В момента чета...17

• 38 464
  • 742
  •   1
Отговори
# 555
denim123, аз честно казано едва след като влязох в тази тема си разширих кръгозора невероятно и така започнах също да се интересувам от чуждестранни автори  Hug

Възможно и заради това да имам това усещане. Каквато и да е причината, радвам се че попаднах в тази тема   bouquet

# 556
  • Ямбол
Започнах "Клиентът" - Джон Гришам. Добро е началото.

# 557

Мона Лиза, успях да открия лекцията във в. "Култура" - цък! Wink

# 558
  • Ямбол
Боря се с "Гняв" на Стивън Кинг. За втори път я започвам ми е и не съм убедена, че ще успея да я завърша /първия път я зарязах още преди средата/.

# 559
Започнах "Клиентът" - Джон Гришам. Добро е началото.
Лилянa, "дебела" ли е? Бях я набелязала за моя младеж (на 12 г.), но дали е подходяща?  (държи да има убийство, което да се разследва...  Rolling Eyes)

scaramouche, сигурно и аз ще я прочета като свърша тази нощ "Физика на тъгата". Благодаря!

Майола Бени,  Джим и Пам в най-прекрасната им форма... Wink
А това е една от най-хубавите книги, които съм чела за рок-музиканти

# 560
svet65 , не съм Лиляна но мисля ,че не е съвсем подходяща. Има самоубийство, което се разследва, но има много политика и ще го отегчи.  Отдавна съм я чела, но не бях на 12  Laughing

# 561
Лилянa, "дебела" ли е? Бях я набелязала за моя младеж (на 12 г.), но дали е подходяща?  (държи да има убийство, което да се разследва...  Rolling Eyes)

И аз не съм Лиляна, но мисля, че книгата ще му хареса. Peace Още повече, че главният герой е момче горе-долу на неговата възраст. Kнигата увлича, чете се бързо, въпреки сюжета не е тежка(поне на мен така ми се стори Wink)
Можеш да му предложиш и филма - http://www.imdb.com/title/tt0109446/

# 562
  • Ямбол
Свет, в Гудрийдс пише, че е 432стр. Аз я чета на четец и съм в самото начало(6%). И аз мисля, че би била интересна на дете, което се увлича от тази тематика. Започва с две момчета, едното, от които е на 11г., а другото му е братче на 8г. Нататък не знам как е и дали е подходяща. Ако искаш по-нататък пак да дам мнение.

# 563
  • София
Снощи, за да разнообразя от "Проходът", грабнах "Селцето" (Кир Буличов).
На шега, на майтап минах 1/3 от книгата  Grinning
Мноооого добра!  Peace

# 564
Свет, в Гудрийдс пише, че е 432стр. Аз я чета на четец и съм в самото начало(6%). И аз мисля, че би била интересна на дете, което се увлича от тази тематика. Започва с две момчета, едното, от които е на 11г., а другото му е братче на 8г. Нататък не знам как е и дали е подходяща. Ако искаш по-нататък пак да дам мнение.

Ако детето е свикнало да чете криминалета, не е нищо фрапиращо. На неговата възраст бях фен на Агата Кристи. Свет, мисля, романите й са много подходящи за него, защото не са кървави преди всички. Останалите плюсове на авторката няма нужда да отчитам, предполагам.  Simple Smile

# 565
  • София, България

scaramouche, наистина много благодаря!

Аз днес ще приключа с " За писането. Мемоарите на занаята" на Кинг, както винаги, съм като хипнотизирана от този човек.

# 566
  • Benelux / Varna

Започвам "Харун и морето от приказки" , предполагам , че ще е разпускаща Simple Smile

И аз я прочетох тези дни Simple Smile Ако скоро не сте се потапяли в света на приказките и имате желание да се почувствате деца, препоръчвам ви я! Хареса ми, но си е приказка не само за малки, но и за големи, с доста фантастични елементи. Това ми е първият сблъсък с автора, определено ми хареса как пише и бих прочела и други негови творби.

Свет, инициативата е изключително хубава и се надявам доста хора да се включат в нея! Споделих я във фейсбука!

И по темата да се включа : започнах "Нюйоркска трилогия" на Пол Остър, засега ми харесва, още съм на първата новела, скоро не бях чела детективски и криминален роман.

# 567
Прочетох „Медея и нейните деца” на Людмила Улицка и много, много ми хареса. Огромно благодаря на Нези, че ми я предостави.   bouquet

Досега с руските книги все не уцелвах подходящата за мен. Миналата година прочетох няколко, включително и „Сонечка. Бедни роднини” пак на Улицка, но все ми бяха много тъжни, тежки, натоварващи.

Тази книга просто ме заплени. Харесаха ми всички герои, с всички техни качества, с характерите си, това че бяха така многобройни не ми тежеше. Даже си преписах някои неща от книгата, което скоро не ми се беше случвало.

И образът на Медея, този семеен стожер, винаги готов да помогне, да отвори домът си за многолюдната челяд на братята и сестрите си, а самата тя останала без деца.

За първи път попаднах на руска книга, в която все пак да проблясва някаква надежда на фона на тежката историческа съдба на руския народ като цяло. Всички тези деца носят новото в себе си, те продължават рода, но плетат нишките и на своята собствена съдба.

В момента чета „Кал, пот и сълзи” на Беър Грилс. Лесно се чете засега, но малко ми е скучна в момента, понеже авторът разказва за детството си, а на мен ми се чете за неговите невероятни приключения и ситуации, които е преживял. Надявам се да присъстват по-нататък в книгата.   

# 568
Аз днес ще приключа с " За писането. Мемоарите на занаята" на Кинг, както винаги, съм като хипнотизирана от този човек.

Нали?!

Аз приключих "Невидимите кризи". Харесаха ми няколко есета, но не бих си я купила. Първата част ми хареса повече. Втората ми приличаше много на пропаганда, поръчкова.

Започнах "Като роман" от Даниел Пенак. И изнасилвам "Рапорт пред Ел Греко", когато имам сили.  Joy

# 569
  • Пловдив
Прочетох "Момичето с перлената обица" и съм впечатлена. Това, че предварително бях чувала историята на картината, не ми попречи да се насладя на книгата. Харесвам герои, които са абсолютно наясно със себе си и не се притесняват от последиците на собствените си решения Peace

Общи условия

Активация на акаунт