В момента чета...17

• 38 520
  • 742
  •   1
Отговори
# 165
Аз започнах две книжки. Едната за когато бягам напред-назад по задачки и ми се налага да чакам на Юрген Рот 'Новите български демони' и другата за вечерите вкъщи 'Оризовата майка'. За нея отдавна чаках първо да ми дойде подходящото настроение, за да се опитам да я усетя напълно.

# 166
Аз отново подхванах Танц с дракони, хич не ми върви тази част  Tired, надявам се да успея да я довърша, докато излезе следващата. Паралелно с нея препрочитам Агата Кристи.

# 167
На мен тази година ми върви на класики Simple Smile
Здравейте... Grinning не съм писала от доста време..
Прочетох "На изток от рая", много много ми хареса, съжалявам, че по - рано не съм я прочела.
В момента чета Шарлот Бронте - "Джейн Еър"
Честита Пролет!   bouquet

# 168
  • USA, Steak State
Нещо "Когато дойде паякът" http://assets.chitanka.info/thumb/book-cover/13/4969.max.jpg  не ме впечатлява особено не заради сюжета, а заради силно изразените "негърски неправди". Това, че и самият Алекс Крос е черен и дърпат нещата към това, как на никого не му пука, когато стане убийство на черни ме дразни.

Определено няма да продължа с поредицата след тази книга. Или може би ще... знае ли човек... Книгата е написана интересно.
Но все пак да ми препоръчате нещо друго на автора?

"Психоаналитикът" http://kafene.bg/picture/article/picture/2761.jpg-1 е друга бира, препоръчвам я с две ръце. Много ми хареса, само края ми беше леко плосък. Сякаш автора е бързал да я завърши.

# 169
Аз в момента чета "големи надежди" на  чарлз дикенс!Чудесна е!

# 170
  • София
Паяче, много отдавна съм чела "Целуни момичетата" и "Когато дойде паякът" - помня, че ми бяха харесали, като за книги, с които да убивам времето по плажа. В читанката има "Мери, Мери" - тя също става.
Гледах филма "Алекс Крос" - голямо разочарование, на фона на екранизациите по първите две книги. В една тема го коментирахме и съфорумка сподели, че и книгата е зле...
В този ред на мисли, не съм сигурна дали има смисъл да го мъчиш, ако грам не те впечатлява.

# 171
  • Видин
Oooo, книгата "Крос" е не само зле, тя е мега-зле  Laughing Не си губете времето с нея...
Аз съм на 44% от "Оризовата майка" - харесва ми, семейна сага такава, само че нямам много време за четене... но пък не бързам за никъде  Laughing

# 172
  • София
Oooo, книгата "Крос" е не само зле, тя е мега-зле  Laughing Не си губете времето с нея...
Май точно твое мнение бях чела, но не бях сигурна одеве  Peace.

# 173
Прочетох " Ловецът на хвърчила" Страхотна книга. Опитах се да изгледам и филма, но честно казано се разочаровах и го спрях по средата.
В момента чета "На изток от запада" на Мирослав Пенков и " Трудно е да бъдеш добър" от читанката.

Мисля и аз да прочета скоро "Оризовата майка"
Лека вечер на всички! Отивам да почета Wink

# 174
Наскоро приключих с препрочитането на няколко книги от Агата Кристи. Сега започвам "Цар Плъх" на Джеймс Клавел. За първи път я прочетох когато бях 14-15 годишна и бях много впечатлена. Интересно ми е как ще я оценя сега,  25 години след първия прочит.  Wink

# 175
Наскоро приключих с препрочитането на няколко книги от Агата Кристи. Сега започвам "Цар Плъх" на Джеймс Клавел. За първи път я прочетох когато бях 14-15 годишна и бях много впечатлена. Интересно ми е как ще я оценя сега,  25 години след първия прочит.  Wink

... ще чакам тази оценка с интерес. "Цар Плъх" направи Джеймс Клавел мой любим автор.  Hug

# 176
  • Чукарландия

... ще чакам тази оценка с интерес. "Цар Плъх" направи Джеймс Клавел мой любим автор.  Hug

И мен ще ми е интересно как ще я оцениш сега, след толкова години. По същия начин и аз я четох преди 25 години, когато бях тийнейджърка (изглежда сме на една възраст Wink). Тогава много ми беше харесала. Peace

# 177
  • София
Аз я четох преди три, четири години и пак ми хареса, страхотна книга си е!

Аз в момента чета "големи надежди" на  чарлз дикенс!Чудесна е!

Тази ми е една от любимите на Дикенс, въпреки че стилът ми ми е малко неприятен.

Аз съм зачела "Театър" на С. Моъм и ми е едно приятно на душата ...  Heart Eyes

# 178
  • на североизток от Рая
 Лем, ами май и с мен си наборка.  Laughing

И аз четох Цар Плъх във възрастта 16-17 годин за първи път. Прочетох я миналата зима отново.
 И отново съм със силни впечатления от нея. Страхотна книга. Струва си човек да й отдели време и  после да я препоръча.  Peace Аз я препоръчах на мъжа си, че ми е най-наблизо. Прочете я и той. Много я хареса. Дори повече от мен.

По моя препоръка прочете и  Забравените от небето тези дни. Четеше просълзен. Аз само го поглеждах, защото по израза му разбирах какво чувства. После сподели. Възхитен е. И беше натъжен. Силна и въздействаща е  книгата. Особено за хора, които обичат българското.

# 179
Ох, и аз бих я прочела "Забравените от небето", но май трябва малко да се освестя след "Майките", че направо не знам къде се намирам. Много силно пише тази Теодора Димова. На един дъх я прочетох книгата с буца в гърлото...

Общи условия

Активация на акаунт