , което прочетох като откъси от книгата.... много се впечатлих! Трябва да я прочета на всяка цена!

# 592
  • на североизток от Рая
neli mar4, благодаря ти за споделените впечатления от "Нестинарка"!   bouquet

Петя, радвам се, че сме заедно и в тази тема!  Hug

Ако прочетеш "Нестинарка", не пропускай да споделиш. Много ми се иска да чуя и друго мнение за книгата.

tanya.d
, наистина е малък светът. Много харесах Кармен. Изглежда мила, лъчезарна, пише прекрасно.
 Прочети книгата й. Няма да те разочарова, убедена съм.

А "Родосто, Родосто" още не съм я започнала. Други неща ме занимават.  ooooh!

# 593
Тъй като знам, че много хора очакват с нетърпение филма "Да дойдеш на света" да анонсирам, че в rutracker.org вече го има качен!!!  Hug
П.П. Сега видях, че го има и в Замунда с английски субтритри  Simple Smile

mijjjka, благодаря!
Скрит текст:
Откраднах си по малко от филма – първите пет минути само, после на 5-6 места по минута-две от целия филм цъкнах. Но още в първите пет започна същото циврене (като знам всичко…) както при четенето на книгата – само като видях Гойко – Гойко и Джема заедно. Така че за целия филм ще чакам да съм сама, да не ме гледат у дома 2 часа със сълзи и сополи… За първи път обаче имам чувството, че чета книга като гледам филм. Книгата е токова силна и проникнала в мен, че не мога да възприема филма нормално. И с  Пенелопе не мога да свикна. Имах много ясно изграден визуален образ на Джема и беше доста различен…

Гледах  интервютата на всички главни актьори. Не знаех, че синът на Маргарет Мацантини и Серджо Кастелито – Пиетро!!! Кастелито – също участва във филма – като Пиетро разбира се! Като ги гледах заедно, много им се радвах, а не както може човек да не е много положително настроен като види цяла фамилия в един филм.

Не мога да си представя да не прочета книгата още веднъж някога, а много рядко се случва да препрочитам книги. И рядко се случва да искам да имам книги. Тази я искам, трябва да си я подаря по много хубав повод.
Междувременно може ли някой да ми каже има ли посвещение в началото (и на кого, ако има).
Завърших най-после "Дом дневен, дом нощен" на Олга Токарчук

Има хляб в тази книга, който обаче струва ми се ще мога да изям след 10 или 20 години (ако тогава меланхолията не ми действа още по-зле). Сега ме караше да се чувствам като забутана в дупка и не можах да се насладя на скритите в нея богатства. Едвам я „избутах“ с едно голямо прекъсване, а 50 стр. преди края хем се радвах, че се измъквам от тъгата, хем съжалих, че ще изляза от тази магия, че не я преживях изцяло…

Не е „изкуствен“ автор  Токарчук, от натуралните и магичните е ("Правек и други времена" за мен е ненадмината), но в този момент толкова -л, -ла, -ло, -ли, толкова приказки и сънища, толкова витаене не исках. Исках да намеря мястото на всички части, ако изобщо Токарчук е имала такова намерение. Ако е търсене, дойде ми в повече. Искаше ми се да е по-простичко и оптимистично устройството на човека. Исках да харесам и запомня Марта, но не успях... Безмълвието ли ми дойде в повече (в доста други книги липсата на пряка реч не ми е била проблем)...

Интересни са ми такива гранични/спорни райони, където явно не само територията е гранична, а всичко в нея... Може би от там идва сложността и изгубеността?

Книгата ми приличаше на тази картина и на това любимо музикално произведение на Рахманинов (но в по-забавено темпо), което също не винаги мога да слушам.

http://www.youtube.com/watch?v=dbbtmskCRUY

Последна редакция: ср, 10 апр 2013, 18:42 от svet65

# 594
  • USA, Steak State
Започнах я преди два дни, но рядко ми остава време да я чета.

Препоръчвам горещо "Антихтонът на Данте", на мен ми беше невероятно интересна и ме държа в напрежение до края. Малко ми заприлича на "Пътуване до центъра на земята", но и прощавам. Simple Smile

# 595
  • София
Чета "Невидимите кризи" на Г.Г. и имам чувството, че след всяка прочетена страница, някой ми удря по един емоционален шамар. Господинов е ужасно добър автор и колкото повече напредвам с тази книга, толкова повече се убеждавам в това.

# 596
   Днес свърших 11/22/63. Много добра! Интересен сюжет, много действие преплетено с исторически факти, пътуване във времето, любовна история - достатъчно предпоставки да задържи вниманието ми от началото до самия край. И прекрасният разказвач Кинг Simple Smile

# 597
  • в илюзия
svet 65 Посвещението е : "На Серджо , На децата "
а на първа страница преди първа глава :
"Где си ,
нежност човешка?
Може би
в книгите само?"
Изет Сарайлич

Аз приключих с "Харун и морето от приказки" , ами какво да кажа , хубава , отпускаща приказка за деца и големи деца Simple Smile
Сега се чудя между Труман Капоти "Други гласове , други стаи" и "Да остана ли ?" на Гейл Форман . Някой да има отзиви ?

# 598
svet 65 Посвещението е : "На Серджо , На децата "
а на първа страница преди първа глава :
"Где си ,
нежност човешка?
Може би
в книгите само?"
Изет Сарайлич

Аз приключих с "Харун и морето от приказки" , ами какво да кажа , хубава , отпускаща приказка за деца и големи деца Simple Smile
Сега се чудя между Труман Капоти "Други гласове , други стаи" и "Да остана ли ?" на Гейл Форман . Някой да има отзиви ?

arodoet, благодаря, точно както подозирах - "На Серджо , На децата "! Simple Smile е писала Мацантини.
А аз се чудя защо все отлагам "Харун", след като не ми остана много за четене от Рушди... Но и до това ще стигна.

arodoet, аз съм "за" "Други гласове , други стаи", но не знам защо съм писала на английски, ако ти върши работа, ето:  
Other Voices, Other Rooms

Скрит текст:
“...all his prayers of the past had been simple concrete requests: God, give me a bicycle, a knife with seven blades, a box of oil-paints. Only how, how, could you say something so indefinite, so meaningless as this: God, let me be loved.”

Започнах "Отива една жена при лекаря".
Не съм си мислела, че ще я чета, но така обещах в един тъжен ден... (после ще я дам на другите приятелки).
Всичко е много истинско, за съжаление... И насиленият смях... Всяко стихче от текстове на рок-песни в началото на главите. Има си за всичко...  Confused

# 599
  • Benelux / Varna

Препоръчвам горещо "Антихтонът на Данте", на мен ми беше невероятно интересна и ме държа в напрежение до края. Малко ми заприлича на "Пътуване до центъра на земята", но и прощавам. Simple Smile

Благодаря за отзива, купих си я, но се надявам да попадна в по-подходящо настроение за нея, че чак тогава да я захвана, засега съм много разсеяна и няма да мога да й се насладя.

Приключвам с " Нюйоркска трилогия" на Остър, хареса ми , имаше хляб и в трите новели, макар да можеха да се превърнат в нещо по-голямо, интересни истории, хубав стил, но някак набързо завършени. Хареса ми.

Общи условия

Активация на акаунт