За епизиотомията - пак

• 3 416
  • 30
  •   1
Отговори
# 30
И аз имам епизиотомия - самата нея изобщо, ама изобщо не усетих, на фона на цялото раждане - само после на клипчето, което таткото снима, я видях, иначе като усещане никаква болка. При шиенето също - пръскаха ме с някакъв спрей и нищо не усетих, само леки бодвания все едно те докосват с нещо, но не болезнено. Имах и няколко вътрешни разкъсвания. За възстановяването, седях си на Д-то още първия ден, на 5тия ден ми махнаха конците, нямам спомени за някакви особени драми по възстановяването. Е, за секс поизчаках малко - повече от месец със сигурност, докато свършат лохиите и после, а след това може би поне половин година си беше мъка - но не заради епизиотомията, а заради цялостните промени след раждането - сухота, полудели хормони, изобщо причини хиляда  Mr. Green. А после и всичко си зараства, така че няма причина да се смята, че ще има увреден орган, който да пречи на оргазма. В момента всичко си ми е наред, може би наистина дори наистина оргазмите са и по-добри от преди.

И мен много ме беше страх да не ме резнат преди да родя - сега чак ми е смешно, че от нещо толкова незначително на целия фон съм се притеснявала.  Mr. Green Лекарката и акушерка изчакаха достатъчно, за да видят, че ще се получи голямо разкъсване, преди да пристъпят към действие.

Моят съвет също е да намерите лекар, за който ще сте сигурни, че няма да пристъпи към "епизиотомия" профилактично (има доста такива) и раждането да е при него; а ако чак толкова се притеснявате, секциото е вариант - макар че според мен няма причина за притеснение; стига да е направен както трябва, шевът си зараства и това не променя нито чувствителността, нито функционалността, нито цялостта на органите.

Общи условия

Активация на акаунт