В момента чета...17

• 38 476
  • 742
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Аз преполових "Проходът". Харесва ми, точно такава книга ми се четеше  Grinning
Няма нищо общо с "Игрите на глада", но същевременно ми напомня за тях...  Дали защото и двете книги са анти-утопии newsm78
Но "Проходът" е много по-богата и мащабна, с много повече герои. За сега имаше само един слаб момент според мен:
Скрит текст:
пускането на "обектите" от пазачите в базата и респективно на заразата.
Единствено тази сцена ми стоеше доста пародийно на фона на иначе добре изградената до момента фабула.

# 391
  • София
Аз се боря с "Аномалия" на Людмила Филипова. Днес целият ден ми беше свободен. За такова време обикновено прочитам една книга..., когато ме грабне и ми хареса.
За съжаление този роман ми прилича на смесица между "Шифърът на Леонардо" и "Цифровата крепост", при това не съвсем добра.
Ех, че ме е яд, така ми се искаше да ми хареса!

# 392
  • на североизток от Рая
 Аз пък най-накрая прочетох Искрено ваш Шурик. Харесва ми как пише Людмила Улицка.
 Ако не знаех автора на книгата, пак бих познала, че е руска. Познава се типичната славянска душевност. Емоциите, настроенията, взаимоотношенията са ми близки, сходни с нашите български.

Скрит текст:
Много ми допадна образът на Елизавета Ивановна, жена-аристократ. Спойката в семейството. И след нейната смърт аз страдах и откривах разлики в начина на живот на Шурик и майка му.
  Доста женски образи има в книгата. А нашият Шурик е навсякъде. Той ми се представи с неизграден характер, вятърничав, посредствен. С него винаги има много жени, винаги има любов, къде истинска, къде просто за задоволяване на нагона. Но пък Шурик остана верен на майка си. Често ме дразнеше той с постъпките си. Върши нещата необмислено, като непораснало дете.
 И политика има в романа, но е достъпна. По принцип аз не разбирам политиката, не се интересувам от нея, но тук не ме затормози.

Хареса ми книгата, препоръчвам я. 8/10.

Жалко, че я четох с прекъсване. Тя заслужава да се чете наведнъж, от начало до края.

Чете ми се нещо на Стайнбек.
 Освен това, утре е вече април. Трябва да започна месеца с нещо хубаво.

Направих си една равносметка. Това беше 22-та ми книга за годината. Значи имам по 7 прочетени книги на месец. А все си мисля, че времето не ми достига.

# 393
  • София
Направих си една равносметка. Това беше 22-та ми книга за годината. Значи имам по 7 прочетени книги на месец. А все си мисля, че времето не ми достига.

Нели, ти и друг път си ме изумявала с бройката на прочетените книги  Shocked
Казвам го с най-добро чувство  Heart Eyes Браво на теб  Hug
Аз съм прочела 10 книги от началото на годината, сега чета единадесетата.
Goodreads любезно ме инфомира, че изоставам с 2 книги (5%) от плана си за 2013г.  Laughing
Ами какво да направя като толкова ми е свободното за четене време  Blush

# 394
Нели,респект и от мен!  bouquet Наистина обичаш книгите.

Довърших "Наследникът от Калкута". Какво да кажа за тази книга..впечатляваща,силна,има от всичко по-малко в нея. Най-добрият приключенски роман който съм чела! Радвам се,че я прочетох именно сега,на тези години а не в детството ми. Не знам дали тогава щях да я оценя подобаващо. Капитан Бернардито се нарежда в топ 5 на любимите ми литературни герой. Heart Eyes

Сега мисля да си припомня "Черният корсар". На приключенска вълна съм. Чете ми се за битки,пирати,далечни и екзотични места. А от "Корсарят" съм останала с чудесни спомени. Пък и обожавам да чета Емилио Салгари.

# 395
Нели   bouquet
Аз сега започнах една гръцка книга на Метаксия Кралли. Много увлекателна, определено ще търся и първата и книга, дано да я издадат и на други езици  Peace

# 396

Довърших "Наследникът от Калкута". Какво да кажа за тази книга..впечатляваща,силна,има от всичко по-малко в нея. Най-добрият приключенски роман който съм чела! Радвам се,че я прочетох именно сега,на тези години а не в детството ми. Не знам дали тогава щях да я оценя подобаващо. Капитан Бернардито се нарежда в топ 5 на любимите ми литературни герой. Heart Eyes

Сега мисля да си припомня "Черният корсар". На приключенска вълна съм. Чете ми се за битки,пирати,далечни и екзотични места. А от "Корсарят" съм останала с чудесни спомени. Пък и обожавам да чета Емилио Салгари.

Любимата ми книга на Емилио Салгари е "Тайните на черната джунгла"; страшен кеф беше, докато я четях в ученическите ми години. Simple Smile

# 397
Нели, бия те с две книги, ако тази вечер довърша "Хиляди сияни слънчица".  Simple Smile Фръц-фръц.
Снощи /през нощта по-точно/ прочетох "Ловецът на хвърчила"- определено ме впечатли с бруталната истина за битието на хората в недалечен Афганистан. Както и очаквах краят беше по-скоро горчив. Типичен край за книга, която не разказва история, а просто документира живота, такъв, какъвто е, уви.

# 398
  • София
Касита, пиши по-често отзиви  Hug. И на мен много ми допадна начина, по който си описала впечатленията си от 11/22/63.

# 399
Касита, пиши по-често отзиви  Hug. И на мен много ми допадна начина, по който си описала впечатленията си от 11/22/63.

Благодаря!  Blush

С какво бихте ми препоръчали да продължа след "Хиляди сияни слънчица"?

# 400
  • Ямбол
 Започвам - Космосът да ти е на помощ, Александър

# 401

Любимата ми книга на Емилио Салгари е "Тайните на черната джунгла"; страшен кеф беше, докато я четях в ученическите ми години. Simple Smile

Това ми беше най-любимата книга като дете. Simple Smile Знаех я почти наизуст,даже в училище си я носех. И нея ще си я припомня,за последно я четох преди четири или пет години.

# 402
Приключих трилогията "Милениум"- доволна съм. Започнах снощи "Пеперудата" на Анри Шариер. Надявам се да ми хареса.

# 403
Прочетох "Помощ, простете" на Бегбеде. Забавна ми беше, остроумна, макар, че на моменти, предавайки мислите на различните герои, сякаш забравяше да промени стила на изразяване.
Скрит текст:
Макар, че имайки предвид края, може да е било съвсем нарочна тази идентичност на стиловете.

Все пак, тъй като не съм чела нищо друго на автора, за мен поне в тази книга, той силно имитира Владимир Набоков, което на места започна да ме дразни. Някои пасажи буквално ми се сториха изплагиатствани, което макар и да е съвсем търсен ефект, мисля, че не му прави чест. Не, че не му се е получило, просто, ако искам да ги прочета пак, ще препрочета "Лолита".

# 404
Приключих трилогията "Милениум"- доволна съм. Започнах снощи "Пеперудата" на Анри Шариер. Надявам се да ми хареса.
"Пеперудите" е страхотна,със сигурност ще ти хареса!  Peace

Общи условия

Активация на акаунт