В момента чета...17

• 38 352
  • 742
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Снощи реших да хвърля едно око на "Конникът без глава" от читанката и докато се усетя почти я преполових. Crazy Беше ми първата приключенска книга, която прочетох навремето като ученичка, и ми е много любима. Сега като я чета ми се струва малко по детски написана, но пък ми е  едно мило като я чета. Mr. Green

# 46
И аз да се запиша Simple Smile
Вчера започнах "Елегантността на таралежa" на Барбери. Засега много ми харесва, макар и да не върви бързо. На много места има препратки към различни философски идеи и аз понеже в часовете по философия в училище се занимавах с английския си, доста съм проспала, та се налага да чета по 2 пъти едно изречение и да правя справки с Интернет.
Но като цяло - препоръчвам много!

# 47
Аз напоследък не чета много  Embarassed В момента съм на "Танц с дракони" на Джордж Р. Р. Мартин. Много съм доволна от поредицата. Сега очаквам и 3-тия сезон на сериала да почне  Sunglasses Иначе съм почнала да мъча и "Черният орден" на Джеймс Ролинс, да видим дали ще я довърша.

# 48
  • Варна
Здравейте,момичета!
Svet, , благодаря за мнението!   bouquet
Zornitsa, ,  би ли споделила линк за книгата, заинтригува ме.  Simple Smile
Angelina.bgk, скорошно възстановяване, и всичко да отминава добре.
Положителен ден на всички !   bouquet

# 49
  • София
Търся мнение и за двете книги на Изабел Шопова, за Австралия и Нова Зеландия, добри ли са? А коя повече Wink
 Hug

Мога да кажа само хубави неща за "На изток от Рая"- забавна, прекрасно чувство за хумор, информативна! Втората ми предстои да прочета. От отзивите разбирам, че по нищо не отстъпва на първата. Peace

# 50
Аз продължавам да си чета "Души в окови". Книгата е великолепна, но не се чете бързо. Всъщност се радвам, че имам още толкова много до края. В нея има много философия, психология, религия, изкуство, всичко това съчетано с брилянтния стил на Моъм.

Скрит текст:
Героят в момента е в Париж и изучава живопис. Много обсъждани и сравнявани са две картини.  Заинтригувах се и реших да ви покажа/припомня тази красота.

"Голямата одалиска" на Енгър -

http://classconnection.s3.amazonaws.com/71/flashcards/887071/jpg … 1333593774204.jpg

и "Олимпия" на Мане

http://themadjack.files.wordpress.com/2013/02/800px-olympia-manet.jpg

Това е по времето, когато картината на Мане е отричана и само младите художници виждат в нея шедьовър.

# 51
Нина, аз пък много бързо я погълнах; бяхме болни с малкия вкъщи и за двайсетина дена глътнах това смислено удоволствие:)
sweetkids_mama , благодаря, ще се купува /макар че малко скъпичка идва.../

# 52
  • София
Приключвам 'Брулени хълмове' днес-тази така великолепна книга,днес си поплаках в рейса Confused,много тежка на емоционално ниво...не мога да си събера мислите още.

Такаа,но съм и много щастлива,закупих си срещу 10 лв. 'Да убиеш присмехулник' и 'Червено и черно',стари издания,страхотни(много обичам стари книги,нещо се вманиачих,ще ме извинявате Mr. Green),та се чудя коя от двете да почна сега...

# 53
alen mak, тъкмо се чудех кой я беше чел книгата наскоро. Чета само вечер, в просъница и на другата вечер си го препрочитам  Laughing, защото се оказва, че не го помня.

.:Диди:. , извинявам те, защото и аз обичам стари книги. Heart Eyes

# 54
Под давление на ентусиазма на Нелито Марч, започвам читанковата Оризова майка ... Дано!

# 55
  • София
Нина, аз пък много бързо я погълнах; бяхме болни с малкия вкъщи и за двайсетина дена глътнах това смислено удоволствие:)
sweetkids_mama , благодаря, ще се купува /макар че малко скъпичка идва.../

В електронен вариант са значително по-евтини- по 7 и 10 лв. Ако имаш четец, можеш да се възползваш. Wink

# 56
  • Варна
И аз съм на "Оризовата майка" вече втори ден. Много добра....
Успоредно и за успокоение на душата  Simple Smile, вечер се разтоварвам с "Ангели в косите ми" на Лорна Бърн.

# 57
  • на североизток от Рая
Под давление на ентусиазма на Нелито Марч, започвам читанковата Оризова майка ... Дано!

Hug

Да споделиш впечатленията си след като я прочетеш.  Peace

Аз ще дочета днес Медея и нейните деца и утре ще отпътува към собственичката си.  Hug

# 58
В момента  по скоро препрочитам  Simple Smile, вчера свърших "Кръстоносци" на Х. Сенкевич, а днес започнах "Замъкът на шапкаря". Последното ново, което четох е "Оризовата майка".

# 59
  • Ямбол
В момента чета
и много ми харесва

Общи условия

Активация на акаунт