В момента чета...17

• 38 363
  • 742
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Здравейте,прочетох "Педесет нюанса сиво'',нещо не ме впечатли..Сега ще почвам ''Любов"мнението ви?

Честно казано, до момента като че ли не съм прочела отзив някой да е впечатлен от тези прословути нюанси  Laughing Не разбирам от какво е провокиран този интерес и шумотевицата около тях  Laughing Аз лично нямам намерение да ги чета. Изглежда нищо няма да изгубя, само ще спечеля време  Laughing

Що се отнася до "Любов" - само хубави неща мога да кажа за тази книга Heart Eyes Но всичко е въпрос на вкус, а по въпроса за книгите - и на точно време. Дано да ти хареса   Hug

# 31
mijjjka, мерси за новата тема   bouquet

# 32
  • Пловдив
mijjjka   bouquet
Нели, на мен "Медея" ми е много любима, със сигурност ще си я купя, за да я имам. "Искрено ваш Шурик" прочете ли я? Спомням си, че писа и за нея нещо. И тя ми хареса много. "Сонечка/Бедни роднини" - страхотни разкази  Heart Eyes. И май с това се изчерпват издадените у нас книги на Улицка  Thinking И честито за "Оризовата майка"  Sunglasses
Аз чета отново няколко наведнъж и по-скоро - нищо не чета  Tired Ядосвам се на себе си, вечер заспивам на първата страница  ooooh!

# 33

Заради Оризовата майка  е всичко. Като в опиянение съм още.  Crazy

Искам да я прочета и аз Sad Но никъде он-лайн не я намирам. Някой каза, че на Славейков струва 30-ина лв. Е, срамота! Дали ще я преиздават някога в този живот?

Касита, цитирам те от предишната тема:

Тук си падате по нови книги, но се зачетох в една невероятно интересна история по действителен случай "Безкръвната гилотина" на Рене Белбенуа, която разказва за живота на каторжниците във Френска Гвиана и опитите за бягство, увенчавани с неуспехи, скотския им начин на живот, болестите, липсата на дрехи дори....

Това лято прочетох "Близнаци" на Боян Болгар - много емоционален роман. Нещо, което не би могло да бъде създадено, поне не по този начин, в нашето съвремие.

"Чинарите зашумяха" на Емил Коралов също я прочетох това лято на един дух. Много ме разчувства, много плаках. Знам, че е филмиран романа, но не съм сигурна, че искам да си развалям добрите чувства с филм по книгата.

Не знам сега защо се сещам само за  български стари книги, които съм чела напоследък.  newsm78 Но опредлено не държа само на съвременните романи.

# 34
  • Пловдив
"Оризовата майка" няма да бъде преиздадена, за съжаление. Аз писах няколко пъти до издателството и ми казаха, че няма шанс... Ето я в Читанка http://chitanka.info/text/27165-orizovata-majka Намира се и в библиотеките  Peace

# 35
mijjjka, благодаря за темата, макар че вече много сте напреднали. Цели три страници  Hug

По темата - аз препрочитам "Денят на трифидите", от която нищо, ама нищо не помня, обаче пък ми е много любопитно да видя на къде ще избие... Интересен вид апокалипсис!!!  

# 36
  • на североизток от Рая
mijjjka   bouquet
Нели, на мен "Медея" ми е много любима, със сигурност ще си я купя, за да я имам. "Искрено ваш Шурик" прочете ли я? Спомням си, че писа и за нея нещо. И тя ми хареса много. "Сонечка/Бедни роднини" - страхотни разкази  Heart Eyes. И май с това се изчерпват издадените у нас книги на Улицка  Thinking И честито за "Оризовата майка"  Sunglasses
Аз чета отново няколко наведнъж и по-скоро - нищо не чета  Tired Ядосвам се на себе си, вечер заспивам на първата страница  ooooh!

Буб, аз от Шурик прочетох няколко страници само, но вчера получих Медея и  я започнах, защото трябва да я върна.
 После ще чета Шурик.
 Сонечка не съм я чела, но щом са разкази, не искам да я чета. Май не съм по разказите. Искам да чета романи.

А за Оризовата майка благодаря, че споделяте радостта ми. Сигурно разбирате защо съм толкова щастлива.  Flutter

# 37
  • Sofia
Най-сетне и аз започнах тази:

# 38
  • София
Записвам се да не ви изпусна! Heart Eyes
Благодаря за новата тема! Hug

Това е последната ми прочетена книга. Прочетох я на две сядания.....много леко се чете, хубаво пише този писател. Бях много заинтригувана от образа на въжеиграча, който се основава на действителен случай. Дори изтеглих документалния филм за него ("Man on Wire")- страшно се впечатлих. Интересна е идеята да се представи една картина на Ню Йорк през 74-а година чрез различни герои, но за съжаление те бяха доста плоски и незапомнящи се. Мен лично ме подразни подборът на темите- Виетнам, проституция, религия......изтъркани, но с гарантиран успех.

# 39
Да се зпиша, въпреки малкото време за книги

"Оризовата майка" няма да бъде преиздадена, за съжаление. Аз писах няколко пъти до издателството и ми казаха, че няма шанс... Ето я в Читанка http://chitanka.info/text/27165-orizovata-majka Намира се и в библиотеките  Peace

bouquet  Благодаря за линка!

# 40
  • Den Haag
Благодаря за темичката   bouquet

Нели много се радвам, че имаш вече така желаната книга Hug . Прочети "Сонечка", тя не е разказ, а втората част от книгата "Бедни роднини" са разкази  Peace. "Сонечка" много ми хареса и тя е запленена по книгите като нас, но и интересно е описала живота и Улицка.

angelina.bgk желая всичко да минава по-скоро и по-леко и да се възстановиш бързо с хубава книга в ръка  Hug  bouquet

Аз все още се мъча със "Слепота"  Rolling Eyes, много ми е мрачна, а как ми се чете нещо по ведро и красиво  Grinning

# 41
  • Benelux / Varna
В момента чета: Da capo /Започни отначало/
Александрина Пендачанска 

Хубава, истинска, тежка, позитивна! Прекрасна! Препоръчвам...

Angelina.bgk, желая ти бързо възстановяване и дано всичко мине леко!

# 42
тази някой чел ли я е? Чудя й се, първите 3-4 на авторката, които излязоха в последните години много ме впечатлиха, последващите не толкова...
http://www.bgbook.dir.bg/book.php?ID=39025

fam, откъде взе "Илюзии"?

Търся мнение и за двете книги на Изабел Шопова, за Австралия и Нова Зеландия, добри ли са? А коя повече Wink
 Hug

аз съм "На изток от Рая", засега ме интригува, нямам мн. време...

# 43
Аз чета биографията на Стивън Кинг - цък - харесва ми Peace

Преди това прочетох "Трудно е да бъдеш добър" на Ник Хорнби - препоръчвам, много свежа книга.
Стилът на автора много ми допада.

# 44
Изненада ме - с чувството за хумор относно вечните еврейски терзания на приемане, самовъзприемане, страдание , самосъжаление .

Последна редакция: ср, 13 мар 2013, 09:39 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт